Als de Hortensia’s bloeien

Ik kreeg onze Hortensia’s nooit zover dat ze bloem droegen. Koppig bleven ze kaal, en met een mengeling van afgunst en verlangen keek ik naar andersmans tuinen waarin de Hortensia’s wél weelderig bloeiden.

Maar nu heb ik de ultieme oplossing voor Hortensia’s die weigeren bloem te dragen: verhuis gewoon naar een locatie waar ze het al goed doen! En nu ben ik de gelukkige eigenaresse van maar liefst drie schitterende Hortensiastruiken, in de kleuren blauw, roze en blauw. En die stomme bloeiweigeraars heb ik achtergelaten op ons oude adres.

Bloemen kopen hoef ik nu niet meer. Ik snijd gewoon twee van de onderste takken van één van mijn Hortensia’s af. Deze vierkante vaas was een cadeautje van mijn middelste zus, ter ere van ons nieuwe huis. Die heb ik te voorschijn gehaald en er vervolgens de takken zorgvuldig in geschikt.

Ik vind het prachtig staan! Ik houd van verse bloemen in huis!

Heb jij vaak verse bloemen in huis?

Handig: vul hier onder je mailadres in, en krijg een berichtje als er weer een nieuwe post is op Huisvlijt!
Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Similar Posts

8 Comments

 1. Ik ben gek op bloemen en ik heb ze heeel graag in huis.
  Echter, als ik ze in de gewone winkel zou kopen, weet ik wat voor milieuprijs eraan vast hangt, dat doe ik dus liever niet.
  Maar als ik ze krijg of mag plukken (op bepaalde plekken en in tuinen van buurtjes bijv.) dan ben ik dubbel blij mee.
  Gr,
  Jul

 2. Ik ben dol op hortensia’s! Heb ze in de tuin en kreeg van de week een prachtig boeket met een hortensia erin.
  Ik heb eigenlijk niet zo vaak verse bloemen in huis, meestal krijgertjes ;-)

 3. De mijne bloeit ook niet, en ze zijn zo mooi. De foto bij mijn tekst is de hortensia uit mijn tuin maar ik krijg hem niet weer aan de praat. Gewoon op het verkeerde moment gesnoeid.

 4. Ik snap niet dat jullie Hortensia’s niet willen bloeien….dan snoei je ze waarschijnlijk verkeerd en eigenlijk hoeven ze helemaal niet gesnoeid te worden. Alleen de oude bloemen boven de eerste nieuwe (blad)knop verwijderen.
  Ondanks dat ik veel bloeiende bloemen in de tuin heb staan heb ik er weinig binnen staan, om reden dat ze in de tuin langer mooi zijn, dan op de vaas.

 5. Mooi zijn je hortensia’s.De mijne bloeit niet want manlief heeft de struik heel kort gesnoeid dit jaar ,echt balen,ik had nog zo gezegd dat dat niet mocht.Ik koop elke week heel veel verse bloemen want ik kan niet zonder bloemen in huis
  Gr Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.