Als de kersenbloesem bloeit..

Als de kersenboom bloeit…

Het klinkt als de titel van een boek van Sanne van Havelte.

Deze tijd van het jaar vind ik werkelijk prachtig vanwege de schitterende bloesem die overal bloeit! Hier onder twee foto’s van onze kersenboom.

Zoals je ziet ligt het veld er achter, er heel raar oranje bij. Elke jaar sproeien ze daar iets op, waarna de boel dus zo raar oranje kleurt. Daarna wordt er mais gezaaid, en verlies ik langzaam maar zeker mijn uitzicht : )

schommelbank
De schommelbank kocht ik een aantal jaren geleden via marktplaats!

Close-up van de bloesem van onze kersenboom:

kersenbloesem

Is het niet geweldig hoe Moeder Natuur ons elk jaar weer trakteert op al dat moois?!

Similar Posts

24 Comments

  1. Prachtig Nicole! Jammer dat er voor mais geen wisselteelt geldt en het dus altijd op hetzelfde stuk geteeld mag worden. Ik zou eens vragen wat ze met de grond doen.

  2. Zo mooi die bloesem! Hier in de straat staan de perenbomen in bloei.
    Dat oranje van de akker bij jullie heeft een niet zo leuke oorzaak. Dat is het gevolg van spuiten met Roundup. Alle onkruid gaat hiervan dood zodat er op een ‘schone’ akker mais gezaaid kan worden.

  3. Mooi de bloesem, ik geniet er van. Ha, Sanne van Havelte, ik denk dan aan Onder de mimosa. Dat verhaal speelt in Zuid-Frankrijk, mimosa bloeit ook in de lente:-)

  4. Mooi uitzicht heb je , maar heel erg jammer van de oranje velden. Op Achterhoek gifvrij kun je er meer over lezen. Aan de ene kant moeten we meer doen voor de bijen en als ik dan die oranje akkers zie dan denk ik dat er iets niet goed gaat.

  5. Het ziet ernaaruit dat ze het veld achter jou hebben dood gespoten. Mais vind ik ook altijd een mooi gewas, al halen ze wel je hele uitzicht weg haha! Geef mij maar tarwe, dan heb je zo’n mooie groene en goede oase voor de deur. En met zo’n uitzicht kan je vanaf je bankje ook zo heerlijk wegdromen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.