Reacties

Maak je eigen magneetletters! — 14 reacties

 1. Goedemorgen.
  Dat ziet er leuk uit!
  Zijn die magneetstrips sterk? Ik heb nu een wand met magneetverf in de keuken. Daardoor heb ik lekker veel ruimte om dingen op te hangen. Maar bij magneetverf heb je wel sterke magneten nodig. Als ze niet sterk genoeg zijn kun je ze op magneetverf niet gebruiken. Dus ik ben nog op zoek naar sterke magneten.

  • Ze blijven goed hangen op mijn koelkast en op mijn magneetbord. Op magneetverf weet ik niet zeker. Je zou anders eerst eens een rolletje kunnen proberen. Het is niet zo duur.

 2. Wat een leuk idee. Dank je voor de tip.
  Zelf heb ik geen lamineerapparaat, maar het is ook goed te doen met een strijkbout.
  Ik heb zelf een pakje lamineerhoesjes op A6 formaat en als ik iets wil lamineren dan leg ik het papier in een hoesje onder een stukje bakpapier op de strijkplank, vervolgens met het strijkijzer strijken en klaar. Je moet wel even uitvogelen hoe je de strijkbout moet instellen.

 3. Helemaal niets! Mijn koelkast heeft gewoon zo'n frontje, net als de rest van de keuken. En ik heb geen flauw idee of daar wat op kleeft, maar ik heb ook nog niet de behoefte gehad om er iets op te hangen.

  • In ons vorig huisje zag mijn koelkast er ook uit als een gewoon keukenkastje. Ik heb daar toen erg van gebaald. Dus ik ben erg blij met mijn huidige 'magnetische' koelkast.

 4. Als je nou eerst knipt, een beetje tussenruimte overlaat in het lamineervel en dan lamineert. Dan kun je ze losknippen en zit het lamineervel rondom dicht.
  Je plakt namelijk het plastic aan elkaar en niet aan het papier...

  • Dat vind ik zonde voor het millieu, zoveel plastic. En ook jammer van het geld. Vijf minuten knippen bespaart zomaar de helft of meer lamineerfolie.
   Met een goede schaar is het een eitje om een lamineervel te knippen. Ik heb een schaar uit de kringloop, loodzwaar, gietijzer misschien wel. Te slijpen met een wetsteentje.

  • Met twee keer lamineren bedoel ik twee keer door de lamineermachine halen. Je gebruikt maar 1 hoes. Je doet gewoon die ene hoes twee keer. En met deze letters gebruik je de hele hoes, er wordt dus niets verspild.

 5. Super idee weer, zo kun je met weinig hele leuke magneetjes maken en helemaal hoe jij ze wilt, mijn dochter heeft een memo bord maar kan geen magneetjes vinden die zij leuk vind en zo kun je de magneetjes helemaal aanpassen naar jouw smaak en in het juiste formaat, bedankt voor de tip

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder