Kortingcodes getest: heb je er wel echt wat aan? Ik probeerde het uit.

Screen Shot 2018 04 22 at 11.13.49Kortingcodes.

Ze worden vaak genoemd als manier om voordeliger uit te zijn. Zelf kijk ik bij online aankopen bij het afrekenen vaak ook even op een kortingssite of er misschien nog een kortingscode te vinden is. En vaak vind ik inderdaad kortingscodes.

Maar!

En dit is een grote ‘Maar’: de kortingcodes die ik vind, doen het vaak helemaal niet. Zelfs als ze voldoen aan de datum, en de kortingscode dus nog geldig is. Vaak word ik simpelweg weer naar de webshop geleid via de link voor de kortingscode : (

Kopen met korting is lastiger dan je zou denken.

Hoe zit dat? Zijn die kortingsites dan eigenlijk gebakken lucht? In de Consumentengids van februari 2018 las ik een kritisch artikel over kortingcodes.

Consumentenbond over kortingscodes

De Consumentenbond zocht in november 2017 kortingcodes voor 5 grote webwinkels: H&M, Coolblue, Zalando, Bol.com en Wehkamp. Per webwinkel bekeken ze 10 kortingssites. Maar het lukte de Consumentenbond zelfs niet om 1 goed werkende kortingcode te vinden.

Dat vind ik een schrikbarend slecht resultaat.

Ik probeerde het zelf ook eens!

Zelf kortingcodes gezocht voor Bonprix

Ik besloot om kortingcodes te zoeken voor Bonprix. Ik gooide twee zomerhemdjes in mijn virtuele winkelmandje en ging naar de kassa. Daar kreeg ik inderdaad de prettige mogelijkheid aangeboden om een kortingscode in te vullen:

kortingcodes

Deze mogelijkheid is voor mij altijd een signaal om op zoek te gaan naar kortingscodes. Ik typete ‘kortingcodes Bonprix’ in en bovenaan de zoekresultaten stonden acties.nl en kortingscode.nl. Ik klikte op acties.nl omdat die bovenaan stond, en koos een korting van 5,-. Dat leverde inderdaad een kortingscode op die werkte. De verzendkosten gingen van het totaalbedrag af. Kijk maar:

kortingcodes

Toch mooi meegenomen vind ik. Tot dusver dus een positieve ervaring met kortingcodes.

Kortingscodes gezocht voor Bol.com

Ik ben dol op bol.com dus besloot ik te kijken of ik daar ook nog een financieel voordeeltje kon halen. Ik wil al heel lang het boek Vals Alarm van psychiater Menno Oosterhoff hebben, dus deed ik dat in mijn virtuele winkelmandje en ging richting kassa. Ook hier kreeg ik inderdaad weer de mogelijkheid om een kortingscode in te voeren:

kortingcodes

Zoeken op ‘kortingscode bol.com’ leverde weer veel resultaten op. Maar de kortingscodes voor bol.com die ik tegenkwam waren inderdaad van de gebakken lucht variant. Ze leidden me bijvoorbeeld naar de aanbiedingenpagina van bol.com waar producten sowieso al met korting werden aangeboden. Bovenaan stond nota bene een verpakking Durex Orgasm’Intense Gel. Een andere kortingscode leidde me naar de outlet pagina van bol.com.

Kortingcodes samengevat

Helaas zijn kortingscodes regelmatig nutteloos. Ze leiden je geregeld gewoon naar de webwinkel terug. Dat is gunstig voor de website die de kortingcodes aanbiedt. Want als jij vervolgens toch iets koopt, krijgen zij daar een commissie over. Kortingsites willen dus graag dat jij via hen naar een webwinkel gaat en daar iets koopt, want dat levert ze geld op.

Je vindt kortingscodes in de volgende varianten:

 • Acties
 • Vouchers
 • Kortingcodes
 • Kortingen

Sommige kortingen zijn wel echt, maar kun je ook gewoon krijgen zonder een kortingscode. Of de kortingscode is ‘gratis verzending’ maar slaat nergens op, omdat een webshop toch al geen verzendkosten berekent.

Mijn conclusie over kortingscodes

Hoewel kortingscodes vaak niet werken, of niet echt voordeel opleveren, denk ik dat ik toch altijd wel even zal kijken of ik er eentje kan vinden die werkt. Je weet maar nooit. Mijn zoektocht naar een kortingscode voor Bonprix leverde me in ieder geval een besparing van 5 euro op, op de verzendkosten. Het ligt dus ook erg aan de webwinkel waar je koopt.

Voor bol.com heeft het in mijn ogen géén zin om een kortingscode te zoeken.

Ik heb zelf op dit moment de beste ervaringen met acties.nl als het gaat om kortingcodes.

Advies van de Consumentenbond

 • Van de 5 onderzochte webwinkels heb je volgens de Consumentenbond alleen voor Zalando kans om een werkende code te vinden.
 • Coolblue heeft geen generieke kortingcodes, actiecodes of couponcodes. Voor Coolblue heeft het dus geen zin om kortingcodes te zoeken.
 • Kijk voordat je een kortingcode gebruikt altijd eerst op de website van de webwinkel zelf. Soms levert een kortingscode uiteindelijk geen extra voordeel op.
 • Kijk op de site van webwinkels zelf of ze iets zeggen over kortingcodes.

Leestip

Korting kopen

AH bonuskaart

Maak jij gebruik van kortingcodes?

Similar Posts

24 Comments

 1. Goed om te lezen, ik Google er altijd wel even op maar ben ook vaak geïrriteerd als het lijkt dat ik er 1 heb gevonden maar dat dit dan niet zo blijkt te zijn..

 2. Heel herkenbaar! Frustrerend hè?
  Na een tip van een collega heb ik sinds een tijdje een gratis account bij een cashback-site (in mijn geval cashbackxl.nl maar er schijnen meer te zijn) en bestel ik alles via deze site. Dit heeft me al meerdere tientjes opgeleverd en het kost mij geen extra moeite.
  Dit is trouwens geen reclame ofzo hoor, maar misschien vind je het ook leuk om je hier eens in te verdiepen?

 3. En een troep dat je krijgt! Ik heb cashbackxl al snel weer gedeleted. Bij andere cashbacksites heb ik al wel leuke bedragen gespaard.
  Verder zijn er inderdaad websites die leven van de niet werkende, overbodige en ook elders bekende codes. Die sites willen eerst ook gegevens van je hebben voordat ze je met hun codekluitje in het riet sturen.

 4. Denk dat ik 1 keer een werkende code gevonden heb voor zalando. De andere keren dat ik naar codes gezocht heb botste ik op dezelfde problemen als jij

 5. Heb ook regelmatig een niet werkende kortingscode gehad. Wat ik echt vervelend vind zijn die site waar een vakje voor kortingscode staat en die je vaak bezoekt, maar je nog nooit een kortingscode voor gekregen hebt.

 6. Soms doen ze het wel, maar meestal niet of dan is de code via een andere manier te gebruiken. Zonde want ik wil me niet overal voor moeten inschrijven.

 7. Eigenlijk schandalig toch dat het gewoon amper werkt.. Ik gebruik eigenlijk amper kortingscodes maar dat hoef ik dus ook niet te gaan proberen zo te lezen.

 8. zeker weten, misschien nog een goede tip. Soms loont het om je in te schrijven op de nieuwsbrief van bepaalde websites. Dan ontvang je na inschrijving een kortingscode die je weer kan gebruiken voor je bestelling.

 9. Nog nooit zo over nagedacht, misschien moet ik toch eens vaker voor de zekerheid een kijkje nemen of er kortingscodes zijn die werken. Maar goed om te weten dat niet alles werkt.

 10. Het is altijd weer frustrerend als je denkt iets gevonden te hebben en het niet meer werkt… bij bepaalde merken/producten/bedrijven is er altijd wel n code, maar nij sommige lijkt dat nooit zo te zijn. Jammer!

 11. Zomaar op google kortingscodes zoeken heeft me ook nog nooit iets opgeleverd, inderdaad. Nu heb ik een betrouwbare vaste site waarop ik zoek naar kortingscodes. Dit werkt wel, al moet ik er wel bij zeggen dat ik het net zocht voor Zalando… En uit jouw artikel blijkt dat dit sowieso al een grotere kans op slagen heeft.

 12. Ik kijk vooral bij duurdere aankopen wel eens even, want al gaan de verzendkosten er maar af, dan scheelt het toch weer!

 13. Ik hou me niet bezig met kortingsbonnen. Ze leveren slechts frustraties op. Bovendien zijn ze al in de prijs inbegrepen. Peanuts dus. Als het om duurdere artikelen gaat is het vaak heel erg voordelig om ook eens elders in de E.U. landen te kijken. Zo vind ik Staub braadpannen prachtig. Heel af en toe is er een winkelier die een pan uit een bepaalde serie ver onder de reguliere verkoopsprijs aanbiedt in de hoop dat de consument ook andere pannen uit dezelfde serie koopt. Je moet er wel de tijd voor nemen. Lonend is het in elk geval wel. Mij heeft het kortingen opgeleverd die varieerden van 50 tot ruim 100 Euro per pan t.o.v. de gemiddelde verkoopsprijs in Nederland.
  Mijn 5 delige profi pannenset van Fissler komt uit België en kostte circa 60% minder dan de gemiddelde Nederlandse prijzen. Dit soort kortingen vind ik persoonlijk dan weer interessanter dan een kortingsbon ter waarde van een afwasborsteltje inclusief een bus Vim.

 14. Ik heb goede ervaringen met kortingscode.nl. Een keer registreren en als je wat wilt bestellen via de site naar de webwinkel gaan. Er zijn heel veel webwinkels bij aangesloten en soms krijg je 5 % korting op je bestelling. Het gaat niet van je bestelbedrag af maar wordt op je account bijgeschreven. Een keer in de zoveel tijd laat ik het uitkeren. Vooral bij hoge bedragen tikt het wel aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.