Reacties

Eierwekkers: handig voor van alles en nog wat! — 33 reacties

 1. Ik gebruik de term eierwekker helemaal niet, wij zeggen altijd kookwekker, en dat is ook waarvoor wij hem gebruiken, om te koken, hahaha voor mij is het een reminder als ik de keuken uit loop en aan de andere kant zit hier weer achter de laptop dat het afgaat om mijzelf te herinneren dat ik ook aan het koken ben, oh ja, lol.

  Vroeger heb ik hem periodiek ook gebruikt om mijn dochter te laten merken hoe kort 10 minuten douchen eigenlijk is, daar zij altijd het idee had snel te zijn, en soms rustig 30 minuten tot 45 minuten onder de douche kon staan, jaaaaaaaaaaa nou ja, daar schrok ze zelf van, lol.

  Dat ding wat je bij de eieren kunt doen om te zien hoever ze zijn, heb ik ook ergens, ben hem alweer kwijt, uch... maar dat werkt niet voor mij, gezien ik wegloop, volgens mij moet je erbij blijven staan, dus als ik terug kom en mijn elektrische plaat staat weer volop te koken, zijn ze al gaar, maar voor het kookt, duurt zo lang.

  X

  • Ik kook ook elektrisch, en zet de eieren op met kokend water uit de waterkoker, dan kookt het heel snel en dan zet je de timer. Mijn eieren (ehhh..... mijn soort eieren uit de winkel)moeten precies 5.30 dan is het wit hard en het geel nog zacht.
   Ik kook ze per 4 of 5, 2 haal ik eruit, die eet ik op (op zondag jaja!) en de rest gaat de koelkast in voor de rest van de week voor door de sla, op een broodje gezond enz.

  • Handig om zo de ogen van je dochter te openen wat betreft het douchen. Een half uur of drie kwartier is best lang inderdaad.

   Het nadeel van die eierwekker die je bij in het pannetje doet is inderdaad dat je er dan eigenlijk wel bij moet blijven staan. Je krijgt geen waarschuwing.

 2. Wij hebben een digitale op het toilet omdat mijn dochter na het ontbijt en avondeten vijf minuten op het toilet moet zitten, van de dokter, voor de ontlasting.
  Ik heb een opdraai eierwekker in de keuken maar die gebruik ik ook met spelletjes als er een tijd mee moet lopen. Dat is namelijk vaan duidelijker dan de zandloper.
  En natuurlijk ook een op de telefoon. Maar die gebruik ik vooral als de andere niet voorradig zijn.

  • Dat is maakt de tijd goed zichtbaar voor je dochter denk ik.

   Ik vind een opdraai eierwekker ook wat informatiever dan een zandloper. Hoewel een zandloper er weer erg leuk uit ziet.

 3. Ik moet een nieuwe hebben. Ineens deed mijn goedkope varkentje het niet meer. En omdat ik nu er geen heb gebruik inderdaad die van de oven of op mijn telefoon. Twijfel of ik een nieuwe zal kopen

 4. De kookwekker wordt bij ons ook vaak gebruikt bij uitstelgedrag van rotklusjes. "Na 20 minuten mag je een kopje koffie halen", op die manier. Het werkt heel erg goed. Onze kookwekker is hee basic en daarnaast hebben we nog een kookwekker die bestaat uit drie zandlopers. Je draait het geheel in een keer om en kunt dan in een oogopslag zien of er twee, drie of vijf minuten voorbij zijn. Die is speciaal voor eieren vermoed ik. Maar ik gebruik hem ook wanneer de digitale kookwekker bij de pc ligt. Voor die rotklusjes.

 5. In ons huishouden gaan de eierwekkers altijd erg gauw kapot. Vooral die in de ei-vorm van plastic. Nu hebben we magnetische digitale eierwekkers: een voor in de keuken die tegen de magnetron is geplakt en een in de garage voor bij de frituur. Maar in praktijk gebruik ik mijn telefoon en de timer op de magnetron. Vaak moet ik nl. tijdens het koken twee dingen tegelijk timen.

 6. Wij hebben niet eens zo'n wekkertje in huis, moet er echt iets getimed worden, dan gebruiken wij de stopwatch functie van onze smartphone. Het meeste doe ik op gevoel. Eten koken.. Ik prik in een aardappel om te kijken hoe ver ze zijn. Schoonmaken? Doe ik tot mijn lichaam zegt stop genoeg. Ik heb niet eens een echte wekker naast mijn bed staan, mijn wekkers zijn de kinderen die altijd rond een uur of 5-6 wakker zijn.

  • Wauw, niet eens een wekker naast je bed? Dat zou ik niet goed durven. Ik ben meestal wel op tijd wakker, maar daar durf ik niet op te vertrouwen.

   De gewone maaltijden 'prik' ik ook om te kijken of iets klaar is. Maar met een ei heb ik echt wel een wekker nodig.

 7. Ik heb er helemaal geen ;) Op onze kookplaat zit een alarm dat dan automatisch de kookplaat uitzet. Hetzelfde geldt voor de oven. Voor alle andere dingen waarvoor ik de tijd bij moet houden gebruik ik het alarm op mijn telefoon :)

 8. Bij mij heet ie een keukenwekker :-)
  Kortgeleden begaf mijn digitale keukenwekker het. Liefst had ik weer een digitale maar die hadden ze niet bij de A,ction. Wel een ei in een leuk jaren zestig kleurtje en die heb ik toen gekocht voor iets meer dan een euro.
  Ik gebruik zo'n wekker vaak. Vooral bij het koken. Niet alleen voor de eieren, maar ook als ik denk dat het eten bv nog tien minuten nodig heeft. Hoef ik niet steeds op de klok te kijken en staat het eten niet te lang op.

  • Een wekker om je te waarschuwen is inderdaad erg handig. Ik heb tijdens het koken ook vaak de neiging om 'even' op mijn computer te kijken. En vaak vergeet ik het koken dan een beetje...

 9. Bij ons in huis geen eier/kook wekker. Er zit een timer op de kookplaat en op de oven. Voor verdere activiteiten gebruik ik de timer op mijn mobiele telefoon. Saai eigenlijk hè. Een kookwekker is veel mooier..

  • Ik denk dat eier/kookwekkers steeds overbodiger worden. Inderdaad omdat er vaak al timers zijn ingebouwd in ovens en dergelijke. En natuurlijk de smartphone als concurrent!

 10. Mijn fornuis heeft een ingebouwde kookwekker. Die tikt wel maar belt pas als je het fornuis aanraakt.. En dat ie stopt met tikken hoor ik dus niet in de rest van het huis..
  Ik gebruik nu de wekkerfunctie van mijn telefoon. Maar als ik telefoon krijg en de wekker moet afgaan dan gebeurd er dus niks..
  Zodra ik een keer in de stad moet zijn neem ik een kookwekker mee. Een draaigeval, de digitale heeft altijd de batterij leeg.. Net zoals de weegschaal. Als ik hem nodig heb moet ik eerst een batterij vinden, ik heb nu gewoon een glazen kan met literaanduiding, met grammen aanduiding voor bloem, volkorenmeel, suiker, poedersuiker en basterdsuiker. Die heb ik erop gemaakt toen ik weer eens op zondag de weegschaal van de buurvrouw moest lenen. Ik ben nog op zoek naar een bepaalde weegschaal, zoals mijn moeder heeft.
  Mijn vorige fornuis had een digitale timer. Ik kon en om half acht mijn oven instellen, de ovenschaal erin, de timer om half zes aan laten springen en de oven schakelde na de opgegeven tijd uit... Als ik een nieuw fornuis ga kopen.. Wil ik weer zo'n timer erin. Die niet alleen rinkelt, maar ook uitgestelde start en automatisch uit heeft.

  Een eierwekker is een kip. Die maakt herrie als je een ei moet gaan zoeken. Of een timer met herrie op een eierkoker.

  • Mijn fornuis heeft wel een timer, maar die heeft helaas verder niks met de oven te maken. Dus het is helaas niet zo dat ik de oven kan instellen om 60 minuten aan te staan, en daarna uit te gaan. Als ik ooit een nieuwe oven koop wil ik net als jij: een oven die zichzelf uitschakelt.

   Een mechanische eierwekker heeft inderdaad als voordeel dat je geen gedoe hebt met batterijen.

 11. Ik heb een digitale kookwekker. Heel lang gebruikt om mijn dochter haar kamer op te laten ruimen. steeds iets 1 minuut. Bijvoorbeeld eerst alle rode dingen, alle papiertjes van de grond, groene dingen dan boekjes enzovoort. Zo was het voor haar te doen en was de kamer binnen het half uur opgeruimd. Ze vond het zelfs leuk op die manier, mama blij en kind blij.

 12. Ik heb geen losse eierwekker. Ik gebruik altijd de timer van de oven of de timer op mijn mobiel. Die laatste heb ik wel eens gezien en vind ik echt heel leuk verzonnen. Maar die prijs. Poeheej.

 13. Ik gebruik een digitale kookwekker voor verschillende dingen:
  1. eten bereiden
  2. ik zet de kookwekker als er iets in de oven/magnetron staat
  3. hoe lang mijn wasmachine nog draait
  4. hoe lang mijn kind op de ipad/laptop spelletjes mag spelen
  5. om gedoseerd het huishouden te doen in 15-20 minuten blokken

  Vroeger was het probleem dat ik die hele kookwekker niet hoorde. Nu is dat probleem verholpen want mijn 'hulp'hond vertelt wanneer de kookwekker piept en ook nog waar ik dat ding gelaten heb.

  • Zo'n kookwekker is echt multifunctioneel, dat is wel duidelijk Maaike! Gedoseerd het huishouden doen met een kookwekker vind ik ook altijd een fijne methode. Het helpt namelijk echt.

 14. Ik gebruik eigenlijk nooit zo een eierkoker. Ik vind het wel leuk om te lezen, dat je ze gebruikt voor andere activiteiten. Als we ooit kinderen hebben, lijkt mij zoiets gemakkelijk rond de computer tijd. :)

 15. Ik gebruik voor de eieren ook de eggtimer, ooit bij de Action gekocht. Weet niet meer goed welke prijs maar was iets van een euro. En ik vind hem ontzettend handig!

  Op mijn oven heb ik geen wekker en dus gebruik ik de wekker in de vorm van een ei als ik iets ga bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder