Eiersnijder: flauwekul of handig? Ik wil ‘m niet missen!

eiersnijder

Op het blog Een regel per dag kwam ik een grappige post tegen over eiersnijders.

De blogger schrijft over haar wens om een eiersnijder te hebben.

Argumenten voor een eiersnijder

Maar haar partner vindt een zo’n snijder onzin. Ondanks de argumenten die de vrouw achter Een regel per dag geeft, namelijk:

 • mooie plakjes
 • gelijke plakjes
 • veel plakjes
 • gemak
 • klein en handzaam
 • goedkoop

Mijn eiersnijder en ik zijn dikke vrienden!

Nou ben ik zelf niet zo’n keukenprinses, en heb niet zoveel keukenapparatuur. Maar een eiersnijder heb ik dus wel! En die gebruik ik ook echt heel vaak. Door het lezen van de post op Een regel per dag realiseerde ik me:

‘Ik ben dol op mijn eiersnijder en zou hem niet willen missen!’

Ik vind hem echt superhandig, en daarom een fijne aankoop. Met een mes krijg je bijvoorbeeld nooit zulke mooie plakjes als met een eiersnijder.

Een eiersnijder kost bijna niks

Nog een reden om een zo’n snijder te kopen vind ik dat ze spotgoedkoop zijn. Het is geen duur apparaat. Bij de AH heb je er bijvoorbeeld al eentje voor 0,50 cent:

eiersnijder

En last but not least neemt een eiersnijder amper plek in. Hij past bij wijze van spreken prima in de besteklade.

Eiersnijder: 2 modellen

1. Ei in dunne plakjes

Als ik het over een eiersnijder heb dan bedoel ik zo eentje als die van de AH hierboven. Dus eentje waarin je een ei dwars legt, en dat het ei dan in een heleboel dunne plakjes wordt gesneden.

2. Ei in partjes

Maar er is ook nog een ander model om eieren mee te snijden die snijdt een ei in partjes in plaats van dunne plakjes. Dit model wordt vaak verkocht in 2-in1 model. Dus je hebt dan zowel de optie om dunne plakjes ei te snijden, als partjes. En dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit:

snijd eieren makkelijker
12,91 bij bol.com

Links zie je het deel van eiersnijder waarmee je partjes maakt. Rechts het deel waarmee je dunne plakjes snijdt.

Maar je kunt dit model ook los kopen, zoals deze RVS versie:

eiersnijder
17,48 bij bol.com

Ik kwam ook nog een 4-in-1 eiersnijder tegen:

keuken gadget
3,95 bij Dobeno

Eiersnijders kunnen nog meer

Behalve eieren kun je ook heel makkelijk champignons in dunne plakjes snijden met een eiersnijder! Maar ook kiwi, aardbei, banaan kun je er mee snijden.

In onderstaand filmpje laten ze zien wat je allemaal met je eiersnijder kunt doen! De jongen die de eiersnijder demonstreert geniet duidelijk van zijn apparaat : )

Mijn conclusie over eiersnijders

Wat mij betreft is dit gadget om eieren mee te snijden hartstikke handig, en prima om in huis te hebben. Ze maken het makkelijk om een ei in dunne plakjes te snijden. En je kunt ze ook voor andere dingen gebruiken zoals aardbeien en champignons.

Ik zou de blogger van Een regel per dag een eiersnijder zeker aanraden.

Je hebt er al eentje vanaf 50 cent.

N.B. Voor de bloggers onder ons

De blogger van Een regel per dag heeft helaas nergens iets staan over wie ze is. Dat hoeft natuurlijk ook niet, maar je maakt het lezers wel wat moeilijker om te zien met wie ze te maken hebben. Daarom bij deze nog de tip: zorg dat je in de sidebar van je blog een foto van jezelf hebt en jezelf even kort voorstelt! Kleine moeite groot plezier. En het voorkomt dat je omschreven wordt als ‘Die blogger van ….’

Benieuwd naar de post op Een regel per dag? Je vindt hem hier!

Leestips

Heb jij een eiersnijder in huis? En gebruik je die vaak? Welk model heb je?

Similar Posts

60 Comments

 1. Wij hebben een goedkope van Ikea maar die werkt niet optimaal helaas. Mijn moeder had vroeger een goede en daar sneed ze ook de champignons mee. Super makkelijk!

 2. Ik heb er geen. Maar ik ken hem wel van vroeger van mijn moeder. En we gebruikten hem vooral voor champignons. Misschien toch maar eens aanschaffen want ik vond hem wel heel handig inderdaad.

 3. Wij hebben er een, sinds we samenwonen, zo een met snaren. De vorige heb ik gesloopt. In mijn eenpersoonshuishouden had ik hem wegbezuinigd, omdat ik vond dat je er ook een mes voor kon gebruiken.

 4. Ik heb een ouderwetse eiersnijder die plakjes snijdt. En ook ik kan niet zonder haha en ga er voortaan ook kiwi’s mee snijden. Stom dat ik daar zelf nooit aan gedacht heb hahaha

 5. Wauw een hele blog over een eiersnijder! Ik vind dat je er met je eerste foto in elk geval een hip hebbeding van hebt weten te maken! :-)

 6. Haha wat leuk dit! Ik gebruik een eiersnijder eigenlijk nooit, terwijl het voor zoveel gemak kan zorgen. Misschien toch meer eens opzoeken dat ding ;)

 7. Wij hadden vroeger zo’n ding dus voor mij is dit een soort jeugdsentiment! :P Ik eet eigenlijk nooit gekookt ei en voor die ene keer pak ik wel een mesje. Voor vaker gebruik vind ik het wel een super ding! :)

 8. Ik heb zo’n eiersnijder die zowel plakjes als partjes kan snijden maar eigenlijk gebruik ik de eiersnijder zelden.Ik heb hem zelf niet gekocht maar kreeg hem van mijn moeder die zeker een stuk of vier van die dingen in haar kast staan had en er eentje weggaf omdat ze die zelden gebruikt.Zij heeft er nu nog drie in de kast staan maar wil ze niet wegdoen voor het geval ze die ooit eens nodig heeft en een paar op reserve is volgens haar interessant voor als er eentje valt en breekt…..

 9. Ja, als je partner de aanschaf van een eiersnijder niet nodig vindt heb je je daar bij neer te leggen: zo’n aanschaf moet door beide partners goedgekeurd worden!????????
  Dat doen wij ook maar pas als het om grote dingen met een forse prijs gaat!

 10. Mijn moeder heeft er laatst weer eentje gekocht. Zij vindt het veel mooier staan, die plakjes ei op sla. Ik heb al jaren geen eiersnijder meer en hoef hem ook niet. Ik vind een ei losjes in blokjes gesneden leuker staan op de sla en het lijkt dan meer. Wat ik dus lekkerder vind.

 11. Ik vind een eiersnijder ook heel handig. Alleen gebruikte ik hem wel eens om champignons mee te snijden en daar kunnen zeker de goedkopere exemplaren niet tegen.

 12. Ach! Ik had ‘m wel inderdaad. Maar waar is ie nu gebleven? Volgens mij toch richting kringloop gegaan omdat we ‘m nagenoeg niet gebruikten. Wat ik nog wel heb is zo’n ding om gaatjes in een (ongekookt) ei te prikken. Dat helpt bij het koken ofzo (dat ie niet barst)? Afijn. Daar greep ik ooit vol met mijn duim in. Eigen schuld, moest ik ‘m ook maar niet in een laatje laten liggen.

 13. Mijn partner had in dit geval gewoon dikke pech gehad. Met je onzin. Zo’n ding kost geen 50.000 euro ofzo. Wij eten in het weekend vaak een eitje bij het ontbijt en ik ben blij dat ik mijn ei er dan even door heen kan jassen. Ook onze 4-jarige kan zich er goed mee vermaken dan, haha.

 14. Hahahaha wat een reacties op een eiersnijder, blijkbaar leeft het toch wel. Ik heb er geen, meer omdat ik echt al genoeg ‘troep’ in de keukenkastjes heb. Maar je krijgt er wel hele mooie plakjes mee.

 15. Meestal vind ik ze wel handig, omdat ik zelf niet zulke dunne plakjes kan snijden. Sommige eiersnijders hebben alleen geen scherpe mesjes, waardoor het totaaaal niet werkt

 16. Oh wat handig! Ik ken alleen de eitjes snijder. Gisteren vond ik het weer een heel gedoe om de uien te snijden voor mijn verse soep dus zou deze zeker aanschaffen, gemak dient de mens!

 17. Wij gebruiken ze regelmatig, en eigenlijk niet alleen voor ei, maar ook voor alles wat we in fijne reepjes willen snijden en wat niet te hard is! Handig ding toch? Alleen soms wat lastin poetsen ..

 18. Ik heb er zelf geen 1, maar vind het wel een vet handig ding. Ik houd namelijk erg van gelijke en mooie plakjes en mijn ei zie er nu vaak niet zo best uit na het snijden.

 19. Ik heb er wel een en vind hem ideaal. Vooral voor het opmaken van borden en salades voor visite. Voor mezelf snij ik het gewoon in stukkies, maar wanneer je mooie borden wilt: geen overbodige luxe haha

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.