Tuinkas van de Lidl

Mijn schoonvader is dol op koopjes. En dus een groot fan van de Lidl.

Toen mijn man bij hem op bezoek was gingen ze er samen naar toe. 'Hier jongen, die heb jij ook nodig!' zei mijn schoonvader toen hij de tuinkasjes van de Lidl zag. En toen kocht hij voor mijn man zo'n mooi tuinkasje. En zelf nam hij er ook eentje. Ze kosten 50,-

Plastic kas Lidl

Inmiddels staat het kasje in onze moestuin. Mijn man heeft hem zelfs keurig ingericht! Het kasje bestaat namelijk uit een soort stellingkasten!

Plastic kas Lidl

Plastic kas Lidl

Staat leuk toch?

Heb jij een tuinkas?

Similar Posts

22 Comments

 1. Ja ik heb een klein kasje. Mijn man heeft van een oud schuurtje een kas getimmerd. De ene zijkant eruit gehaald en van die doorzichtige golfplaatjes erop. Vorig jaar had ik tomaten paprika en komkommer erin. Het ging als een speer.

  Gr. Jolanda

  1. Goed idee om van een oud tuinhuis een kas te maken. Weet ik vast wat ik met ons tuinhuis ga doen :-)

  1. Mijn man is hier van de moestuin. Hij heeft onder andere aardappels in gezet om te kijken hoe dat gaat. En sperciebonen en hij wil nog aardbeien doen.

 2. Zijn de zijkanten van plastic? Voor hier te gevoelig met veel wind.

  Aldi heeft ook 2 in de aanbieding, ga de lage halen.

  1. Het is een soort stevige groene stellingkast, en daarover heen zit dan de plastic hoes. Ik weet eigenlijk niet wat er gebeurd als het heel hard gaat waaien. Ben benieuwd. Als het ding wegwaait laat ik het weten ; )

  2. Ik heb m ook staan.......... en hij heeft de afgelopen dagen storm en hagel overleefd. Zonder scheerlijnen waar ik toch over ga vallen. Gewoon flinke stenen onder op het frame gelegd.

 3. Ik ben absoluut niet groenten/tuin/huisinrichting/DIY/kokengericht, laat staan dat ik zou weten wat je met zo'n ding moet aanvangen. Maar ik denk dat ik bij elke update effe kom checken, want je maakt me nieuwsgierig ! Tot gauw

 4. Ik heb zo'n heel klein kasje - er passen 3 eierdozen met zaaisel in. Eerlijk gezegd ziet de Lidl kas er nogal flodderig uit - ben benieuwd of hij het langer dan 1 seizoen volhoudt? Als hij maar 1 zomer houdt, zou ik het te duur vinden!

 5. Ik blijf de problemen houden, mijn laatste post is de sporttape.

  Wat lief van je schoonvader om zo'n kas cadeau te doen. En wat gaat je man er allemaal in verbouwen? Kunnen jullie er met jullie allen wat van eten in de zomermaanden?

  Hier alleen de potjes van A.H. maar nog niet gebruikt. Zoonlief is niet zo enthousiast en dochter wat te jong, maar ze wil wel. Dus binnenkort toch maar even in gebruik nemen, bijna lang weekend dus net even wat meer tijd.

  1. Ik vond het ook erg lief van mijn schoonvader. Mijn man gaat er o.a. aardbeiden in verbouwen.

   Vorig jaar hadden we vooral veel sperciebonen uit eigen tuin. En ook worteltjes trouwens herinner ik me nu. De bloemkolen waren mislukt.

 6. Ik heb zo,n zelfde tuinkasje gehad van de liddle, maar toen waren ze groen. Het is nooit weg gewaaid en op zich hebben we er best plezier van gehad. Het enige nadeel was dat bij ons de rekjes wat krom waren waardoor ze slecht bleven zitten, ze wipten steeds van die buisjes af.
  Maar goed al met al heeft het een jaar of vier zomer en winter buiten gestaan, en toen begonnen de naden te scheuren en het plastic te verduren.
  Heel veel plezier met jullie aan winst.

 7. aaaaa, ging net over het kasje lezen. Leek me handig om in de winter een aantal vorstgevoelig planten te laten overwinteren. We zitten zelf pal op de wind, dus dit kasje gaat hem niet worden. Jammer.

  1. Nee, mijn man is helemaal onthutst. Hij had hem net zo mooi ingericht. Ik zei nog: 'Misschien moet je hem vast zetten met van die tent haringen!' maar dat had hij gedaan...

   Nou is het ook wel heel stormachtig moet ik zeggen. Maar goed, daar kon het kasje van de Lidl dus niet tegen...

 8. Ow balen voor jullie, misschien is hij nog te redden..... (opnieuw in elkaar zetten?) en ehhhh..... aan de binnenkant zitten bandjes waarmee je de hoes vast maakt aan het frame! Flinke zware stenen onder op het frame plaatsen, en gaan met die banaan, of aardappelen mag ook natuurlijk.

 9. ik heb er ook een gekocht vorig jaar , maar moet nu ontdekken dat er overal in het omhulsel gaten in vallen , het lijkt wel of het plastic zich zelf oplost !!!! wie heeft daar ook last van ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.