Zelfgemaakte kas

zelfgemaakte kas
Zelfgemaakte 'kas'

Mijn man doet bij ons de moestuin.

Om de spercieboontjes een vliegende start te geven, heeft hij een soort kas gemaakt.

Zelfgemaakte kas

We hadden nog bakstenen liggen, en die perspex plaat die ooit diende als achterwand voor onze keuken.

De stenen heeft hij in een rechthoek in de tuin gelegd bij een zonnige muur.

En daarna de perspex plaat er over heen.

Na een week zagen we het eerste boontje al ontkiemen in de zelfgemaakte kas!

Schermafbeelding 2014 03 16 om 12.50.33

Hebben jullie een moestuin? En wie zorgt er voor?

 

Similar Posts

11 Comments

 1. Wij hebben een grote moestuin omheind door een kastanjehouten hek ivm loslopende kippen ;-) We hebben een kruiden/aardbeien/blauwe bessen/rabarber/pompoen en courgette moestuin met kippengaas over de aardbeien en we hebben een soortement van kas (houten schuurtje met veel ramen en een dak van lichtdoorlatende golfplaten) voor de druif, de paprika's en om alles voor te zaaien.
  De moestuin(en) bewerken we samen, de 'kas' is het schuurtje waar iedere man recht op heeft.....
  (dat laatste las ik laatst in een tidschrift en vond ik wel grappig :-)

  1. Hoi Thea,
   Wij hebben ook over het erf scharrelende kippen. Is bij jullie het hek om de moestuin afdoende? Of hebben jullie de kippen gekortwiekt? Die van mij vliegen namelijk over het hek en vieren dan een feestje in de moestuin...

 2. Ik heb thuis een mini-moestuintje, en die verzorg ik samen met mijn zoontje. Mijn man kan dat niet zo goed vanwege rugproblemen.
  Bij mijn moeder hebben we een grotere moestuin en die doen we samen. Ze woont 40 minuten rijden van ons vandaan, helaas.

 3. We hebben geen echte groentetuin, maar wel een paar grote bakken met bijvoorbeeld worteltjes, bietjes, tomaten, paprika in de tuin staan. En dat is echt mijn ding hoor, al geeft Ben ook water... dus ook een beetje samen...
  Fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik ben mijn "potager" aan het aanleggen - dat is een chic woord voor een tuin die vol staat met moestuinspul en bloemen... Ik geniet van elke nieuwe groene spriet - dat blijft toch een wonder: ik jat een stek, krijg wat zaadjes - en het komt op! Als kasje gebruik ik piepschuim bakken (bij mijn werk zijn vrij veel restaurants - meepikken bij het vuilnis en mee naar huis slepen) met een glasplaat erover. Op dit moment alleen nog stokrozen, tomaten en peper ingezaaid, en wat bolletjes geplant (tulpen, krokussen, anemonen) - als ik het zo opschrijf lijkt het al ergens op!

 5. Leuk zeg!! Wij gaan dit weekend ook zelf iets maken. Een oude side table, daar een houten bak op maken, worteldoek erin en klaar is mijn kweekbak!! Ik kweek zelf de stekjes in huis en als het straks warm genoeg is buiten dan ga ik ze daar in poten. Lekker lowbudget en past ideaal in mijn kleine tuintje!!

 6. Ja, wij hebben ook een moestuin. Maar een kasje staat nog op mijn wensenlijst. Ik heb al 2 goedkope geprobeerd (doek en kunststof), maar aangezien hier altijd wind staat zijn dat geen blijvertjes gebleken. Het idee van je man spreekt me dan ook aan, misschien dat ik daar wat op voort kan borduren. Enige ding is dat je er niks in kan zetten wat flink de hoogte in gaat. Maar iets is beter dan niets nietwaar?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.