Reacties

Kinderen geen abonnement voor hun mobieltje geven? — 24 reacties

 1. Ik vind het ook dom als kinderen een abo hebben. Onze dochter van 20 heeft nu een abo, maar zij betaalt het nu allemaal zelf. Wij hebben altijd prepaid gedaan, als ze meer nodig hebben dan wij gaven moeten ze de rest zelf betalen. Je hebt veel beter zicht op de kosten met prepaid, zelf heb ik het ook. Mijn Farmer ook, maar krijgt binnenkort wel een abo, omdat hij met z'n telefoon ook in de stal dingen wil kunnen gaan invoeren over het bedrijf. Dus dat vind ik weer heel wat anders.

 2. Onze kinderen hadden vroeger prepaid en sinds een jaar hebben ze een abo van 8 euro per maand. Hier stellen we als regel dat als ze over die 8 euro heen gaan dit zelf moeten betalen.

  Ik vind een mobieltje echt een uitkomst! Onze kinderen moeten elke dag 30 km fietsen/scooteren en als er iets is kunnen ze mij tenminste bereiken.

 3. Super hoor dat je je kinderen geen abonnement geeft door het zelf ook niet te doen. Ze kunnen toch bellen ,maar raken zo niet in de schulden. Heel verstandig. Ga zo door.

 4. Onze oudste 2 zitten op het middelbaar onderwijs. Zij hebben allebei een mobieltje. En inderdaad ook prepaid. De oudste whatsappt veel, dus doet lang met haar beltegoed.
  Wij geven als ze naar de brugklas gaan een mobieltje met het eerste beltegoed. De rest moeten zelf verzorgen.
  Zelf heb ik ook prepaid. Vooral omdat ik bereikbaar wil zijn voor de meiden. Ze moeten ook een aardig stukje fietsen. Even een sms'je als ze later zijn is zo gestuurd. Met mijn beltegoed doe ik heel lang. Ik denk ongeveer een jaar met een tientje.

 5. Hier heeft onze zoon (14) wel een abonnement, bellen, sms en een internetbundel. Wij betalen de abonnementskosten tot 12,50 euro.,daarboven zijn de kosten voor hemzelf. Hij is er de afgelopen ruim 2 jaar nog nooit overheen gegaan. Je hebt van die apps waar je goed je gebruik bij kunt houden en ik ze kunnen het beter nu leren dan later. Opletten wat je doet, ook als je op vakantie gaat, internet uit etc. Weet je niet hoe het werkt zet dan alles maar uit:-). Onze dochter (11) heeft officieel geen telefoon maar als ze alleen naar school gaat of naar de stad dan heeft ze de oude van mijn zoon mee daar zit wel prepaid op van de ah. Zij sms-t meestal.
  Ik weet niet ik vind het in de schulden komen door een abonnement een beetje achterhaald. Kosten zijn niet meer onduidelijk en als je toch een giga rekening krijgt is het in de meeste gevallen gewoon je eigen schuld. Maar ja, niks mis met prepaid hoor, maar ik vind het fijn als mijn zoon altijd kan bellen en dat niet ineens het beltegoed op is.

  • 12,50 per maand betalen vind ik best veel. De meeste sms'jes die ze versturen zijn nu niet zo vreselijk belangrijk dat ik het nodig vind om het te betalen.
   En wij hebben 6 kinderen. Ze hebben nu nog niet allemaal een mobiel, maar anders wordt dat een duur grapje.

 6. Onze zoon heeft een abonnement, en dat is meteen altijd zijn verjaardags kado. Als hij boven het bedrag zit aan het einde van de maand, betaalt hij het zelf. Het heeft tot nu toe nog geen problemen gegeven. Ik vind het een fijn idee dat hij altijd kan bellen, en niet aan een tegoed hoeft te denken. Groetjes,

 7. Ikheb zelf vroeger inderdaad een pre-paid mobieltje gehad, maar ik heb niets van mijn ouders gekregen. Toen ik naar de 3de klas middelbare school ging heb ik een 2de hands mobieltje gekocht en pas toen ik bijna klaar was met studeren heb ik een abonnement genomen. Nu woon ik samen met mijn vriend en we hebben allebei een abonnement omdat we geen vaste telefoon hebben.
  Mijn zusje kreeg op een gegeven moment wel een telefoon van mijn ouders met abbonnement, volgens mij toen ze 13 of 14 was. En zij heeft ooit in 1 maand voor ruim 100 euro gebeld en gesmst. Dat was wel even schrikken voor mijn ouders en voor haar, want het duurde heel lang voor ze dat met haar zakgeld had terug betaald. Ik denk dat voor jonge kinderen een maand gewoon te lang is en ze geen overzicht hebben bij een abonnement.

 8. wij hebbenonze oudste zoon ooit jaren geleden een abbonement gegeven met als gevolg rekeningen van 600 euro, dus dit doen wij nooit meer. maar nu komen wij er achter dat kinderen van rond de 17 jaar gewoon een abbonement kunnen afsluiten zonder toestemming van de ouder, dit komt omdat het bij hun leeftijd past. ik vind het belachelijk

  • Dat is precies mijn schrikbeeld! 600 euro is een flink bedrag zeg. Wat apart dat 17-jarigen die toch nog minderjarig zijn een abonnement kunnen afsluiten eigenlijk!

 9. Heel verstandig , door ze prepaid te laten bellen zijn ze zich meer bewust van de kosten. Inmiddels zijn ze bij ons volwassen en wil zoonlief geen abonnement en dochter heeft er wel een maar is net als wij blij als het afgelopen is. Alleen ik zelf heb een telefoon waar internet op zit maar dan zonder abonnement want er zijn hotspots genoeg en anders is er in huis internet. We gebruiken mijn telefooninternet aansluiting voornamelijk voor viber als we in Roemenié zijn is goedkoper dan via de gewone telefoonlijn.

 10. Uhm, geen abonnement maar wel whatsappen ...

  vraagje:

  ze hebben dan dus sowieso een smartphone (zonder abo gekocht? duur, of overgenomen van iemand?), en betekent het dan dat ze alleen kunnen appen als er wifi is, of hoe werkt dat?
  (ook bijna in deze fase, als zoon komend schooljaar naar m´bare school gaat - hier in D´land al twee jaar vroeger)

  • Ze kunnen thuis whatsappen en op school, en verder overal waar gratis WiFi is. Mijn oudste dochter kocht haar smartphone op marktplaats. Mijn oudste zoon heeft een ouwe van mij, die geloof ik 89 euro kostte.

   In antwoord op je vraag: ze kunnen inderdaad alleen op internet bij gratis WiFi.

  • oudste heeft een smartphone van zo'n 70 euro gekocht van haar verjaardagsgeld.
   En inderdaad alleen whatsapp als ze thuis is of op een andere plaats waar ze vrij wifi hebben.

 11. De abonnement van tegenwoordig zijn gelukkig heel anders dan die "stiekeme"abo's van een aantal jaren geleden waar kinderen ongemerkt flink over hun bundel gingen. De kosten zijn overzichtelijk bij te houden bijv. via apps en je kunt bijv. instellen dat je een sms krijgt als je nog maar een x-aantal euro's over hebt. Ik heb al een abo. van 8 euro en zoon van 13 ook, hebben meestal over uit onze bundel. Tip; zoek een provider waar je restant 3 maanden geldig is en niet weg is als je het niet opgebruikt!

 12. Oh mijn oudste zoon(19) heeft een abbo, maar betaald dit zelf, van zn bijbaantjesgeld (sinds 3 jaar, nooit een te dure rekening voorbij zien komen, slechts 1x iets van 2 euro extra toen hij in Canada zat). Mijn oudste dochter(15) heeft ook een abbo (al 2 jaar) van simonly (ofzo) 3 euro permaand = 3oo belminuten of 300 smsjes. en op dr telefoontje kun je bijhouden hoeveel je al verbruikt hebt, slechts 1 x 3 euro bij moeten betalen toen ze in het buitenland op vakantie was.( moet ze dan van dr zakgeld terug betalen). Voor de rest gebruikt ze wifi hotspots en anders op school enzo. Ik geloof heus dat er excessen zullen zijn, maar denk dat bij goede uitleg en info best ook tieners zijn die de normale logica enzo van beetje oplettend gebruik inzien.

 13. Whatsappen is niet helemaal gratis. Op een of andere manier betaal je voor deze service.
  Prepaid heb je controle over de kosten. Abonnement kan ongemerkt uit de hand lopen.
  En stel je voor ... mobieltje wordt gestolen !? Beltegoed op, dan is ie op. Abonnement ... rekening wordt leeg beroofd :-(
  Als moeder wil ik in alle tijden bereikbaar zijn voor mijn kids. En dat zeker met oudste die niet gezond is.
  Mijn regel: middelbare school --> mobiel mee!
  -->leven met zijn tijd<--

 14. Zoonlief had in het verleden prepaid en het saldo was altijd 0. Ik vond dit erg vervelend. Hij kon nooit bellen. Omdat wij in een dorp wonen moeten onze kids (nu nog zoonlief na de vakantie beiden) toch een 25 minuten fietsen voordat ze op school zijn. Nu hebben wij bij simpel een abonnement afgesloten. 5,50 per maand. Dit is 50 minuten bellen en onbeperkt smsen. Daarbij zit er een plafond van 10 euro. Ze kunnen dus nooit meer dan 4,50 over hun abo heen gaan. Ik vind ditzelf erg prettig. Te weten dat wij altijd bereikbaar zijn voor hen. Zoonlief heeft 2 jaar geleden van alles meegemaakt en veiligheid gaat bij mij boven geld. Die 5,50 per maand geef ik heel graag uit.
  Dat het prepaid saldo altijd 0 was lag trouwens niet aan hem maar aan zijn black berry. Deze mobiele telefoon deed altijd updates en dat kostte geld. Ben meerdere keren terug gegaan naar de winkel. Uiteindelijk hebben wij een samsung voor hem gekocht die dit euvel niet heeft.

  • Ik heb ook een keer gehad dat mijn prepaid tegoed zo maar op was. Toen had mijn Samsung ergens ingelogd op internet of zo. Mijn kinderen zijn zo vriendelijk geweest om die instelling voor me te veranderen!

   Het is inderdaad fijn als je kinderen je kunnen bellen. En voor 5,50 per maand vallen de kosten nog mee. Hoewel Sillie met 3 euro het goedkoopste abonnement heeft genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder