Reacties

Tijdschriften opruimen: vijf snelle tips en tricks — 88 reacties

 1. Ik heb bijna nooit tijdschriften in huis. Er liggen nu een aantal vt.wonen van een collega, die ik weer ga wisselen met een andere collega. En een hobbyblad maar daar zitten dingen in die ik weer ga gebruiken bij het kaarten maken.
  Ook heb ik laatst mijzelf het b.ladcadeau gedaan(1+1 gratis), dus nu krijg ik een paar maanden de f.low en vt.wonen. En die geef ik later weer aan een vriendin of mijn zusje. Afhankelijk wie ik het eerste zie en of belang bij heeft. En bij belang bij beide dan vraag ik het terug en kan de ander het krijgen.
  Ik vind ze zo duur vandaar dat ik ze (bijna) nooit meer koop, heb ze altijd vrij snel weer uit en dan kun je er niks meer mee. Lees dan liever een boek op mijn e.reader.

  • Ik vind tijdschriften ook relatief duur Janneke. Je betaalt ruim 5 euro voor een Flow of Linda. En wat je zegt: als je zo'n tijdschrift eenmaal uit hebt, doe je er vaak niets meer mee.

   En toch lees ik ze wel graag!

  • 5 Euro is al lang geleden denk ik. Een Flow Magazine kost los 7,75 euro, de LINDA weet ik niet.

 2. Ik heb een hekel aan rond slingerende bladen. Jouw tip om een map van artikelen te maken vind ik echt een super goed idee. De tijdschriften doe bij ons liggen zijn een paar woonmagazines die er meer voor de sier liggen omdat ze ook gewoon mooi zijn om naar te kijken.

 3. Sinds kort niet meer, ik heb mijn abonnement opgezegd omdat ik het toch nooit meer las. Meestal bleven ze onder op ons tafeltje liggen, ongelezen. Zonde van het geld. De laatste keer dat ik ze heb opgeruimd heb ik eruit gescheurd wat ik nog wil lezen. De rest heb ik bij het oud papier gedaan. Als ik nu een artikel pak en het gelezen heb gaat het ook bij het oud papier. De tijdschriften van de kinderen (donald duck, pompoen, pippo) bewaren we in tijdschrifcassettes.

 4. Ik ben jaren nogal tijdschriftloos geweest i.v.m. financieel zwaar weer, want ik vind ze duur. Ik heb een buitengewoon voordelig abonnement op de Flow gehad en deze bewaar ik voor creatieve doeleinden. Soms koop ik een tijdschrift en geef het wel eens weg.
  En ik krijg van een tante altijd de Libelle die zij ook weer gekregen heeft. Ik lees ze ongeveer een jaar later. Daarna doe ik ze bij het oud papier nadat ik inspirerende zaken er uit heb geknipt.

 5. Geen problemen met rondslingerende tijdschriften, want ik heb ze niet...
  De biebbus heeft alleen een serie over het koningshuis en een tijdschrift over tuinieren...
  De hapiness en de flow vind ik wel leuk, maar te duur en lees ik dan graag eens in de binnenspeeltuin (oftewel: een middagje spelen kost me evenveel als 1 tijdschrift en dan heb ik nog een blij kind erbij ook én geen rommel ;-))

  • Het tijdschriften aanbod van de bibliotheekbus is wel heel klein Bespaarzuinig. Daar zou ik ook niet veel mee kunnen. Ik heb ook gemerkt dat het tijdschriftenaanbod per bibliotheek verschilt. De bibliotheek in het dorpje Varsseveld heeft bijvoorbeeld veel minder dan de bibliotheek in Doetinchem.

  • Bij ons, in Friesland, kun je ook tijdschriften reserveren van een bibliotheek in de omgeving. Je kunt er eens naar vragen in jouw bibliotheek vestiging. Je kunt ook eens in een andere bibliotheek als je eigen gaan kijken en daar een paar mooie bladen lenen. Wij kunnen in heel Friesland met de pas van Bolsward lenen of reserveren. Toch wel leuk om een mooi woonblad, de Flow of Happinez te laten komen. Succes!

  • Wat een goed idee zeg om het mogelijk te maken om ook tijdschriften te lenen! Dat is nieuw voor mij. Ik ga het in gedachten houden. Dankjewel voor de fijne tip!

 6. vroeger had ik ook erg veel tijdschriften die ik bewaarde omdat er leuke recepten en dergelijke in stonden, toen kwam ik op het idee om alleen de leuke artikelen te bewaren en in een map te stoppen en de tijdschriften weg te doen,maar kwam er na een paar jaar achter dat ik die mappen eigenlijk ook nooit meer gebruikte , dus heb ze weggedaan en sindsdien bewaar ik tijdschriften een half jaar en geef ze dan door aan een kennis , die ze op haar beurt ook weer doorgeeft. ook koop ik nooit nieuwe tijdschriften, maar alleen bij de kringloop of op rommelmarkten en soms vraag ik ze gratis aan via internet.

 7. Oh ik heb zekerweten te veel tijdschriften in huis.....ik probeer ze door te geven. Als ik ze uit heb.....de lekkere recepten en nog een keer willen lezen dingen fotografeer ik met mn smartfoontje en dan kan ik dat altijd nog doen als ik eens zin heb. Maar nog, die tijdschriften het huis uit krijgen vind ik moeilijk, ik vind ze ook gewoon gezellig en leuk leesvoer bij bv zwemleswachttijden enzo.....

  • Een foto maken met je smartphone vind ik ook een hele leuke en originele oplossing om iets te bewaren! Bedankt voor de tip Silliesullie. Daar had ik nog niet een gedacht namelijk.

 8. Herkenbaar probleem....
  Ik heb stapels kooktijdschriften, waar ik echt geen afstand van kan doen. Gelukkig worden ze wel vaak gebruikt, maar toch.... Erg netjes vind ik het niet staan, zo'n stapel tijdschriften op het (kook)boekenrek in de keuken.
  Ik probeer al jaren een goed systeem te bedenken, maar dat is me tot op heden nog niet gelukt.... :)

  • Kan je er niet de recepten uithalen die je nog wilt gaan doen? Of zijn alle recepten interessant? In dat laatste geval wordt het inderdaad wel erg lastig : )

 9. Ervaring heeft mij geleerd dat de mappen met uitgescheurde artikelen nooit worden ingekeken. Ik bewaar dus echt niks meer. Alles is terug te vinden op internet.
  Af en toe koop ik een tijdschrift als er echt iets interessants in staat. Als ik het uit heb geef ik het door aan iemand anders.

 10. Hier heel heel veel tijdschriften. Soms krijg ik een aanval en scheur de bewaarpagina's eruit. Maar meestal gaan ze naar het goed doel, daar worden ze verkocht voor een dubbeltje per stuk. En natuurlijk steun ik ook het geode doel, dus kom met meer tijdschriften thuis dan dat ik wegging :) :) :)
  Maar ik de winkel zijn de tijdschriften uit NL hartstikke duur. Dus 2dehands tijdschriften, daar ben je zuinig op.

 11. Ik ben gek op tijdschriften. Zolang het maar geen roddel- of seksblad is. De meeste bladen leen ik via de bieb, maar ik koop er ook geregeld eentje los. En zo'n rubriek in een ordner werkt als een trein.
  Veel leesplezier!

 12. De mooiste tijdschriften bewaar ik, de rest wissel ik uit met mijn moeder, vriendinnen en zus. Handige dingen, of dingen voor op de wishlist zet ik op de foto en die foto zet ik dan weer op pinterest, klinkt omslachtig maar is voor mij heel handig!

  • Het voordeel van Pinterest is inderdaad dat je het dan allemaal overzichtelijk bij elkaar hebt. Ik vind dat ook een slim idee. Net zoals een foto maken van een interessant artikel op de smartphone.

 13. Bij mij lagen tijdschriften ook altijd op een grote stapel ergens in huis. Ik ben blij dat ik nu alle abonnementen heb opgezegd. Heerlijk opgeruimd! Dat opbergsysteem vind ik trouwens wel heel tof, maar inderdaad, het 'gevaar' dat je beschrijft is heel herkenbaar!

 14. Ha Nicole,

  haha... ik kan echt merken, dat jij gesponsord wordt door de hema.
  Nou... prima hoor!
  Het is toevallig ook mijn favoriete winkel.
  Ik heb een tijdschriften-"cirkel" met twee vriendinnen.
  We geven de uitgelezen tijdschriften aan elkaar door. Handig!

  groetjes!

 15. Inderdaad lees ik de meeste tijdschriften uit de bieb. En maak een foto als ik een quote of iets interessant vind.

  Nog steeds wel een stapel 'dure' tijdschriften en bewaaritems in een grote mand. Voor het tijdschriftenmuseum.

 16. Goede tips! Ik lees eigenlijk niet zoveel tijdschriften, meer dan de helft lees ik online, heeeeel af en toe wil ik nog wel eens een tijdschrift kopen maar deze beland na het lezen dan ook bij het oud papier haha

 17. Het aantal tijdschriften is hier drastisch afgenomen. O.a. door minder interesse en minder geld. Kooktijdschriften neem ik mee van de supermarkt een tijdschrift heb ik gehouden omdat mijn moeder hem meeleest en wij haar krant meelezen.
  Daarnaast krijg ik de Flow gratis omdat ik dat ene tijdschrift al zolang lees.
  Het lezen van blogs gaat ook veel tijd jn zitten.
  Ik mis het dus niet echt.

 18. ik ben een tijdschriftenjunkie. Heerlijk, hou sowieso van lezen, dus ook meer dan genoeg boeken.digital lezen lukt me niet, ik hou te veel van het papier. Bewaar op zich niet veel tijdschriften maar ik scheur wel veel te veel uit aan leuke hotspots, vakantieplekken, recepten etc. Dus daar moet ik eens drastisch doorheen om niet onder te sneeuwen, maar daar ben ik neit zo goed in

 19. Ik heb geen tijdschriften in huis, soms de Allerhande. Daar scheur ik de recepten die ik wil proberen uit en doe ze in een mapje. De rest gaat bij het oud papier.

 20. Wat een handige tips! Ik hou er ook niet van als er stapels tijdschriften blijven liggen, ondanks dat dat toch wel voorkomt omdat ik er 'ooit' nog wat mee wil. De interessante dingen (recepten, blogideeën etc.) eruit halen en in een map bewaren is een goed idee!

 21. Door mijn Burn-out ben ik weer tijdschriften gaan lezen omdat een boek lezen niet ging en nu nog steeds niet echt lekker ontspannend is. Ik lees graag de Linda en VT wonen. Soms neem ik een kort abonnementje die in de aanbieding is. Als ik ze uit heb zet ik ook wel eens wat op marktplaats en verkoop ze altijd snel. Ook heb ik zelf wel eens wat tijdschriften gekocht via marktplaats. Ik geef ze ook wel eens door en er liggen een paar in een tijdschrifthouder aan de wand, de mooiste voorop, gewoon omdat het zo gezellig staat!

 22. Hier ook geen tijdschriften.
  Behalve de gratis van de AH.
  Ik heb nog wel een aantal jaargangen Flow liggen :)
  Allemaal uit, ik doe er niets meer mee.
  En eigenlijk is alles online te vinden.

 23. ik hou van mooie tijdschriften als roots en landleven flow en happines je kent ze allemaal wel, maar weggooien kan ik niet zo goed, du s nu scheur ik de mooie dingen eruit... en bewaar die :-)

 24. Vroeger hadden wij ook echt stapels magazines liggen. Na de verhuizing alles weg gedaan en alleen tijdelijke abo’s genomen. Heb je wel eens gehoord van Readly? Een perfecte oplossing.

 25. Ik heb nooit tijdschriften in huis. Ik heb bovendien een digitaal archief. Alles wat ik wil bewaren (recepten, artikelen, foto’s, facturen, zelfs mijn Whatsapp gesprekken) scan ik in, of download ik. En dat sla ik op op een externe harde schijf.

 26. Mijn eettafel lijkt een beetje op de tafels bij de huisarts, tandarts of kapper. Overal tijdschriften! Wat een goed idee om een dossiermap te halen en artikelen uit te scheuren om in rubrieken bij elkaar te plaatsen. Dan kan ik toch het meeste weggooien, maar heb ik niet het gevoel dat ik wat mis.

 27. Ik heb heel veel tijdschriften, ik blijf ook kopen. Ik geef ze een nieuw leven door de beautyspullen erop te zetten en te fotograferen. Daarna geef ik ze weg en koop ik nieuwe tijdschriften.

 28. Veel tijdschriften heb ik niet (meer). De Donald Duck (stripboek, I know) wordt opgestapeld tot de zomervakantie en voor mezelf krijg ik van scouting ieder kwartaal een boekje die ik graag bewaar, omdat het emotionele waarde heeft.

 29. Optie 3 vind ik een hele goeie! Ik koop altijd voor de vakantie tijdschriften, maar die geef ik vaak weg aan anderen na het lezen. Vind het zo zonde om weg te doen maar lees het ook geen tweede keer.

 30. Een tijdschriften houder vind ik er ook leuk uit zien. Zelf lees ik op het moment vrij weinig tijdschriften, maar het kan best veel worden in de kast inderdaad als je elke week een nieuwe hebt

 31. Mijn tijdschriften liggen nu op de hoek van de tafel al inmiddels 1 maand haha. Ik ga geen nieuwe dingen kopen waar ik nog 'meer zooi' in kan verwerken ;-)

 32. Op een gegegeven moment heb ik alle abonnementen de deur uit gedaan. Zeker toen ik mijn vaste baan kwijtraakte. Nu heb ik voor mijn verjaardag (afgelopen jaar) twee halfjaar abonnementen gekregen op zowel de Happinez als de Flow. Supermooie (en dure) magazines waar ik echt van kan genieten. Ik geef ze altijd door aan de haptonoom, voor hun praktijk. Zo kunnen veel mensen ervan profiteren. Vroeger bewaarde ik tijdschriften altijd, maar dat wordt dan zo'n rommel. En opbergen van tijdschriften vind ik eigenlijk zonde, als andere mensen er ook nog wat aan kunnen hebben.

  • Wat sympathiek dat je ze doorgeeft aan die praktijk. Daar worden vast veel mensen blij van. Happinez vind ik verschrikkelijk maar de Flow vind ik ook erg leuk.

 33. Eigenlijk heb ik al jaren geen abonnement meer, ook omdat ik bang ben ze onvoldoende te lezen en dan stapelt het zich weer zo op. Koop er af en toe eentje als ik echt iets interessants zie en heb me aangewend hem dan meteen weg te geven of bij het oud papier te doen. Scheelt!

 34. Helaas zelf nog maar weinig tijd om een tijdschrift te lezen. De meeste krijg ik van mijn zus en geef ik dan weer door aan mijn andere. Mijn dochters lezen de Donald Duck en die mogen natuurlijk nooit weggegooid worden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder