Reacties

Vliegenraam voor je zolderraam — 15 reacties

 1. We hebben ook zulke maar dan niet van Velux. Het werkt best goed. Je moet ze niet te vaak open doen om bij het raam te komen, want dan komen er nog muggen binnen.

  • Het merk dat we hebben is Fikszo. Het werkt hier niet helemaal perfekt omdat de dagkanten niet haaks zijn ( oud huis) en we hebben vensterbanken onder de ramen. Laat je gewoon goed voorlichten in een goede winkel.

 2. Wij hebben zo'n veluxhor op de badkamer en we hebben hem laten installeren toen dat raam vervangen werd. Ik weet wel dat die monteur wel even heeft staan prutsen.
  Maar het werkt echt ideaal nu.
  We hebben ook zelfgemaakte horren gehad bij de dakramen, een simpele houten lattenconstructie en daar had ik muggengaas omheen genaaid. Op de lattenconstructie zaten magneetjes zodat het raam ook open en dicht kan. Deze constructie werkte in principe wel goed maar als hard waaide donderden ze nog weleens naar beneden.
  Voor gewone openslaande ramen werken ze super en het kost bijna niks. Al zijn echte horren natuurlijk wel mooier. En als we kijkers kregen voor ons huis, moesten we deze steeds demonteren want echt representabel is het niet.

  • Een lattenconstructie klinkt ook wel goed, maar mijn man is niet zo handig. Dus ik denk dat we nu maar eens gewoon voor degelijk moeten gaan. Maar ik kan me zeker voorstellen dat een beetje doe-het-zelver inderdaad ook prima zelf zo'n hor kan maken.

  • Ik wil er wel foto's van maken. Hier hoef je echt niet superhandig voor te zijn ;-)
   En met lak of verf op waterbasis heb je het zo klaar.

  • Dan maak ik vrijdag die foto's, dan is mijn man thuis en kan ik de iPhone gebruiken. Is voor mij net makkelijkst met opsturen.

 3. Ik heb bij de aanschaf van mijn nieuwe dakraam meteen een hor van Velux aangeschaft. Ideaal. Ik heb alle gammele constructies op andere ramen ook laten vervangen door. Ooit horren. Kost een paar centen, maar geen muggenbeet gehad deze zomer. Aangezien ik allergies ben voor muggenbeten een hele opluchting. En inderdaad goedkoop is in dit soort gevallen vaak duurkoop

 4. Wij hebben 2 jaar geleden een hor uit 2 delen gekocht bij de Karwei, 1 deel is verduisterend en ander deel is hor, je kunt helemaal naar beneden, dan is het donker en nog steeds luchtdoorlatend, helemaal naar boven alleen hor, is veel goedkoper, zelf passend te maken, mijn man had hem er zo op, drie in een dus zonwerend, tegen de inkijk en hor... daar kan Velux volgens mij niet tegenop...

  • Hmmm, dat klinkt ook interessant Bieke. Ik denk dat ik daar dan ook nog even ga kijken.

   Iedereen is in hier in ieder geval heel positief over een hor. Dat is fijn om te lezen.

 5. Wij hebben bij de zolderramen, waar wij ook slapen, velux horren. Die hebben we er in laten zetten door degene waar we ze gekocht hebben en die is nog wel even aan het prutsen geweest. Dus je moet wel een beetje handig zijn.
  En in de rest van het huis hebben we bij aanschaf van kunststofkozijnen meteen horren erbij besteld. Alleen voor de achterdeur moeten we nog iets hebben. Ik had iets van de A.ldi die je met klitteband vast maakte maar na een paar dagen viel het er steeds af dus die ligt nu in de kliko.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder