Reacties

Kan je tuinmeubilair buiten blijven staan? — 85 reacties

 1. Onze loungeset heeft weinig keuze want die past niet in de schuur ;)
  Maar we hebben hem vóór de winter nog goed gebeitst. En af en toe maken we hem schoon zodat er geen groene aanslag op komt.
  Ik vind het wel gezellig staan eigenlijk. Pre-loungeset deden we alles onder een oranje zeil. Maar dat zou er echt niet uitzien nu! We hebben een stadstuin, dus een stuk minder ruimte dan jij :)

 2. Onze set is niet opklapbaar of invouwbaar. Dus moet hij wel buiten blijven staan. We hebben er ook geen hoes voor. Een voordeel is, dat ik altijd iets heb om op te zitten. Een nadeel, we moeten het ieder voorjaar schoonspuiten. En het slijt natuurlijk een stuk sneller dan anders.

 3. Wij hebben geen schuur waar ons tuinmeubilair in past, dus óf we moeten alles naar zolder zien te slepen en maar hopen dat het zo niet stuk gaat en de hele herfst en winter in de weg staan of gewoon lekker laten staan. Die keuze was voor mij heel makkelijk ;)

 4. Onze set staat onder een open veranda en we hebben nog hele oude witte plastiek tuinstoelen met tafel en die blijven buiten staan tot we er doorzakken,,,,en dan pas komen er nieuwe voor het buiten terras.

 5. Wij hebben geen tuin en daardoor ook geen behoefte aan een tuinset, maar mocht ik ooit een tuin hebben dan zou ik misschien speciale hoezen voor het meubilair kopen. Zo blijft het beschermd maar hoef je er niet mee te slepen.

 6. Wij hebben voor houtenbankjes staan en achter plastik tafel en stoelen. beide staan ze buiten omdat we geen ruimte hebben om ze binmem meer te zetten. Plus die houtenbankjes staan onder overkapping dus niet voplop in de regen dat scheelt wel.

 7. We hebben niet echt veel tuinmeubilair, maar mochten we het ooit aanschaffen, dan hebben we in iedergeval in dit huis geen ruimte om het op te bergen. Dan zouden we dus moeten kijken voor all weather spul!

 8. Ik vind het ook altijd erg leuk om het te laten staan maar helaas roest mijn tafel als ze buiten blijft (nu ja, al die regen hier in Ierland, helpt niet echt!) maar mijn ouders hebben ze wel altijd buitenstaan, zodanig dat we meteen buiten kunnen ontbijten als er eens een zonnige morgend is, anders zou het veel te veel werk zijn om ze snel buiten te zetten

 9. Wij halen eigenlijk altijd alles binnen omdat ons meubilair de winter anders niet goed zou doorstaan. Sowieso zitten we ook nooit buiten met dit weer dus heeft het al niet veel nut om het te laten staan.

 10. Bij ons laten staan want ze zijn van plastiek. De tafel moet eigenlijk naar binnen of in de schuur maar dat doen wij niet. Dus zijn ze gewoon buiten zonder bescherming

 11. Volgens de verkoper is ons tuinmeubilair weerbestendig, maar dat geloof ik toch niet echt. Het hout verkleurt toch flink met regen en zon. Heb het toch maar opgeruimd.

  • Ja, dat is ook een goed argument om de tuinset naar binnen te doen. Dat is minder veel werk, dan de heleboel moeten schoonmaken na de herfst en winter.

 12. Wij zijn deze maand verhuisd naar een houten huisje in het bos, welke op een flink perceel staat. Onze oude, versleten tuinset hebben we meegenomen zodat we hier al iets hebben staan. We willen uiteindelijk een tuinset naar onze smaak aanschaffen. Ik ga er dan zeker (van tevoren!) op letten hoe weerbestendig deze meubelen zijn.

  ‘Hier woont iemand die te beroerd is om ons even op te ruimen.’ Ha, geweldig! Deze ga ik onthouden als ik een keer geen zin heb om iets in de tuin op te ruimen.

 13. We zetten het wel binnen. Ook al kunnen ze eventueel wel buiten dan liever toch niet ivm roest. De houten tuintafel en pucknicktafel blijven wel buiten, maar die zien er naar een aantal jaar buiten te hebben gestaan ook niet meer mooi uit. Als ik meer ruimte had zette ik alles binnen.

  • Ja, soms kun je je leven makkelijker maken door voor bepaald materiaal te kiezen. Kunststof kozijnen vind ik er ook zo eentje. Daar heb je vervolgens geen onderhoud meer aan.

 14. Ai, ik voel mij betrapt. Onze set SCHREEUWT (vandaar hoofdletters): ‘Hier woont iemand die te beroerd is om ons even op te ruimen.’ Ook al kán het wel buiten staan. Want de glazenwassers schuiven het altijd op een niet zo nette manier opzij. En eerlijk gezegd - kuch - laat ik het al maanden gaan. Sinds de zomer. Dit zegt wel wat ja. Hmmmm.

 15. Ik heb in de tuin een door mij zelf gemaakte steigerhouten meubel staan met zelf gemaakte tafel.
  Nou was ik toch vergeten om dat allseasons er zelf op te schrijven...
  haha grapje.
  Bedankt voor de wijsheid

 16. Zelf heb ik enkel een balkon en staat er slechts één tuinstoel en een tafeltje op :p Die ga ik niet naar mijn berging verplaatsen en staan eignelijk het heel jaar door buiten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder