Reacties

Eieren over de datum: 3 tests! — 22 reacties

 1. Hier in de buurt houd iemand kippen en verkoopt de eieren aan huis. Het voer is niet bio, maar ik heb nog geen andere kippen gezien met zoveel ruimte (loslopende kippen daar gelaten natuurlijk).

  De eieren zijn altijd ontzettend vers en in de zomer lekker groot.

 2. Het is misschien een onnozele vraag van mij, maar ik vraag me af hoe een eenzame kip zonder haan het klaar krijgt om nog eieren te leggen. Heeft ze daar in het bos misschien een stille minnaar zitten?

  • .....een kip legt eieren, bevrucht (door een haan) of onbevrucht! Een vrouw zonder man menstrueert ook!

 3. Wij eten eieren van onze eigen kippen. Het zijn er 8 plus een haan. De ren is erg groot, er staat ook een boom. Het was gewoon een stuk van de moestuin. Soms leggen ze hun eieren ineens op een andere plek en dan is het even zoeken inderdaad !

 4. Leuke verrassing.
  Wij eten het liefst eieren van de kippen van mijn ouders, die lekker buiten lopen (als er geen ophokplicht is). Ook die kippen leggen niet altijd allemaal keurig in het hok. 'Er legt er weer één verloren.' zegt mijn vader dan. Soms is het echt even zoeken.

  • Eieren blijven 3 weken goed.
   Ik vond ook wel eens een nest eieren tussen de klimop maar omdat de kippen toen in geen tijden los waren geweest heb ik ze toen in de kliko gegooid. Nu hebben we al een tijd geen kipjes meer. En kopen we onze eieren bij de boer of de landbouwschool hier.

  • Wij hebben ook eens 'verloren' eieren gevonden. We wisten niet hoe oud ze waren en hebben ze dus ook weggegooid.

 5. Wij hebben sinds kort een aantal kippen samen met de overbuur daar is plaats voor een kippenren maar die kan niet zo heel groot zijn omdat we dat van boven af moeten beschermen voor roofvogels die hier in de bossen vlakbij zitten en ze weten een gemakkelijk hapje zo zitten.

 6. Ik at eerst nooit eieren uit de winkel, vond het niet lekker.
  Nu een geklopt ei van onze eigen kippetjes is wel lekker. Maar gekookt helaas.
  Oh en de eenden eieren smaken ook een stuk anders.
  Nu ze flinke nesten aan het maken zijn is het wel handig om te controleren of ze nog goed zijn, je weet niet of ze er een paar dagen liggen of al 3 weken haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder