Reacties

Opruimtips: veelgemaakte fouten bij het opruimen — 71 reacties

 1. Wat toevallig, ik heb het voorbije weekend echt heel goed opgeruimd!
  Heel de bureau!
  Alle kasten, alle lades... en goh dat voelt toch weer goed hè.
  Ik heb wel spullen van anderen opgeruimd. Van de kinderen van mijn man ook... tja...

 2. haha misschien wel eens een boek voor mij om te lezen. Alhoewel af en toe heb ik van die opruim buien en dan gooi ik weer meer weg dan ik eigenlijk wilde, maar meestal bewaar ik te veel.

 3. Ik hou van opruimen, maar het vervelende vind ik dat het elke week weer een zooitje is... die rommel blijft niet opgeruimd. Wij hebben een eettafel die altijd door ons volgekwakt wordt met zooi. Heel vervelend!

 4. Mijn belangrijkste tip: klein beginnen! Vooral als je een rommelig type bent is het veel te overweldigend om alle keukenkastjes in één keer op te ruimen, of de hele zolder. Dan heb je kans dat je de chaos alleen maar groter maakt. Begin met één plank of éen hoekje en doe steeds een stukje.

 5. Ik blijf altijd bezig met de zooi van Mn vriend opruimen. Zelf maak ik minder rommel en ruim altijd alles achter me zelf op. Bram daarentegen is een mega sloddervos.

 6. ik hou van opruimen! ik ben dol op ontspullen. Moet ook wel, ik heb een man die alles opbergt met het idee: jeweeetmaarnooit...
  om dit artikel heb ik echt heel erg gelachen...

 7. De allerbelangrijkste tip: geen nieuwe dozen op opbergmaterialen kopen. Vaak heb je nog oude schoenendozen of dozen van laptops (ik noem maar wat:) en daar kan je perfect flesjes of iets dergelijks opbergen. Maar dat beginnen met opruimen. Man o man. Ik wil teveel. Eerlijk gezegd vind ik de boeken van Marie Kondo (of die andere Japanse goeroe waar je eerder over schreef) veel beter. Dat zet mij in ieder geval meer aan tot opruimen...

 8. dat er zoveel boeken over opruimen bestaan zeg. Grappig. Volgens mij is het gewoon een kwestie om goed te kijken wat je nu echt nodig hebt. Jaar niet gebruikt/aangeraakt - weg ermee. Tenzij het bepaalde items zijn die je echt niet weg wil doen. Zo heb ik zelf een doos met jeugdherinneringen, die gaat dus echt niet weg.

 9. Interessant om te lezen. Ik verplaatste eigenlijk altijd maar dingen en liet het heel lang liggen... Soms is het de kunst van weggeven of weggooien denk ik en vooral ook om niet te snel en teveel dingen te kopen...

  Groeten vanuit Laos,

  Sander

  • Niet teveel kopen helpt zeker ook. Er zijn mensen die voor elk ding dat ze kopen zichzelf verplichten om 1 ding uit huis weg te doen. Zo voorkomen ze te veel spullen in huis.

 10. Ik laat mij graag inspireren door bv gerlinde uit noorwegen, maar ook theperfectpantry.com :-)
  Mijn persoonlijke tip, ga met de flow van jezelf, soms/opeens is het me teveel dan kan ik enorm goed opruimen en wegdoen, daar maak ik tegenwoordig dankbaarder gebruik van, eerder ging ik dan foeteren :-)

 11. Haha elke keer als ik je blog lees, dan herken ik mezelf er zo in! Je hebt waarschijnlijk nu al door dat ik geen opruimwonder ben! Haha Al probeer ik elke avond toch weer alles terug te zetten, waarvan ik het die dag heb gepakt!

 12. Ik denk dat hier in huis punt 1 en 2 veel voorkomen. Als mijn dochter thuis is dan ontstaat er altijd een spoor van dingen die zij rond laat slingeren en die ik dan automatisch opruim. En dat bewaarderige daar heeft mijn man last van. Ik kan steeds beter afstand nemen van spullen.

 13. ik heb niet echte opruim tips, maar misschien handig voor je zelf te plannen om een opruim middag of ochtend te doen. dat ook werkelijk gaan doen en erna iets leuks plannen.

 14. Ik vind dat het werkt als ik een doos in de garage heb staan met spullen om weg te doen. Het blijf maximum 1 maand staan dus niet eruit gepakt? niet gemist dus!
  Ook een top tip is als je samen een frustratie hebt zoals hier ik laat mijn schoenen rondslingeren een vaste plek in die ruimte te zoeken want het betekend dfat het voor de éné gemakkelijker is om die spullen daar te laten ipv een plek die jij hebt gekozen :p

 15. Mijn vriend en ik zijn dit weekend begonnen met het opruimen van onze werkkamer. Altijd grappig om te zien hoeveel spullen er in een boekenkast belanden.... Heel veel boeken zijn naar de kringloop.

 16. Hier moeten de jongens zelf hun kamers opruimen. Ik zeg altijd dat als ik het moet doen de grijze container vol zat komen te zitten. ;) Die ruim ik écht niet op dus. Voor kleding in mijn eigen kast geldt: een jaar (seizoen) niet gedragen, dan weg naar de kledingbank. Werkt goed. Mijn vriend heeft dat niet en die kast puilt dan ook uit. (zucht) Verder vind ik het ondankbaar werk, als alles weer glad is, is het na een paar dagen alweer een zooitje. :D

 17. Haha dat herplaatsen daar ben ik ook super goed in! Ik begin tegenwoordig in de ene hoek en ga zo de kamers rond. Verplaats ik ook maar als het rondje af is dan moet ik de overgebleven spullen daadwerkelijk opruimen

 18. opruimen is niet helemaal mijn ding, maar ik hou wel van een opgeruimd huis.
  Ik ben voor mijn gevoel altijd ander mans troep aan het ruimen haha. Afgelopen weekend had ik zin om op te ruimen en dat ook maar gelijk gedaan. Bewaar teveel, moet meer weg doen.

 19. Sinds ik op mezelf (samen met mijn vriend) woon in een fijn huisje, ben ik schoonmaken en opruimen best wel belangrijk gaan vinden. Ik ben best wel een beetje een schoonmaak freak, haha! Heerlijk inderdaad als je je huis "detoxt". Lekker de ramen open om te luchten, afstoffen, lekker veel zuiverende planten in huis ook. Goede tips weer!

 20. Ik ben echt een hele slechte opruimer. Voor ik het weet zit ik weg te dromen tussen al mijn rommeltjes omdat ik alles uitgebreid aan het bekijken ben, haha.

 21. Hier nog steeds de hele jaar door hier en daar moet opgeruimd worden tot heden. Ik word moe van. Dit netjes en moet nog andere opgeruimd. Het gaat zo maar door. Hopelijk gaat alles snel nu overal opgeruimd :D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>