Pizza snijden: hoe doe je dat makkelijk?

pizza snijdenElke vrijdag eten we pizza.

Het is een goedkope pizza Marguerita van de Lidl, die ik pimp met ham en kaas en vervolgens in de oven schuif.

Eenmaal klaar wil ik hem graag in 8 punten hebben. En dat is vaak nog best een gedoe!

Hier onder een overzicht van manieren om een pizza te snijden

Pizza snijden met een mes

Dit is de methode die ik tot voor kort gebruikte. Ik sneed de pizza namelijk met een mes. Dat leverde twee problemen op:

 • Ik moest best kracht zetten om door de bodem te komen.
 • De ‘topping’ van de pizza liet los van de bodem.

Omdat ik dit niet ideaal vond, koos ik voor een andere methode namelijk een pizzasnijder.

Pizza snijden met een speciale pizzasnijder

Een pizzasnijder bestaat uit een handvat met een wiel er aan. Met dat wieletje snijd je de pizza in stukken. Je hoeft niet te ‘zagen’ zoals met een mes. Bovendien scheiden de korts en het beleg niet van elkaar met een pizzasnijder. Pizzasnijders zijn te koop in allerlei soorten en maten. Ik kocht de mijne voor 1 euro bij de Wibra. Maar ze komen ook in allerlei prijsklasses.

pizza snijder
13,92 bij bol.com

 

pizzasnijder
12,99 bij bol.com
pizza snijder
16,95 bij bol.com

Pizza knippen met een keukenschaar

Wil je geen speciale pizzasnijder kopen, dan kun je ook een keukenschaar gebruiken om je pizza in stukken te snijden. Of in dit geval te knippen. Maar er zijn ook speciale pizzascharen! Zoals deze bij Albert Heijn:

pizzaschaar
2,99 bij Albert Heijn
pizzaschaar
14,95 bij bol.com

Hoe de manier waarop je pizza je persoonlijkheid weerspiegelt

Het schijnt dat de manier waarop je pizza eet iets vertelt over je persoonlijkheid. Tot voor kort at ik altijd eerst de korsten van een pizza op. Niet omdat ik die lekker vond, maar juist omdat ik de korsten het minst lekker vind. Ik at ze dus als eerste op om dat maar vast uit de weg te hebben. Daarna kon ik dan genieten van het lekkere deel.

Maar een paar weken geleden besloot ik om roekeloos te leven, en de korsten gewoon te laten liggen. Nu snijd ik de pizza in 8 punten, en begin aan het uiteinde te eten. Dus van het smalle stuk omhoog naar boven. En de korsten laat ik, zij het met enige schaamte, gewoon liggen.

Andere manieren waarop een pizza gegeten wordt zijn:

 1. Dubbelgevouwen.
 2. Met mes en vork.
 3. Je zet gewoon ergens je tanden er in.

Samenvattend!

Je kunt een pizza snijden met een mes. Maar het grote nadeel van deze methode is dat het beleg vaak gaat verschuiven. Goede alternatieven zijn een pizzasnijder en een pizzaschaar, of een gewone keukenschaar. Daarnaast las je in deze post wat de manier waarop jij pizza eet vertelt over je persoonlijkheid ; )

Mijn pizzasnijder komt van de Wibra en kostte maar 1,-. En hij werkt prima, en is goed schoon te houden!

pizza snijder
Pizzasnijder van de Wibra ad 1,-. De letters laten los, maar hij werkt prima.

Hoe snijd jij je pizza? En hoe eet je hem?

Similar Posts

66 Comments

 1. Wij hebben gewoon 3 pizzasnijders. ????
  We hadden er gewoon een. Maar we kregen er gratis bij kant en klaar pizzadeeg. Dus nu hebben we er drie. Ideaal hoor, zeker als je met een flink aantal aan tafel zit.
  Als ik zelf pizza maak eet ik ze met mes en vork. Dan zit en zoveel beleg op dat uit het vuistje niet meer gaat????
  Een diepvries piza eet ik wel met de hand. Beginnend bij de punt. En dan laat ik ook wel eens een stukje (te hard gebakken) korst liggen.

 2. Oo had ik deze post vrijdag maar kunnen lezen, dan had ik een pizza schaar gekocht ipv een pizzasnijder! Of waarschijnlijk had ik helemaal niks gekocht.
  Afgelopen vrijdag had dochter haar kinderfeestje en ze wilde pizza’s van de domino’s – meer vanwege het brommertje dat ze bezorgd, dan vanwege de pizza :-). Normaal gesproken eten we alleen zelfgemaakte pizza.
  De man zei als ik toch nog de laatste boodschappen ging halen, of ik dan een pizzasnijder mee kon nemen. Bij de AH zag ik zo eentje als jij hebt, maar daar had ik zo mijn bedenkingen bij. Bij de Blokker was er een traditionele met handvat voor 10 euro. Pfff. eigenlijk vond ik het dat niet waard, want ‘we hebben toch gewoon een mes?!’ maar ik wilde de man tegemoet komen en nam ‘m mee. Ik vind het 3 x niks. Je komt nauwelijks door de bodem heen. Maar he, de man vindt ‘m ideaal. Nou, dan is 10 euro goed besteed ;-).

  Ik eet pizza met mes en vork. Als de korst lekker is, dan eet ik die met mijn vingers. Anders laat ik ‘m – zonder gene – liggen.

   1. Inmiddels heb ik de pizzasnijder wat vaker gebruikt en nu doet hij toch goed zijn werk. Die eerste keer was dus geen goeie graadmeter. Ik dacht, ik laat dat nog even weten :-)

 3. Ik heb helaas (nog steeds) geen goede oven, dus als we pizza eten, dan laten we hem bezorgen. We eten maar 2x per jaar pizza…wel een leuke tip..thanks!

 4. Zelf gebruik ik er altijd een pizzasnijder voor. Dat gaat eigenlijk altijd goed. Wel moet je hem eens in de zoveel tijd scherm maken. Een pizza schaar lijkt mij niet heel erg handig. Wij houden namelijk van een krokante korst.

 5. De korsten laten liggen? Ik zou het hele ding laten liggen. Dat mensen die rommel eten snap ik echt niet, hoor. Als je een oven hebt met een bakplaat maak je toch lekker zelf verse pizza. Honderd keer lekkerder en het is weinig werk. Heb je ook geen probleem met snijden, want je hoeft geen karton te snijden maar gewoon een lekker baksel.

  1. Nou Wieneke, dan zal ik wat begrip proberen te kweken voor één van de liefhebbers van kant en klaar: onze kinderen vinden pizza’s van de supermarkt lekkerder dan die van Moeders hand :-( Ik moet dus sowieso K&K kopen èn eentje zelf maken, als ik trek heb in verse. en dan komen we op punt twee: ik ben er toch wel een uur mee bezig. En daar heb ik niet elke week zin in ;-)

   1. Wij zijn ook dol op zelfgemaakt, maar een kant en klare pizza in de vriezer vind ik ideaal voor die dagen dat ik echt geen zin / tijd / energie heb om te koken.

    Die zelfgemaakte pizza doen we alleen als er ruim voldoende tijd is. Alles bij elkaar kost dat toch al snel 1,5-2 uur…(oa met deeg kneden en laten rijzen).

    1. Mag ik in dat geval even reclame maken voor AH. Daar verkopen ze bij de bakspullen La Tua Farina met gist, een mix voor pizza of foccacciabrood. Hoeft helemaal niet te rijzen. Water en olijfolie erbij, deegje kneden, uitrollen met wat extra bloem op het aanrecht en hup op de ingevette bakplaat. Beleggen met verse dingen. Ook goed voor eventuele restjes. Ik heb tegenwoordig een speciale electrische pizzamaker van Princess (trouwens een van mijn beste aankopen ooit) maar voorheen maakte ik pizza gewoon op de ingesmeerde bakplaat.
     Ik ken kinderen die van die vieze kant en klare pannenkoeken lekkerder vinden dan de zelfgemaakte. Het zegt wel iets over smaakverpesting. Maar ik bemoei me er verder niet meer mee, hoor. Ieder doet maar waar hij of zij vrolijk van wordt. Maar de fabrikanten van de pakjes en de zakjes zijn wel heel goed geslaagd in hun werk.

     1. Helemaal met je eens fantastisch spul van La Tua Farina. Als het nog sneller moet is het kant en klaar pizzadeeg van Tante Fanny ook een prima alternatief.

     2. Nou ja, een euro zag ik en dat kost je exclusief baktijd hooguit 20 minuten! Ik heb ‘m genoteerd op mijn voorraadlijst :-) Dan valt een van mijn argumenten al weg…ook ik vind het lekker om bv. de kaaskorsten te raspen en die op de pizza te strooien, en overgebleven champignonnetjes en restjes aangesneden ui e.d.
      Helaas, onze zoon is inderdaad gek op de pannenkoekjes uit de plastic verpakking :-( Ik vind die van mezelf ook veel lekkerder. Bovendien, die flinterdunne onderleggers die je K&K koopt, daar heb ik er wel 10 van nodig om mijn maag te vullen, terwijl dat met 3 van mijn eigen pannenkoeken al gaat :-D
      Ook de tomatensoep scoort hoger uit een pakje dan Moeders eigen kookkunst…

 6. Pizza snijd mijn man want ik krijg dat gewoon niet voor elkaar. Hij heeft er een perfecte techniek voor :p Ik eet eerst het punt je op en dan plooi ik hem dubbel en eet ik hem zo op. Mijn zoontje probeert me na te doen maar dat lukt natuurlijk helemaal niet.

 7. Gewoon met een goed gekarteld ouderwets mes kom je een heel eind. Al gebruikte ik die voor zelfgemaakte pizza’s met een wat dikkere bodem dan pizza’s uit de winkel. Die heb ik maar een paar keer gekocht. Wij vonden die niet zo lekker of veel te weinig. Jongste en ik kunnen het niet eten vanwege intoleranties. Maar in mijn gezin zou ik vier van die gekochte pizza’s moeten hebben per maaltijd.

 8. Wat zegt het feit dat ik mijn pizza met mes en vork eet over mijn persoonlijkheid? Dat ik netjes ben of eet? ;) Ik gebruik bij voorkeur een pizzasnijder, maar het is al te vaak gebeurd dat we ‘m ineens kwijt zijn. En dat ik dan bedenk dat we ‘m in de doos hebben laten liggen. Juist, de doos die in de vuilnisbak ligt die toevallig ook al is geleegd :( Die schaar vind ik een goede optie (een special pizzaschaar dan).

 9. De korsten vind ik lekker met een likje kruidenboter -als ik alle puntjes al op heb. Maar meestal eet ik ‘m in 8 stukken gesneden (met een rolmes) net zoals jij, van put naar korst en dan ineens alles :-)
  Alleen als we in een pizzeria eten, gebruik ik mes en vork.

 10. Wij doen het nu inderdaad met een mes. Zelf wil ik nog wel een pizzasnijder. Ik snijd altijd kleine puntje van m’n pizza en dan prik ik hem aan een vorm om te eten.

 11. Pizza snijden we met een pizzasnijder. Opeten doe ik uit de hand, punt eerst en dan verder happen richting de korst – die ik gewoonlijk ook opeet.

  Overigens eet ik zelf het liefst pizza Margarita’s waar ik dan extra groenten opgooi.

 12. Wij eten denk ik 1 á 2 keer per maand pizza. Snijden met een mes en ik bewaar de korstjes juist tot laatst omdat ik dat het lekkerste stuk van de pizza vind :))

 13. Ik ben dol op pizza en eet ze ook met mijn handen. Alleen met mes en vork in een luxere pizzeria, maar daar kom ik bijna nooit. We bestellen ze meestal, dan zijn ze voorgesneden.

 14. Ik heb nog nooit van een pizzaschaar gehoord, maar het lijkt me oprecht handig, haha! Met een pizzasnijder kom je namelijk niet altijd makkelijk over het randje heen, en misschien wel met zo’n pizzaschaar.

 15. Omg, die motor pizzasnijder is echt geweldig! Ik moet zelf toch maar eens een pizzasnijder aanschaffen want ik doe het dus op de ‘foute’ manier! ;)

 16. Nu we toch zo lekker bezig zijn, nog een tip. Wij hebben een Italiaans restaurant een paar dorpen verderop. De man bakt echt heel goeie pizza’s maar hij moet ze van mij altijd in de keuken al in punten snijden. Scheelt zoveel stress :-)
  Gewoon vragen of de kok alvast voorklieft dus.

 17. Wij hebben een pizzasnijder, aangezien wij ook best vaak pizza op het menu hebben staan. Die schaar intrigeert mij wel, al denk ik toch dat hij niet zo goed werkt

 18. Wij hebben ook een pizzasnijder. Deze heb ik ooit bij de V&D gekocht en werkt goed. Deze wordt voornamelijk gebruikt door mijn man, want ik eet mijn pizza het liefst met mes en vork. ????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.