11 x Knutselwerkjes bewaren en kindertekeningen + 1 bonustip!

knutselwerkjes bewaren
Deze kreeg ik van mijn kinderen en hangen in mijn kantoor!

Het gemiddelde kind heeft een productie waar Picasso en Vincent van Gogh alleen maar van kunnen dromen! Maar hoe en waar ga je als liefhebbende moeder al die knutselwerkjes bewaren?!

In de kliko?

Dat doet een goede moeder niet.

Maar de waarheid is dat je ook niet alles kunt bewaren.

Daarom hieronder een aantal handige tips voor tekeningen en knutselwerkjes bewaren.

Tekeningen en knutselwerkjes bewaren

 1. Span een waslijn in de slaapkamer van je kind en hang daaraan met wasknijpers zoveel mogelijk knutselwerkjes. Dit kan natuurlijk ook in de woonkamer.
 2. Schilder een deur met magneetverf en hang daarop werkjes en tekeningen met een magneet.
 3. Een andere optie is een deel van de muur bedekken met kurk. Zo maak je een gigantisch prikbord voor tekeningen bewaren en kunstwerkjes.
 4. Wijs een speciale hoek in de kamer aan als Kindermuseum. Dat wordt de plek voor alle kunstwerkjes. kunstwerkjes bewarenDoor een speciale plek aan te wijzen voorkom je dat de kunstwerken van je kinderen door het hele huis gaan slingeren. Heb je geen hoekje vrij? Dan kun je ook een Kunstmuur maken.knutselwerkjes bewaren
 5. Een kunstmuur zet je kracht bij door alle tekeningen van je kinderen een lijstje te geven met washi tape!
 6. Koop voor ieder kind een grote doos. Hierin ga je de meest speciale tekeningen en knutselwerkjes bewaren. Laat je kind los op de doos om hem te pimpen!Screenshot 2023 03 03 at 13.01.33
 7. Kies voor elk levensjaar maximaal 5 tekeningen en/of knutselwerkjes om te bewaren. Als je dat tot zijn achttiende doet, heb je in totaal 90 knutselwerkjes/tekeningen van je kind. Maar zover zal het niet komen, want de meeste kinderen stoppen acuut met knutselen en tekenen als ze naar de middelbare school gaan. Ga dus uit van een totaal aantal van 60 knutselwerkjes bewaren.
 8. Hoe kies je wat je houdt en wat niet uit de enorme productie van je kind? Alles waaraan je kind echt zelf heeft gewerkt heeft extra emotionele waarde. Tenzij je kind het in 2 tellen maakte en riep: ‘Klaar!’ In dat geval heeft zo’n tekening of knutselwerk toch minder waarde. Kijk verder welke werkjes representatief zijn voor je kind en die levensfase.
 9. Van alles wat je lastig vindt om weg te doen, maak je een foto. Die foto upload je onmiddellijk naar een digitaal album, want laten we eerlijk zijn: anders komt het er waarschijnlijk nooit meer van. Dit doe je elk jaar, en als je kind 18 jaar is laat je al die foto’s van knutsels en tekeningen afdrukken. Geef het cadeau aan je kind. Knutselwerkjes bewaren in de vorm van een foto is ideaal omdat ze zich vaak wat lastiger in een doos laten bewaren.
 10. Wist je dat er ook een speciale app is voor knutselwerkjes bewaren en tekeningen? Hij is bovendien gratis. Deze app heet heel toepasselijk Keepy. Een nog leukere optie vind ik de Artkive app, want daarmee kun je makkelijk een boekje maken van alle tekeningen en knutsels die je hebt gefotografeerd.
 11. Je kunt een extra bijzondere tekening vereeuwigen door er een puzzel van te laten maken. Dit kan bijvoorbeeld gewoon bij de Hema!

Speciale vermelding: Kindertekeninglijst

Een speciale vermelding waard, vind ik het idee van een Kindertekeninglijst, ook wel Kinderkunst lijst genoemd. Dat is een soort ‘verdiepte’ lijst, met een klemmetje. In die diepe lijst kun je meerdere kindertekeningen of kunstwerkjes plaatsen, en vervolgens op hangen. Ik vind het echt briljant!

knutselwerkjes bewaren

Zoals je ziet kunnen er meerdere kindertekeningen in. Zo wordt knutselwerkjes bewaren makkelijker.

kindertekeningen bewaren

Kinderkunst

Voor de sterken onder ons: je kunt ook een muur aanwijzen in huis waar je kind haar kunstenaars vaardigheden mag uitoefenen:

kinderkunst

Leestip: Magneetletters maken

Knutselwerkjes bewaren: wat zijn jouw tips? Hoe heb jij het aangepakt? En hoe bepaalde je wat je hield en wat je wegdeed?

Similar Posts

13 Comments

 1. Schattig!! Op naar de tattoo ;)
  Hier hangen drie deuren volgeplakt met kunst. Ik vind het heerlijk vrolijk staan en leuk om naar te kijken. Verder heb ik een fotowand met de mooiste foto’s van zoonlief, foto’s van vroeger en onze dierbare overledenen. Zou ik ook niet willen missen en kijk ik graag naar…

 2. Ik bewaarde alles op zolder. Álles. Maar goed; ik heb ook maar één kind. Toen ik ging verhuizen heb ik alles op de foto gezet en een paar speciale dingen bewaard in een map. Eigenlijk ook raar. We kijken nooit in die map. Maar weggooien doe je ook weet niet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.