Reacties

Ei koken: van 3 tot maximaal 10 minuten! — 39 reacties

 1. He, wat zie ik, zo'n eggtimer heb ik ook.
  Omdat ik van halfzachte eitjes houdt was ik altijd een beetje sip als mijn eitje te zacht of te hard was.Ik heb deze eggtimer nu vijf jaar en sindsdien altijd perfecte eitjes. Ik zou niet meer zonder kunnen.
  Ik vind het ook fijn dat de eggtimer geen stroom verbruikt of onderhoud nodig heeft.
  Leuk dat ze nu bij de Wibra liggen!

  Groet, Creanda

 2. Oh wat een fijne tip!! Ik heb vorig jaar van sint een eierkoker gekregen maar de eitjes komen er nooit uit zoals wij willen (graag half zacht).
  Wij koken de eitjes dus gewoon weer in een steelpan maar dan vergeten wij inderdaad vaak op te letten wanneer het water kookt. Binnenkort dus naar de wibra en de eierkoker naar de kringloop ;)

  Groetjes Isabelle

 3. Zelf zet ik het water op terwijl ik de tafel dek en aan het geluid van het water hoor ik of het kookt, prik in elk ei een gaatje en zet de eiwekker op 7 minuten dan heb ik een perfekt eitje.

 4. Wat leuk!!! Een mooi kadootje voor mijn moeder. Als wij, de kinderen, weer eens thuis zijn dan vindt mijn moeder het erg leuk om een lekker ontbijtje te maken. Maar de ene keer is het eitje bij het ontbijt zo ontzettend zacht dat zelfs het eiwit uit de schaal stroomt... En de keer erna is het hele ei knoerthard. Bedankt voor deze tip!

 5. Ik eet geen eieren, maar kook ze regelmatig. Tegenwoordig in de eierkoker. Hiervoor had ik echt problemen, hoe lang en hoe. Vooral omdat ik ze niet eet. In de eierkoker plaats ik de eieren voordat ik naar bed ga, desgewenst op medium, hard of zacht. Ik heb maar een eierkoker, dus de mensen moeten het wel eens zijn.
  's Morgens druk ik op de knoppen van koffiezetapparaat, steek stekker van de eierkoker in stopcontact en ik doe de oven aan waar de vorige avond de broodjes al in gezet heb.
  Vervolgens snij ik de sinaasappelen en begin die te persen in de grote handperser. Twee per persoon. Afhankelijk van het seizoen is het teveel of net aan.
  De overige ontbijtspullen pak ik uit de koelkast, rangschik alles. Het duurt 15 minuten. Dat is goed om te weten, want alles wordt op de afgesproken tijd geserveerd. Op werkdagen om 7 uur of vroeger, wat gewenst wordt Overige dagen maakt het me niet uit. Ik heb heel lang om kwart voor 6 geserveerd.

  Desgewenst ben ik ook goed in scrambled eggs, whatever.

 6. Ik heb ze het liefst zo hard mogelijk. Ik laat ze minimaal 10 minuten koken. Komt niet zo nauw meer dan ;) ;) Manlief zou ze liever zachter willen, geloof ik. Die ging het wel even voordoen. Aten we snot... hahahaha...

 7. Ja, wordt gewaardeerd, maar ook niet altijd. Heb een zeikerd die schreef: Het ontbijt is wel goed, maar die eieren, waarom kan ze daar geen rekening mee houden. Dus toen heb ik besloten om voor de eierwekker te gaan.

  BTW mijn prijzen zijn na de badkamer verbouwing omhoog gegaan.

 8. Zo'n eierwekker heb ik altijd al willen hebben, dat lijkt me echt ideaal. Nu let ik niet op de tijd. Ik houd van hardgekookte eieren, dus ze zitten bij mij altijd lekker lang in de pan.

 9. Ik wil mijn eitje tussen medium- en hardgekookt in. En wat handig wat Sylvia Witteman zegt! Dat wist ik weer niet. Dat vind ik het leuke van jouw blog, al die wetenswaardigheden! Dat van dat ding van de Wibra dat je meekookt vind ik dan weer spannend. Is het plastic? En komt er bij het koken dan niet iets vrij van dat plastic bij je ei? Mijn eieren zijn namelijk vaak gebarsten en dan heb ik het gevoel dat een substantie er makkelijk bij komt. Maar misschien ben ik te moeilijk.

 10. Toen wij van gas naar inductie gingen heb ik meerdere malen een véél te hard gekookt ei gemaakt. En nu in het nieuwe huis hebben we weer gas, en gaat het alweer mis. Maar zo'n Wibra kook-eitje lijkt me wel ideaal! Dan moet het toch haast wel lukken..

 11. oh ik wil ook zo een ei wekker, hoe schattig is dat. Lijkt me voor mij handig. Want ik durf al eens te tijd te vergeten. Als je een zacht gekookt ei wilt en opeens een hard hebt is het best wel een teleurstelling. Gelukkig bestaan er nu ei wekkers.

 12. Ik kook dagelijks eieren op werk (werk in de revalidatiezorg) en nog lukt het mij nog steeds niet om een goed ei te koken. Ze zijn altijd of te hard of te zacht gekookt

 13. Dikke kant boven en ongeveer 4 minuten voor een zacht gekookt eitje, maar het hangt natuurlijk wel af van de maat van het ei. Een perfect zachtgekookt eitje is zo lekker!

 14. Ik eet het liefst hardgekookte eieren. Een ei in de waterkoker vind ik trouwens hartstikke vies. Dat zit daarna je theewater weer in. Maar ik ben dan ook een beetje smetvrezerig. Ik heb overigens zo'n eiertimer die geluid maakt. Als het Wilhelmus klinkt, is mijn ei hard gekookt.

 15. Ik kook een ei altijd in een pannetje, maar laatst zag ik iemand een ei bereiden in de airfryer, dus dat ga ik ook eens proberen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>