Reacties

Boeken: wat te doen met oude boeken? + 6-stappen plan — 41 reacties

 1. wat een leuke ideeeen ! dat Kaftwerk vind ik zeker gaaf ! Van manlief mag ik niet in boeken scheuren...Hier gaan ze naar de kringloop en boeken waar we zeg maar , wat mee hebben, gaan op een aparte Wil-wil-ze-hebben plank

 2. Op Utrecht Centraal staat weer een boekenkast waar je overbodige boeken neer kan zetten en ook zelf weer en boek kan meenemen. handig als ik richting werk ga om daar van boeken te wisselen

 3. Wij verkopen veel boeken door via een facebook groep, geven ze door aan vrienden of nemen ze mee naar de rommelmarkt. Boeken die echt niemand meer wil hebben/lezen doen we naar het recyclagecentrum.

 4. Goede tips! Ik heb niet zo veel boeken in huis (inderdaad het resultaat van een Marie Kondo sessie) en heb nu een abonnement op de bibliotheek, dus veel zal er ook niet bij komen binnenkort. Bij mij om de hoek heeft iemand een minibibliotheek aan z'n voorgevel: een soort vogelkooitje met boeken die je mee mag nemen of kan ruilen. Ook een origineel idee!

 5. Jij hebt echt heel veel ideeën wat je allemaal met boeken kunt doen. Als ik op mijzelf ga, wil ik één wand met alleen maar boekenkasten. Dat lijkt mij zo gaaf! Voor nu nog maar even dromen. En ik wist trouwens niet dat je ook een boekenblog hebt, leuk!

 6. Ik heb HEEL veel boeken maar geen tijd om ze te lezen en geen mooi plekje om ze neer te zetten. Het resultaat is dat ze in verhuisdozen zitten. Toch “durf” ik ze niet weg te doen. Misschien vindt mijn dochter het straks wel leuk om ze te lezen (zitten heel veel meisjesboeken bij).

 7. Boeken opruimen is echt mijn ding niet. Mijn boekenkast zit volledig vol. Daarom besloot ik om enkele jaren geleden een e-reader aan te schaffen en terug naar de bibliotheek te gaan. Zo koop ik geen nieuwe boeken en kan ik toch nieuwe verhalen lezen zonder mijn huis te vullen.

 8. Wat een hoop mogelijkheden om je boeken op te ruimen! Erg creatief op hierover te schrijven en ik denk voor veel mensen ook heel handig. Zelf geef ik mijn boeken vaak weg, maar toen ik laatst in de supermarkt liep, kwam ik een soort verzamelpunt tegen met boeken waar iedereen zijn gelezen boeken kan neerleggen. Anderen kunnen die dan gratis meenemen. Vond ik echt geniaal, zeker op zo'n centraal punt!

  • Ja, leuk zijn die plekjes hè waar je boeken kunt achterlaten. Ik stel me zo voor dat mensen met een klein budget daar soms mooie boeken kunnen vinden!

 9. Boeken delen is altijd tof, inmiddels hebben we alweer 2000 minibiebs door heel Nederland. Ze komen uit Amerika las ik op deboekenbrouwerij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder