Reacties

Zijn de eieren van eigen kippen wel veilig? — 14 reacties

 1. Eenmaal per etmaal een ei-maal zei men vroeger.... Ik heb geen antwoord voor je, maar hoor ook geen gevallen mensen die er last van hebben.

 2. Ik vind dit soort dingen altijd heel lastig. Aan de ene kant denk ik altijd: ach, onzin, gewoon eten. Maar als ik er zelf voor zou staan, zou ik dat weer niet zo makkelijk denken. En wát een geld kost dat laten testen zeg. Ik snap dat je dat niet zomaar even laat doen.

 3. Ach, laat je niet gek maken!
  Ze maken tegenwoordig de mensen overal bang voor en als iedereen daar als een kip zonder kop achteraan loopt dan hebben ze je precies waar ze je hebben willen. Zo volgzaam als een mak schaap.

 4. Ik blijf gewoon eieren kopen bij de mevrouw in de straat. Ik vind het belangrijker om op bestrijdingsmiddelen op groente en fruit te letten. Die levensmiddelen eet ik vaker.

 5. Je slaat de spijker op zijn kop dat het best zou kunnen dat er gewaarschuwd gaat worden dat groente uit je eigen tuin ook niet meer veilig zijn. Dat heeft naar mijn idee minder te maken met de zorg van de overheid voor de bevolking. Dan zou er eerst gekeken mogen worden wat voor meuk er in de supermarkt ligt. En wat voor gifstoffen er werkelijk in zo ongeveer alles zit, tot aan de kassabonnetjes aan toe. Want ook die bevatten pfas.
  Onafhankelijke mensen daar heeft de overheid het niet zo op.

  De boeren moeten weg vanwege hun grond. Dat heeft weinig met milieu te maken. Daar moeten huizen op gebouwd worden voor het geplande tristate city zodat Nederland de hoofdstad wordt van Europa. En dan mensen opsluiten in 15 minuten steden. Eten komt dan vanuit zgn foodhubs. Bewerkte zooi met insekten als eiwitbron.

 6. Bekijk eerst de pan eens waar je dat eitje in bakt, veel mensen gebruiken nog steeds pannen met een kapotte anti aanbak laag met pfas. Dat lijkt me een stuk ongezonder dan dat eitje.

 7. Wij eten de eieren van onze kippen gewoon op. Wat denk je dat er in het drinkwater/groente enz allemaal zit? En net wat hierboven staat over de pannen met anti aanbaklaagje, waarom worden die niet verboden?
  Onze kippen krijgen goed voer en veel uit de groentetuin dus ik maak me daar geen zorgen over.
  Gr roos

 8. Ik lees dit op internet.
  In het meest extreme geval zat in eieren drie keer meer PFOS, een vorm van PFAS, dan is toegestaan volgens de EU-norm. Dat komt neer op 150 nanogram PFOS. Een volwassene van 70 kilo mag per week maximaal 300 nanogram PFOS binnenkrijgen.16 jan 2024

  Een tot 2 eieren per week kun je schadevrij eten volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder