Comments

Eieren van eigen kippen laten testen? — 15 Comments

    • Dat is juist waar de zorg en ophef over is Els: ook eieren die totaal niet in de buurt van een chemische fabriek worden gelegd blijken vaak veel te veel PFAS te bevatten.

  1. Ik had me opgegeven voor de test van het RIVM maar ben niet uitgeloot. Ik vertrouw hier de eieren ook niet. Mede omdat mijn erf aan een boomgaard grens waar ook volop gespoten wordt, naast alle PFAS ellende.

  2. Oef, dat is wel een héél duur ‘testje’. Ik denk met dit soort dingen vaak dat het allemaal wel mee zal vallen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik in jouw geval ook een beetje in de stress zou schieten. Maar of je laat testen, kun je uiteindelijk alleen zelf beslissen.

  3. Net terug van de mevrouw om de hoek,waar ik mijn eieren koop. Het lokaal kopen weegt zwaarder. Bovendien eet ik verder vrijwel biologisch. Zwom jaren in de Westerschelde. Alles ontlopen kan niet.En hoe waarheidsgetrouw is tegenwoordig de informatie. Pfas alarmerend en weer voor 10 jaar glyfosaat toestaan.

  4. De hele voedselketen is niet meer wat het ooit was. En wij hebben er weinig invloed om dat te verbeteren. Niet teveel bij nadenken als je je eieren eet. Je kunt er ook brood of eierkoeken van bakken, dan zie je ze niet en voor je gemoedstoestand is dat minder confronterend.

  5. Nou wij hebben dus ook onze eieren laten testen; resultaat; ongeveer 9 keer de toegestane hoeveelheid. Tja, en wat nu? Veel is onduidelijk is ons wel gebleken. Komt het uit de grond, lucht, water? Niemand die het weet. Wat ik wel weet is dat wij in een landelijk gebied wonen, op een eiland met als “buur” aan de ene kant Dordrecht met Chemours, aan de andere kant Shell Moerdijk en consorten, over het Rotterdamse industriegebied nog maar niet te spreken. Met andere woorden; lust u nog eitjes??

  6. Blijft een lastig verhaal, want wat is nu wel slecht en wat niet?. We worden bijvoorbeeld dagelijks gepusht om toch maar vooral biologisch te eten en plantaardig . Op zich snap ik dat ., maar dan rijd ik hier door de polder waar biologische aardappelen geteeld worden. Mooi, maar wel langs een weg waar veel autoverkeer langskomt en dat is nog niet allemaal electrisch. Hoe biologisch is dat dan met al die uitlaatgassen. En het gevaar zit dus niet alleen in bestrijdingsmiddelen en kunstmest, maar ook wat er in ons drinkwater zit en wat er uit de lucht komt aan allerlei ongezonde middelen. En plantaardige produkten zijn ook niet allemaal 100% natuurlijk, daar zitten ook vaak stoffen in die eigenlijk ook niet heel gezond zijn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>