Over een wicker tuinset en zo’n hangstoel

wickerHet is maart en het voorjaar lonkt!

Hanneke schreef onderstaand artikel over een wicker tuinset en zo’n leuke hangstoel voor Huisvlijt.

Creëer een huiselijke sfeer in de tuin bij je woning

Van tuinen wordt gezegd dat je ze als een tweede woonkamer kunt zien. Immers, in de zomermaanden zit je een groot deel van de tijd buiten. Ervan uitgaande dat de tuin uitnodigt om naar buiten te komen. Om in die laatste missie te slagen, kun je dit voorjaar gebruiken om de tuin op een huiselijke wijze in te richten en verder op te knappen.

Heb je de groene aanslag op de tegels van je terras al verwijderd? Overweeg de ernstig versleten (houten) tuinset te vervangen voor een moderne, duurzame wicker tuinset. Kies daarnaast voor een mix van vrolijke bloempotten en een bijpassend buitenkleed op het terras. Vergeet ook de verlichting in de tuin niet! Net als voor de ruimtes in huis, zou je ook voor de tuin een lichtplan uit moeten werken.

Tip: kijk ook eens naar een losse hangstoel, de modellen in de vorm van een ei zijn hierbij het populairst. Een hangstoel buiten gebruiken biedt je de ideale plek om je na een lange werkdag even terug te trekken.

hangstoel

Voorzie de tuin van meer kleur met vrolijke planten

Je las al dat je het terras van een buitenkleed en verschillende bloempotten kunt voorzien. Vul deze bloempotten met vrolijke planten als violen, geraniums of bijvoorbeeld een compacte sinaasappelboom. Dergelijke planten geven het terras kleur! Dat niet alleen, ze trekken ook verschillende insecten aan. Denk aan bijen, vlinders en in sommige gevallen ook libellen. Deze insecten doen geen kwaad; integendeel, ze dragen bij aan het onderhouden van de flora en fauna in je woonwijk.

Voldoende reden om niet alleen de bloempotten op het terras te vullen met planten, maar ook de borders in de tuin. Kies voor de hortensia, poot er lavendel of ga bijvoorbeeld voor de camelia. Het zijn plantensoorten die een groot deel van het jaar mooi blijven en in veel gevallen winterhard zijn. Zo geniet je er meerdere jaren van!

Leg verlichting aan binnen je tuin

Tegenwoordig worden er verschillende verlichtingssystemen aangeboden voor tuinen. De aanleg van deze systemen hoeft niet al te ingewikkeld te zijn; kennis van een elektricien heb je er niet voor nodig. Deze systemen werken met een transformator welke je in het stopcontact steekt. Vanuit de transformator leg je een speciaal elektriciteitsdraad door de tuin heen. Aan het draad kun je vervolgens meerdere led spots en vergelijkbare buitenlampen aansluiten.

Heb jij de aanleg ervan al eens overwogen?

Nawoord

Dankjewel Hanneke voor je post over tuininrichting. Wicker tuinmeubelen hebben een totaal andere uitstraling dan bijvoorbeeld de klassieke witte Hartman tuinstoelen vind ik. Op tuinwereld.nl lees ik dat je wicker het hele jaar gewoon buiten kunt laten staan!

Wicker kan tegen regen, wind en echt winterweer.

Dat vind ik een enorm pluspunt. Vervolgens las ik ook nog dat wicker onderhoudsvrij is. Dus ik ben helemaal overtuigd van wicker tuinmeubelen nu! Het heeft ook nog eens een romantische uitstraling vind ik. Zoals hieronder:

wicker

Wat betreft tuinverlichting: wij hebben een solar lamp. Ik vind het ideaal, want zo hebben we ook geen gedoe met elektriciteit aanleggen buiten.

Lees ook mijn post voor luie tuinierders!

Ben jij al bezig in je tuin voor de komende zomer?

Similar Posts

23 Comments

 1. Wij hebben een Hartman tuinset, en die gaat nog wel even mee denk ik. Wij zijn veel buiten in de zomer ja.

 2. Oh wauw, die schommelstoel ziet er héél gezellig uit. Zo’n hangstoel vind ik ook geweldig. Ik zit alleen zelf met het feit dat alles altijd omwaait door de ligging van mijn tuintje. Daarom heb ik ‘saaie’ stoelen die makkelijk naar binnen kunnen bij een beetje wind.

 3. Ik vind een hangstoel zo leuk staan, maar ik werd er laatst een beetje misselijk in, nu word ik ook snel wagenziek. Dus dat zegt meer over mij :-)

 4. Vandaag krijgen 2 tuinstoelen. Er word bezorgd. Wij hebben geen auto. Maar deze stoelen in jou log is zeker leuk om te zien. Wij hebben houten stoelen genomen. Voor de balkon. Solair lampjes hebben wij ook op de balkon. Handig. Fijne dag.

 5. Ja daag.. ik dat ding aanschaffen en de kinderen het inpikken. Dat gaat mooi niet gebeuren.

  Love As Always
  Dimario

 6. Dat van die tweede woonkamer nemen veel mensen te letterlijk. Luidkeels ruziemaken, straallam zuipen, kettingroken, stereo aan, televisie aan.

  Ik zie het liever als rustruimte waar planten en wilde dieren voorrang hebben.

  1. Daar zeg je me wat Petra! Op die manier is een tweede woonkamer ineens niet zo prettig meer. Het beeld dat je schetst van een rustruimte is eigenlijk veel mooier dan.

 7. Ik heb maar een klein balkonnetje, dus nog helemaal niet mee bezig. Hopelijk ooit een tuin en dan wil ik heel graag er verlichting in!

 8. Ik heb precies zo’n hangstoel (in het zwart) eens gekregen op moederdag. Hij staat heel mooi op onze veranda, maar in de praktijk zit ik er heel weinig in. Ik vind het niet echt comfortabel zitten/liggen/hangen. Hij doet dienst voor de kleinkinderen, die het dan wel weer heel leuk vinden dat geschommel, of als we echt een stoel te weinig hebben ;-)

 9. Zou gauw het weer het toelaat, wil ik mijn balkon weer opnieuw gaan verven. De muren kunnen wel een nieuwe laag verf gebruiken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.