Tijdschriften opruimen: vijf snelle tips en tricks

Tijdschriften opruimen

Als je veel tijdschriften in huis hebt, kan dit een rommelige look geven. De simpelste oplossing is natuurlijk je tijdschriften opruimen.

Maar vaak staat er nog iets in waarvan je denkt: ‘Dat wil ik nog een keer lezen!’ of zag je een leuk recept dat je nog eens een keer wilt uitproberen. Dus blijven de tijdschriften liggen. Wachtend op dat moment dat je ze gaat gebruiken.

Tijdschriften opruimen: tips en tricks

1. Koop een dossiermap bij de Hema en maak daarin rubrieken.

Denk bijvoorbeeld aan:

 • Recepten
 • Blog inspiratie
 • Verhalen
 • Citaten
 • enz.

Scheur vervolgens het betreffende artikel/recept/verhaal/pagina met citaat uit het tijdschrift en doe dat in je dossiermap. Zo kun je het later makkelijk terug vinden. En het tijdschrift kun je nu wel degelijk weggooien! Dus hup, in het oud papier er mee. Of:

2. Tijdschriften opruimen door ze door te geven aan vrienden of buren

Ik wissel geregeld tijdschriften uit met mijn maandagochtend koffievriendinnen. Zij krijgen van mij roddelbladen, die ik weer van mijn moeder heb gekregen. Zo wordt iedereen blij van tijdschriften opruimen. En als ik bof krijg ik van hen een Linda of zelfs een Flow! Zie ook mijn post Gratis tijdschriften.

3. Word lid van een leesmap en voorkom de noodzaak van tijdschriften opruimen

Het voordeel van een leesmap is dat de tijdschriften weer worden opgehaald. Zo kunnen ze dus ook geen rommel worden en hoeft tijdschriften opruimen niet.

4. Zeg je abonnementen op, en lees of leen de tijdschriften in de bieb

Net als bij een leesmap voorkom je op deze manier dat tijdschriften zich opstapelen in je huis. Zie je iets interessants dat je wilt bewaren? Kopieer het artikel dan, of noteer de belangrijke punten in je agenda.

5. Tijdschriften opruimen in een leuke tijdschriftenhouder

Dit is een leuke, maar een beetje gevaarlijke tip. Want als je echt wilt tijdschriften opruimen moet je er voor waken dat je allerlei opbergsystemen gaat kopen. Vaak is het beter spullen echt weg te doen, dan ze in een nieuw systeem te ordenen. Maar sommige tijdschriften wil je misschien echt wel graag houden. En dan zijn er allerlei leuke constructies te bedenken om je tijdschriften mee te bewaren.

Denk bijvoorbeeld eens aan zo’n decoratieve ladder die je tegen de muur zet. Daar kun je tijdschriften over heen hangen. Maar er zijn ook staande, platte kasten die je schuin tegen de muur zet die speciaal voor tijdschriften zijn. Daarmee stel je ze als het ware tentoon.

Hieronder zie je een leuke versie van bol.com:

Tijdschriften opruimen

Mijn eigen methode om tijdschriften onder controle te houden is ze lenen uit de bieb, en doorgeven aan anderen. Vooral die laatste methode is leuk, omdat je zo anderen een plezier doet!

6. Neem een Blendle premium abonnement

Met een Blendle abonnement kun je eindeloos veel tijdschriften lezen op je smartphone of computer, zonder dat ze daarna rondslingeren. De eerste maand is bovendien gratis, dus de moeite van het proberen waard.

Leestips

Heb jij veel tijdschriften in huis? En wat doe je er mee als je ze uit hebt?

88 Comments

 1. Janneke
  • Ipie
  • Irene Pieters
 2. johmar
 3. silliesullie
 4. Els
 5. Ipie
 6. Petra
 7. Alie
 8. MRLOU
 9. Simone
 10. Corine N
 11. Jouvence
 12. Ingrid
 13. Irene
 14. Gea
 15. Mieke | Miek's Mind
 16. Eemy
 17. Mandy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh