Pizza snijden: hoe doe je dat makkelijk?

pizza snijdenElke vrijdag eten we pizza.

Het is een goedkope pizza Marguerita van de Lidl, die ik pimp met ham en kaas en vervolgens in de oven schuif.

Eenmaal klaar wil ik hem graag in 8 punten hebben. En dat is vaak nog best een gedoe!

Hier onder een overzicht van manieren om een pizza te snijden

Pizza snijden met een mes

Dit is de methode die ik tot voor kort gebruikte. Ik sneed de pizza namelijk met een mes. Dat leverde twee problemen op:

 • Ik moest best kracht zetten om door de bodem te komen.
 • De ‘topping’ van de pizza liet los van de bodem.

Omdat ik dit niet ideaal vond, koos ik voor een andere methode namelijk een pizzasnijder.

Pizza snijden met een speciale pizzasnijder

Een pizzasnijder bestaat uit een handvat met een wiel er aan. Met dat wieletje snijd je de pizza in stukken. Je hoeft niet te ‘zagen’ zoals met een mes. Bovendien scheiden de korts en het beleg niet van elkaar met een pizzasnijder. Pizzasnijders zijn te koop in allerlei soorten en maten. Ik kocht de mijne voor 1 euro bij de Wibra. Maar ze komen ook in allerlei prijsklasses.

pizza snijder

13,92 bij bol.com

 

pizzasnijder

12,99 bij bol.com

pizza snijder

16,95 bij bol.com

Pizza knippen met een keukenschaar

Wil je geen speciale pizzasnijder kopen, dan kun je ook een keukenschaar gebruiken om je pizza in stukken te snijden. Of in dit geval te knippen. Maar er zijn ook speciale pizzascharen! Zoals deze bij Albert Heijn:

pizzaschaar

2,99 bij Albert Heijn

pizzaschaar

14,95 bij bol.com

Hoe de manier waarop je pizza je persoonlijkheid weerspiegelt

Het schijnt dat de manier waarop je pizza eet iets vertelt over je persoonlijkheid. Tot voor kort at ik altijd eerst de korsten van een pizza op. Niet omdat ik die lekker vond, maar juist omdat ik de korsten het minst lekker vind. Ik at ze dus als eerste op om dat maar vast uit de weg te hebben. Daarna kon ik dan genieten van het lekkere deel.

Maar een paar weken geleden besloot ik om roekeloos te leven, en de korsten gewoon te laten liggen. Nu snijd ik de pizza in 8 punten, en begin aan het uiteinde te eten. Dus van het smalle stuk omhoog naar boven. En de korsten laat ik, zij het met enige schaamte, gewoon liggen.

Andere manieren waarop een pizza gegeten wordt zijn:

 1. Dubbelgevouwen.
 2. Met mes en vork.
 3. Je zet gewoon ergens je tanden er in.

Samenvattend!

Je kunt een pizza snijden met een mes. Maar het grote nadeel van deze methode is dat het beleg vaak gaat verschuiven. Goede alternatieven zijn een pizzasnijder en een pizzaschaar, of een gewone keukenschaar. Daarnaast las je in deze post wat de manier waarop jij pizza eet vertelt over je persoonlijkheid ; )

Mijn pizzasnijder komt van de Wibra en kostte maar 1,-. En hij werkt prima, en is goed schoon te houden!

pizza snijder

Pizzasnijder van de Wibra ad 1,-. De letters laten los, maar hij werkt prima.

Hoe snijd jij je pizza? En hoe eet je hem?

66 Comments

 1. Grietje
 2. Wieneke
  • Wieneke
  • Lena
 3. VeggieMo
 4. Marrian
 5. Eva
 6. Liesbeth
 7. julia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh