Reacties

Motten bestrijden: hoe doe je dat? Tips + tricks — 23 reacties

 1. Goh, weer wat geleerd. Mijn zusje heeft last van motten (denkt ze), maar volgens mij draagt zij weinig wol, veren, leer en bont. Dus misschien zijn het dan toch zilvervisjes bij haar.... Zal ze vast niet blij mee zijn, want zilvervisjes zijn enger dan motten!

 2. Ik heb tussen mijn wollen truien stukjes cederhout gestopt. Tot nu toe geen mot gezien.Van die schoenen wist ik niet,daar zal ik ook wat hout neerleggen

 3. Wel leuke tips. Maar ik heb ze. In mijn vloerbedekking op de slaapkamer. En hoe krijg ik ze weg. Ze houden niet van kaneel enzv. Ja en dan? Gaan ze er dood aan of lopen ze een stukje verder???????

 4. Motten bestrijden is heel lastig. Zolang ze zich op een plaats bevinden is het duidelijk. Maar sommige motten, zoals voedselmotten verspreiden zich door het hele huis. Ook naar plaatsen waar geen voedsel te vinden is. Ze leggen hun eitjes in kleine donkere kiertjes, waar je zelf niet bijkomt. Het meest effectief in de mottenbestrijding is het inzetten van sluipwespen. Een sluipwesp legt zijn eitjes in de eitjes van de mot en vernietigt ze zo. Sluipwespen zijn zo klein dat ze met het oog vrijwel niet waarneembaar zijn. Je kunt zo ook in je kleerkast inzetten. Als er geen motteneitjes meer zijn verdwijnen ze vanzelf.

 5. Een vriendin klaagde over beestjes.
  Elke ochtend probeerde zij de beestjes dood te drukken.

  Totdat ik ontdekte dat het motten zijn.
  Zoekend naar het produkt waarmee de diertjes in huis zijn gekomen kwam een heel dierbaar doosje te voorschijn.
  Maar nadat het doosje verwijderd was bleven de motten terug komen.

  Uiteindelijk was een kamerbreed tapijt de oorzaak .....

  Diervriendelijke groet,

 6. Ik berg mijn mijn seizoentafelfiguren van 100 % wolvilt altijd op met een zakje gedroogde lavendel uit eigen tuin erbij. Samen in een plastic grip zakje en gelukkig nog nooit geen last gehad van motten.

  • Dat zou ook wel vervelend zijn Thea, als je ze dan voor het nieuwe seizoen zou pakken en ze bleken aangetast te zijn door motten... Mooie oplossing met lavendel uit eigen tuin!

 7. Weet je, ik heb geen last van motten in mijn kleding, maar in pakken meel! Het zal niet dezelfde mot zijn, maar ik ben wel benieuwd of er ook mensen zijn , die last van meelmotten hebben !
  Ik moet erbij zeggen dat ik veel alternatieve pakken meel in de kast heb staan: Amandelmeel , rijstemeel , maïsmeel enz. Misschien hoor ik daar ook ooit iets over!

 8. Wij hebben last van motten in een nog niet bewoond appartement. Hoe kan dat nou weer? We willen er af voordat we erin verhuizen natuurlijk! Er ligt nergens vloerbedekkening.

  • Hoi Elly, wat vervelend! Is het een nieuw, pasgebouwd appartement? Of is het al eerder bewoond geweest? Hoe heb je geconstateerd er sprake is van motten? Waar en hoe heb je ze gezien?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder