Prepaid zonder verplicht opwaarderen – waarom ik weg ging bij Bliep!

prepaid zonder verplicht opwaarderen

Prepaid zonder verplicht opwaarderen.

Ik had er nooit zo over nagedacht, totdat Bliep mijn telefoonnummer deactiveerde omdat ze vonden dat ik te lang had gewacht met opwaarderen. Ondanks het feit dat ik nog ruim 10 euro beltegoed had!

Hieronder het droeve verhaal van prepaid bij Bliep.

En waarom ik nu prepaid zónder verplicht opwaarderen wil!

Prepaid zonder verplicht opwaarderen: waarom het belangrijk is

Omdat ik zelden tot nooit bel met mijn smartphone gebruik ik altijd prepaid. Eigenlijk bel ik namelijk alleen om te ‘bricken‘ oftewel parkeren. Maar door de lockdown had ik dat de laatste maanden ook niet meer gedaan.

Zo kon het gebeuren dat ik pas (te) laat ontdekte dat ik niet meer kon bellen! In eerste instantie dacht ik dat ik misschien geen beltegoed meer had, maar dat stond er nog gewoon. Het had allemaal te maken met het feit dat ik geen prepaid zonder verplicht opwaarderen had.

Bliep gemaild: help ik kan ineens niet meer bellen

Na veel gezoek vond ik een contactadres van Bliep, waar ik mijn prepaid kocht. Na 3 werkdagen, toen ik me begon af te vragen of ze mijn kreet om hulp wel hadden gekregen ontving ik antwoord.

‘Bedankt voor je bericht. Het nummer is automatisch uitgeschakeld, omdat er te lang geen opwaardering is gedaan. Om een prepaid simkaart actief te houden dient minimaal eens per 6 maanden te worden opgewaardeerd. Voorafgaand aan het verstrijken van de periode worden meerdere sms berichten verzonden’

Lekker dan!

Screen Shot 2018 09 27 at 12.38.00

Ik kijk namelijk net zo vaak in mijn sms berichten als ik bel: zelden tot nooit dus.

Nou kun je mij dat verwijten, maar feit is dat ik maar één sms-je heb gehad van Bliep. Dat was ergens in maart. En toen ik dat sms-je las heb ik onmiddellijk opgewaardeerd. Ondanks het feit dat er nog ruim 10 euro op mijn tegoed stond…

Maar achteraf bezien was dat dus al te laat.

Mijn telefoonnummer is niet meer.

Prepaid zonder verplicht opwaarderen

Bliep bood mij nog aan om mij een gratis simkaart toe te sturen, en daar mijn tegoed, waarmee ik dus niets meer kan op te zetten. Maar Bliep kan van mij de hoogste boom in. Ik wil niet meer bij hen met mijn prepaid. Daarom vroeg ik mijn kinderen om advies. Zij adviseerden Simyo.

Mijn dochter heeft daar al een jaar prepaid zonder verplicht opwaarderen, zonder problemen. Door gebruik te maken van haar link kreeg ik bovendien korting.

Nu krijg ik prepaid zonder verplicht opwaarderen van Simyo.

Prepaid zonder verplicht opwaarderen: waar kan dat?

Op bellen.com vond ik een overzicht met de houdbaarheid van je beltegoed. Daarbij viel me op dat er twee soorten zijn:

Gebruik of opwaarderen versus alleen opwaarderen om je beltegoed te houden.

Met andere woorden bij sommige telecom providers is het genoeg als je een keertje belt, bij anderen moet je verplicht opwaarderen. Bliep valt inderdaad in de categorie: elke 6 maanden opwaarderen. Alleen bellen is bij hen dus niet genoeg.

Hieronder de telecom providers waarbij je elke 6 maanden of een keer moet bellen, of een keer moet opwaarderen om je beltegoed te houden.

 • KPN
 • L-mobi
 • Lebara
 • Simyo
 • T-Mobile
 • Vodafone

Hoe kan dit verhaal jullie helpen?

Uit mijn ervaring zijn een aantal nuttige lessen te halen!

 1. Heb je prepaid? Controleer dan of je verplicht moet opwaarderen of niet. En zo ja, hoe vaak.
 2. Controleer 1x per maand je sms-jes voor onheilspellende waarschuwingen van je provider.
 3. Neem geen prepaid bij Bliep. Niet alleen zijn ze slecht bereikbaar, ook moet je daar elk half jaar je prepaid opwaarderen.
 4. Als je prepaid wilt, kies dan een provider met prepaid zónder verplicht opwaarderen.
 5. Zet in je agenda wanneer je verplicht even moet bellen of opwaarderen om te voorkomen dat je nummer gedeactiveerd wordt.

P.S. Tot mijn stomme verbazing en grote vreugde kon ik via Simyo uiteindelijk toch mijn oude telefoonnummer dat door Bliep was uitgeschakeld weer gebruiken. Dus nu heb ik toch weer mijn oude telefoonnummer terug. Ik snap er niks van, maar ben wel blij.

Lees ook mijn post Prepaid of abonnement?

Similar Posts

12 Comments

 1. Prepaid is een goedkopere oplossing als je weinig belt.
  De KPN hanteerde ook deze regel van opwaarderen per half jaar, ik praat over heel lang terug.
  Nu geen ervaring meer met prepaid. Hans

 2. Wat stom, zeg! Ik heb ook nog altijd prepaid. Bij KPN moet je inderdaad zo nu en dan iets doen: opwaarderen, bellen, sms’en, alles telt. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit waarschuwingen heb gehad.

 3. Ik wist niet eens dat prepaid nog bestond :)
  Ik kan me ook niet voorstellen dat ik nooit mobiel bel, eigenlijk (naast het gebruik van internet/apps)

  Maar voor jou fijn dat alles weer in de lucht is!

 4. De kinderen hebben prepaid, maar die bellen mij weleens met vragen, dus er wordt ook regelmatig opgewaardeerd.

  Love As always
  Dimario

  1. Ja, ook al had ik het gedoe al wel gehad omdat ik eerst dacht dat ik mijn nummer niet meer had. Dus toen moest ik weer iedereen berichten dat ik tóch weer het oude nummer had…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.