Reacties

Eieren invriezen of eieren water glassing — 74 reacties

 1. Wat handig!! Als wij eieren in huis hebben dan is dat meestal met een van tevoren bedacht plan, dus wij hebben nooit teveel eieren in huis. :) Maar met kippen kan je dat wat minder plannen ;)

 2. Ik had er al over gelezen en nooit uitgeprobeerd. Er stond toen bij dat de eieren minder lekker werden maar nog wel gebruikt kon worden in koek en gebak en voor roerei.

 3. Ja ik wist het, alleen heb ik het nog nooit gedaan.
  We eten best veel eieren dus zijn ze altijd op tijd op.

  Waarvoor ik ze gebruik? Voor van alles. Van omelet tot in gebak tot in hartige taart tot gewoon gekookt of gebakken.

 4. Ik weet het wel, maar heb het nog nooit gedaan. Op zich zijn ze best redelijk lang houdbaar van zichzelf. Daarbij gebruiken we redelijk wat eieren, met onze vega dochter maak ik redelijk vaak iets met ei erin als vega maaltijd voor het hele gezin ook.
  Ik zou het dus niet snel doen ook.....het trekt me op de een of andere manier niet echt. Doe ji het wel eens?

  • Drogen kan ook. Op Google staat hoe dat te doen. Dan maak je het zogenaamde "heeleipoeder"
   Ik wilde deze methode eens uitproberen.

 5. Wat een handige tip weer. Dit wist ik idd niet. Geen kippen met eieren helaas, maar voor een vakantie kan dit ook handig zijn, als de eieren niet op zijn.
  Alleen daarna er een gekookt ei van maken, lukt dan niet meer....

 6. Nee, dat wist ik niet. Maar onze vier krielkippetjes leggen zulke kleine eitjes, dat twee eieren gelijk zijn aan één middelgroot ei, dus we kunnen er wel wat van op. En op het moment leggen ze al weer een aantal weken, nog niet zo veel, maar toch wel een paar per week...
  Ze hebben eigenlijk niet een echte winterstop gehad...
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Liefs,
  Mirjam

 7. Uit nieuwsgierigheid zou ik dit wel eens willen proberen. Eerder las ik de tip om eieren te koken en dan in te vriezen. Gelukkig heb ik dat eerst met eentje getest want het was een aanfluitig. Ik kon het ei als een spons uitknijpen! De hele structuur was nou ja..naar de vaantjes. Volgens wat ik las kon het nog prima op brood of in salades, nou daar ben ik het dan niet mee eens!

 8. Jee, bedankt voor de tip! Ik had hier nog nooit van gehoord. Met 8 kippen komen we in de zomer ook om in de eieren en dan is dit goed om te weten. Zou je er dan nog muffins mee kunnen bakken? Of zijn ze dan alleen nog goed voor roerei?

 9. Bedankt voor deze supertip!
  Wij krijgen elke week bij een kilo kaas een doos met 10 eieren gratis, en dat is best veel als je met zijn tweeën bent. Invriezen die eieren dus! :)

 10. Wij hebben jaren een schuur met 3000 legkippen gehad, en de "kneusjes" eieren hielden we zelf. Daarvan deden we altijd wat in de vriezer. Dat gaat prima, maar wij vinden het niet zo lekker om gewoon te bakken ( als roerei dus). We gebruikten het altijd voor cake te bakken etc. Nu hebben we geen kippen meer, maar halen onze eieren wel bij een boer. Want die zijn zoveel lekkerder en verser dan uit de winkel!

 11. Ondanks dat ik maar één keer per week eieren eet, hou ik nooit over. Maar dat is omdat ondertussen iedereen op zondag een gebakken eitje neemt.. ;-) En anders kan ik altijd nog vragen of S een cake bakt.

  Love As always
  Di Mario

 12. Drogen kan ook. Op Google staat hoe dat te doen. Dan maak je het zogenaamde "heeleipoeder"
  Ik wilde deze methode eens uitproberen.

 13. Je schijnt ze ook tot 2 jaar rauw te kunnen bewaren in water met ongebluste kalk. Als we straks kippen hebben wil ik dat proberen.

 14. Nooit gedaan, maar heel goed om te weten! Ik eet weinig eieren, dus als ik dan een keer een doosje koop, gaat het 'restant' vaak weg. Zo kan het dus ook.

 15. Nog nooit gedaan, maar is ook niet nodig. Ze zijn al op voordat ik het weet. Heb wel eens eiersalade ingevroren, maar weet niet hoe het smaakt want heb het bij mijn partner op brood gedaan haha

 16. Ha Nicole,

  handig, als je kippen hebt. En teveel eieren.
  Maar ik heb geen kippen en kan altijd mooie bio-eitjes kopen op de boerenmarkt hier op vrijdag.
  Er gaat elke er dag wel een eitje bij mij in. Ben er dol op!!
  Kreeg van Dienie 6 van die groene eitjes van de Schijndelaars. Helemaal voor mij alleen. Niet gedeeld. Mooi niet! En lekker dat ze waren... ❤️

  groetjes van Marlou

 17. Ik heb nog nooit eieren ingevroren, nooit geweten dat het kon. We gebruiken steeds minder eieren, aangezien we kikkererwtenvocht steeds vaker gebruiken als alternatief. Werk erg goed

 18. Had er ook weleens over gehoord en gelezen maar zelf ook nooit gedaan. Eieren zijn aan mij niet zo besteed en gebruik ook Kikkererwtenmeel wat wordt gemaakt van gedroogde kikkererwten. Je kunt kikkererwtenmeel als eiervervanger gebruiken voor hartige gerechten, zoals een quiche. Meng 3 eetlepels kikkererwtenmeel met 3 eetlepels water. En je hebt een vervanger en vast ook gezonder.

 19. Dat wist ik niet. Maar ik ga geen eieren invriezen. Ik lust graag ei (gekookt, gebakken, als salade) maar op een-op-een andere manier vind ik rauw ei zó vies! Blegh! Geen idee waar dat nou weer vandaan komt.

 20. Eerlijk? Ik had hier nog nooit van gehoord maar kan me voorstellen dat dit echt handig is als je kippen zoveel eieren leggen in de zomer. Kan je mooi wat invriezen voor mindere tijden.

 21. Nog nooit eieren ingevroren, maar ze gaan hier meestal ook wel relatief snel op (gebakken, roerei, gekookt, in cake/taart, in hartige gerechten).

 22. Eieren invriezen, dat zou nooit in mij opkomen. Maar na het lezen van je uitgebreide blogpost ben ik weer heel wat wijzer geworden.

 23. Nog nooit gedaan.
  Wist ook niet dat het kon.
  Wij hebben geen eigen eieren dus moeten ze kopen.
  En ze zijn gewoon altijd op tijd op en dan koop ik weer nieuwe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder