Waarom ik nu pas een AH bonuskaart heb + update 2023

bonuskaart

Heb jij een bonuskaart van Albert Heijn?

Ik wel!

Zeven jaar geleden nam ik (eindelijk) de bonuskaart. Hieronder lees je waarom ik toen voor een AH kaart koos, en daarna een update hoe het nu zit!

Maar eerst: wat is die bonuskaart eigenlijk?

Over de bonuskaart

De bonuskaart van Albert Heijn is een plastic pasje, waarmee je kortingen kunt krijgen op je boodschappen bij Albert Heijn. Er is ook digitale bonuskaart die je op je smartphone kunt zetten! Je gebruikt de kaart bij de kassa. Als alle boodschappen zijn opgeteld, scan je de AH kaart, en op die manier krijg je de kortingen.

Bonuskaart en AH Bonus – 2015

Bijna elke maandagochtend doe ik mijn boodschappen bij de Albert Heijn. En dan koop ik vooral de aanbiedingen. Oftewel de producten met AH bonus.

Maar als ik bij de kassa kom, en de kassière vraagt:

‘Heeft u een bonuskaart?’

dan moet ik steevast bekennen: ‘Nee, maar ik wil wél graag de korting.’

Geen bonuskaart? Wel korting.

Dan pakt de kassière standaard de bonuskaart die bij de kassa ligt, scant die en dan krijg ik fijn mijn korting. Maar elke week dezelfde vraag van dezelfde kassière gaat toch onprettig voelen. Ik begon zelfs een andere kassa te nemen als ik haar zag zitten. En dus nam ik een paar maandagen geleden van narigheid het foldertje met daarop ‘Alstublieft! Uw nieuwe bonuskaart.’ mee.

Vervolgens vergat ik het.

Ik was dan ook niet zo gemotiveerd. Want zoals ik het heb begrepen is die bonuskaart vooral voor de Albert Heijn: zo kunnen ze zien wat ik bij hen koop. En waarom zou ik ze daarbij helpen? Ik doe liever anoniem mijn boodschappen.

Toch maar een bonuskaart?

Maar vanochtend kwam ik de folder ineens weer tegen in mijn tas. Ik zei tegen mijn oudste dochter:

‘Help me onthouden dat ik die stomme AH kaart eindelijk eens activeer!’

AH bonuskaart activeren verplicht? Nee!

Toen wist mijn dochter me te vertellen dat dit eigenlijk niet eens nodig is. Blijkbaar kun je de Albert Heijn bonuskaart ook gewoon al gebruiken! Gewoon zoals hij in dat foldertje geplakt zit.

‘Mooi zo!’ vond ik. ‘Dan activeer ik hem niet! Net zo makkelijk.’

AH bonuskaart activeren levert Airmiles op

Maar toen wist mijn dochter ook nog te vertellen dat ik dan blijkbaar Airmiles en persoonlijke aanbieidngen misloop. Nou ben ik niet zo van het sparen van punten en zegels, maar een paar weken geleden kon ik wél de rugzak voor mijn jongste zoon met veel korting kopen dankzij Airmiles. Dus toen besloot ik om de Albert Heijn bonuskaart tóch maar te activeren.

Nieuwe bonuskaart activeren

Dat was nog best een gedoe, want ik bleek warempel al een bonuskaart profiel te hebben bij de Albert Heijn. Op ons oude adres. En dat kon ik niet aanpassen.

Daarom heb ik maar een heel nieuw profiel aangemaakt met een ander emailadres. Tijdens het activatieproces kun je inderdaad je bonsukaart koppelen aan je airmiles en andersom.

ah bonuskaart

Conclusie: waarom ik nu pas een AH bonuskaart heb

Ik was niet zo happig op de Albert Heijn bonuskaart omdat ik het niet nodig vindt dat ze van mij weten wat ik zoal koop. Maar ik wilde wél van hun kortingen gebruik maken…

Dat voelde op een gegeven moment toch wat ongemakkelijk. Ik profiteerde van hun kortingen, maar weigerde er iets voor terug te doen. Ongemak was dus de belangrijkste reden om de bonuskaart te nemen.

Daar kwam vervolgens bij dat ik het nut van Airmiles ben gaan inzien. En als ik Airmiles kan scoren door boodschappen te doen die ik hoe dan ook nodig heb, waarom dan ook eigenlijk niet.

Wat kan het mij ook eigenlijk schelen dat ze weten dat ik, nu er geen Paashazen meer zijn en de Sinterklazen nog niet binnen, Milkarepen eet met gebroken nootjes.

Bonuskaart 2023

Anno 2023 zou ik de AH kaart niet meer willen missen. Want nu gebruik ik hem niet alleen voor korting, maar ook om bijvoorbeeld zelf boodschappen te scannen. De kaart heeft meer voordelen gekregen.

 1. Je krijgt korting met deze AH voordeelkaart op je boodschappen. Deze korting heet AH bonus. Het zijn producten die in de ‘AH bonus’ zijn.
 2. Je kunt hem gebruiken om je boodschappen mee te scannen met je smartphone. Dan heb je dus geen handscanner van de supermarkt nodig.
 3. Wil je toch liever een handscanner? Ook dan heb je een bonus kaart nodig. Hiermee moet je namelijk een handscanner activeren. Dat vind ik trouwens wel ingewikkeld. Waarom kun je niet net als bij de Jumbo gewoon een handscanner activeren?! Waarom moet dat met een bonuskaart?
 4. Je krijgt bericht in je mailbox van de bonus aanbiedingen.
 5. Wekelijks krijg je 10 aanbiedingen die gebaseerd zijn op je koopgedrag: je bonus box. Daarvan kun je er 5 activeren om vervolgens korting te krijgen. Maak  je je zorgen over je privacy? Deze bonus box werkt alleen als je bij je profiel ‘Mijn bonus box aanbiedingen’ aanvinkt.
 6. Met de AH voordeelkaart kun je koopzegels sparen. De papieren koopzegels zijn namelijk afgeschaft. Albert Heijn belooft 6% rente. Dat is dus meer dan op je spaarrekening. Je moet eerst wel even activeren dat je koopzegels wilt sparen in de AH app, maar daarna wordt automatisch 10% van het aankoopbedrag extra afgerekend en in je spaarpot gestort. Maar voor de mensen die graag anoniem koopzegels wilden sparen, is dit waardeloos natuurlijk. Je hebt mijn AH nodig om mee te kunnen doen…
 7. Bij online bestellingen krijg je automatisch korting met de AH kaart. In de winkel moet je hem eerst even scannen. (Zowel de digitale als de plastic versie)

Wat is mijn AH?

Er bestaat nu ook nog zoiets als mijn AH. Als ik het goed begrijp is mijn AH eigenlijk gewoon dat je geen anonieme bonuskaart hebt, maar echt een account aanmaakt bij Albert Heijn.

Op de website van Albert Heijn laten ze heel overzichtelijk zien wat de voordelen zijn van mijn AH, oftewel een account bij Albert Heijn versus een anonieme bonuskaart:

mijn ah

AH Bonus aanbiedingen: hoe en waar vind je ze?

Ik krijg de AH Bonus aanbiedingen in mijn mailbox. Maar je kunt ze ook zien in de papieren folder van Albert Heijn. Of op hun website, op ah.nl/bonus.

AH inloggen: wachtwoord of met je bol.com account

Ik wilde bij AH inloggen maar was uiteraard mijn gebruikersnaam en wachtwoord weer vergeten. Nou kun je ook met behulp van je bol.com account bij AH inloggen. Maar daarbij kreeg ik een foutmelding.

Toen heb ik toch maar op het knopje van ‘wachtwoord vergeten’ geklikt en heb ik een nieuw wachtwoord aangemaakt. Nu kan ik weer in mijn AH komen.

Mijn ah profiel wijzigen

Als je eenmaal ingelogt bent bij AH, kun je heel eenvoudig je ah profiel wijzigen. Dus ik klikte daarop, want ik wilde wel eens weten wat ze allemaal wel niet van mij wisten!

Maar dat viel tegen. Veel meer dan mijn adres en postcode stond er niet op! En die wil ik niet wijzigen. Hoopvol klikte ik op ‘Inloggegevens,’ maar ook dat was heel basic.

Eigenlijk is het ah profiel dus best oké. Er staat amper informatie over jezelf op. Nog niet eens je leeftijd bijvoorbeeld. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ze via je bonuskaart wel precies weten wat je koopt.

Dat dan weer wel.

Bonuskaart vergeten

Destijds in 2015 scande de kassière de bonus kaart die ze bij de kassa had liggen, zodat ik alsnog korting kon krijgen. Maar tegenwoordig is er ook een speciale website, NIET van Albert Heijn, waar je een gratis bonuskaart kun scannen bonuskaartah.nl.

Kijk, dit is ‘m:

bonuskaart vergeten

Je kunt deze kaart ook downloaden, en op je smartphone zetten. Als je je zorgen maakt over je privacy, is dit ook een goede manier om anoniem toch korting te krijgen. Maar je hebt dan dus niet de voordelen van mijn AH.

Anders kun je ook altijd nog met je kassabon terug gaan naar Albert Heijn, en dan zorgen zij dat je alsnog je bonuskortingen krijgt.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt bonuskaart AH?

Bij het afrekenen scan je je AH kaart, en vervolgens krijg je korting op je boodschappen!

Is mijn AH bonuskaart gekoppeld aan airmiles?

Nee, niet automatisch! Je moet de AH kaart zelf koppelen aan je airmiles. En dit kan bovendien alleen als je mijn AH hebt, oftewel een persoonlijke kaart en niet een anonieme.
Je kunt je AH bonuskaarten koppelen aan airmiles op twee manieren:
 1. Via de AH app
 2. Of via je mijn AH account. Je hebt hiervoor het nummer van je airmiles kaart nodig. Die moet je invoeren om hem te koppelen.
Heb jij een AH kaart? Of kaarten van andere supermarkten? Waarom wel of juist niet?
Wil je een AH kaart? Die kun je dus gewoon uit het rek pakken bij de Albert Heijn!

Similar Posts

51 Comments

 1. Ik woon in Zwitserland en hier hebben we (helaas) geen AH.
  Maar ik doe mijn boodschappen bij de Migros en die hebben een zgn Cumuluskaart.
  1% van de waarde van je inkopen krijg je om de 2 maanden als waardebon thuis gestuurd- en om te stimuleren dat mensen niet allemaal op de drukste dagen vd week hun boodschappen in huis halen (maandag en zaterdag) krijg je op donderdag de dubbele waarde van je inkopen erbij geschreven. Het scannen gaat via een code en ik heb dan ook een cumuluskaart op de naam van iemand anders, dat mag. Het is de kaart van een bejaarde vrouw uit onze buurt, die heel blij is met die 2maandelijkse waardebonnen, waar ze toch af en toe “gratis” boodschappen mee kan gaan doen.

  1. Wat grappig dat in Zwitserland maandag een drukke dag is in de supermarkt! Dat had ik niet verwacht.

   Die cumuluskaart klinkt aantrekkelijk. En slim dat ze je dubbele waarde geven als je op rustige momenten de boodschappen doet. Ik denk dat dit goed werkt! Het zou mij tenminste wel motiveren.

   En aardig van je dat je spaart voor een bejaarde vrouw uit de buurt! Hartverwarmend : )

 2. Hm nou eerlijk gezegd heb ik er wel een maar die heb ik ook nooit actief gemaakt en als ik al ooit bij albertheintje kom scant de cassiere gewoon met de kassabonuskaart de kortingen voor mij :-)

 3. Ik had al vrij snel een anonieme bonuskaart. Geen airmiles, omdat dat eerst alleen voor vliegen was – en dat hoef ik niet. Wat me nu tegenhoudt is inderdaad mijn privacy: AH hoeft niet te weten wat ik koop…

 4. Als je inlogt op de site van AH kun je de eerder gekochten producten zien. Dat kan sommige een handig overzicht geven van dagelijkse boodschappen.

 5. Ik heb sinds een maandje of zo ook een bonuskaart. Maar geen airmiles, omdat die een houdbaarheidsdatum hebben – ik haal het nooit met sparen omdat ik weinig naar de appie ga. Ik heb de mijne ook niet geregistreerd. Ik blijf liever anoniem.

  1. Ik wist niet dat airmiles een houdbaarheidsdatum hebben. Dat is balen zeg. Dat ga ik dan eens even nakijken. Want als ik niets aan de airmiles heb, ga ik voor de anonieme kaart.

  2. Je kan de airmiles ook makkelijk bij Bol . com inleveren voor korting. Hier al heel wat euro’s verrekend :-)

 6. Ik zit er sterk over de denken om de airmiles weer los te koppelen van de bonuskaart en anoniem te gaan. In het verleden kocht ik al mijn boodschappen bij AH , maar nu is het mijn winkel niet meer. De meeste boodschappen doe ik nu bij de Lidl.
  Ik kreeg vorige week wel een voor mij speciaal geselecteerde bonusaanbieding via de mail:
  korting op een Duck-type cursus voor mijn kinderen.
  Voor de goede orde, mijn zoons zijn 22 en 23 jaar. (Mijn geboortedatum is ook bij AH bekend)

  1. Die koppeling tussen je bonuskaart en je persoonlijke situatie is dus niet erg goed zeg! In die zin is dat hoopgevend: ze weten duidelijk niet zoveel over je.

   Want een duck-type cursus voor een paar volwassen mannen lijkt me toch niet de bedoeling : )

 7. Ik maak al enkele jaren gebruik van de Bonuskaart. Het AH programma vindt ik hartstikke handig. Op zondagavond een mail met welke boodschappen, die ik regelmatig koop, die week in de aanbieding zijn. Airmiles sparen zonder gedoe. En dat ze weten wat ik koop vindt ik niet erg. Zo kunnen ze de aanbiedingen aanpassen op de artikelen die ik ook daadwerkelijk gebruik.

  1. Grappig Tanja, dat jij het dus juist een pluspunt vindt dat de Albert Heijn weet wat je koopt. Er zitten inderdaad ook zeker voordelen aan. Net als bij bol.com dat je suggesties kijkt voor leuke boeken op basis van de boeken die je eerder kocht.

 8. Ik heb er wel een maar nooit gebruikt in de winkel, het gaat sowieso altijd automatisch als je online besteld. Ik vind het net fijn dat ze kunnen zien wat ik koop. Ik zie zo m’n laatste bestellingen en wat ik het meest koop, perfect! Daarbij, het maakt mij niet uit dat AH kan zien wat ik koop (dat doen ze toch wel als ze m’n bestelling klaar maken of wanneer ik bij de kassa sta. Hun maakt echt niet uit wie die boodschappen doet. Dit geldt ook voor ieder ander die mijn aankopen kan zien als ze mijn gegevens hebben, boeiend. Het zijn maar boodschappen. Als ik me daar al druk om moet maken is het einde zoek. Misschien motiveert het mensen wel om gezonder te eten als ze mijn aankopen zien, dat is alleen maar mooi, lol.

 9. Ik had mijn bonuskaart ook geactiveerd. In het foldertje had ik me laten verleiden door hun aanbod dat ze mij dan exclusieve aanbiedingen zouden mailen, die speciaal op mij van toepassing zouden zijn. Ik dacht dat ik dan kortingen zou krijgen op de producten die ik er heel vaak koop. Maar niet, dus. Ik kreeg alleen aanbiedingen in mijn inbox van producten die mij niet interesseren. En ik ontving veel te veel mailtjes van ze.
  Op een gegeven moment was ik die kaart kwijt. Toen heb ik een nieuwe genomen, maar deze dus lekker niet meer geactiveerd. Zo krijg ik ook al die vreselijke mailtjes niet meer.

  1. Ik vind de mailtjes wel leuk. Ik krijg wel goeie aanbiedingen en zeker 1x per maand een gratis! artikel die ook nog eens aansluit bij mijn koopgedrag! Aangezien ik elke week wel een keer naar de ah ga is het niet zo dat ik speciaal voor dat gratis artikel ga en zo extra spullen koop (want dat zal er ws wel achter zitten ;-) )

 10. Ik vind de AH een fantastische winkel- en boodschappenbelevenis, ze hebben er werkelijk alles (bijna alles) wat je je maar kan bedenken en toch… toch kom ik er nooit.

  Uit principe. Ik vind de AH een veel te grote en machtige club in de voedingsindustrie. Dat stuit me tegen de borst. Jaren geleden kwam ik er nog wel maar dat gevoel (of de aversie eigenlijk) werd alleen maar groter. Ze hebben zich jaren geleden ook in de puur, eerlijke en biologische levensmiddelen gestort en sindsdien vind ik er helemaal niets echts meer aan bij Appie. Een bonuskaart en Airmiles had ik ook ooit, in de tijd dat ik nog gevoelig was voor luieraanbiedingen enzo ;) en beiden heb ik na nooit meer gebruikt te hebben anderhalf jaar pas geleden officieel opgezegd, weg ermee. Heerlijk ;).

  Neen, ik ben geen liefhebber.

 11. Ik heb en gebruik mijn geactiveerde bonuskaart al jaren, kan me niet eens meer herinneren dat ik er geen had… Het maakt mij helemaal niets uit dat Albert Heijn ziet dat ik daar mijn keukenrol, tomatenketchup en rijstwafels koop, vrijwel geen vlees en steeds minder vaak groente en fruit. Een groot deel van mijn boodschappen doe ik elders en daar weet Albert Heijn lekker niets van… ;-)

 12. Ik heb een geactiveerde bonuskaart, alleen doe ik weer niks met mijn airmiles. Ik doe wel veel boodschappen bij de AH en vooral de bonusaanbiedingen, vlees met kortingssticker en glutenvrij spul. Vooral de biologische rijstwafels en producten van Schar. De crackers zijn bij hen toch 20 cent goedkoper.
  Deze week heb ik al vier zakken aardappelen van 5 kilo gekocht. In twee keer want ik moet het wel met de fiets thuis krijgen. De druiven (ook bonus) zijn ook heerlijk. Ik vind hun fruit meestal heel goed en de appels zijn nu voordeliger bij hen dan bij Lidl.
  Ik krijg er altijd een kick van als ik op de kassabon zie wat het totaal bedrag is van de boodschappen en hoeveel korting ik heb gekregen :D

  1. Zijn de appels bij de AH voordeliger dan bij de Lidl? Dat had ik niet verwacht! Eigenlijk ga ik er een beetje klakkelos vanuit dat het bij de Lidl goedkoper is… De volgende keer zal ik eens goed naar de prijzen kijken!

 13. Ik had een anonieme bonuskaart, maar het ging toch wringen dat de airmiles aan mijn neus voorbij gingen. Dus ging ik ook voor de bijl en krijg nu zelfs via de mail gepersonaliseerde aanbiedingen (wel 25% korting). Ik weet nog steeds niet of ik daar wel blij mee ben.
  De airmiles heb ik al heel fijn gebruikt voor korting op Walibi-kaartjes :-)

 14. Ik vind het juist super makkelijk dat ze dat kunnen zien. Scheelt me iedere keer weer met online boodschappen doen. Kan zo aankruisen wat ik dit keer nodig heb voor de boodschappen.

 15. Als ze die dingen van je willen weten, komen ze er toch wel achter denk ik dan maar. Ik heb hem al heel lang en airmiles ook. Ik koop regelmatig producten die in de bonus zijn bij de AH. De rest bij de aldi en de Jumbo. Met mijn airmiles maak ik gebruik van kortingen op parfum. Deze actie hebben ze vaak bij de Etos. Soms dan ineens de hele fles gratis!

 16. Ik heb een anonieme bonuskaart en een aparte airmileskaart. Ik geef ze gewoon allebei aan de kassa. Mijn airmiles gaan allemaal automatisch naar de Stichting Aap. Dus ook de airmiles van bv de benzine en de Etos. Ik steun ze op deze wijze zonder dat het me direct geld kost

 17. Ik was mijn anonieme bonuskaart kwijt en vroeg een nieuwe aan. Ik was in veronderstelling dat je bij de nieuwe kaarten verplicht moest registeren. We gaan weer anoniem verder ;-)

  1. Nee, die bonuskaart blijk je echt verrassend makkelijk even te kunnen ophalen bij de Albert Heijn. Je kunt bij wijze van spreken voordat je gaat winkelen er nog even eentje pakken en dan helemaal anoniem boodschappen doen.

 18. Och ja, al vanaf het begin om de airmiles dus, maar er is wel iets veranderd in die airmiles sparen bij de AH, iets wat bijna niemand weet en ook overheen leest, je krijgt alleen airmiles op hun eigen merk producten, vroeger was het bij een bepaald bedrag wat je besteedde, maar nu echt alleen op eigen merken, anders geen airmiles, dus is ook een verkoop truc. Dit weet ik zelf pas sinds deze zomer omdat ik bij gall en gall een fles wijn kocht voor mijn ouders als een dank je wel mijn pas gaf, want gall en gall is ook van AH, en ook daar spaarde ik miles voor die 3x per jaar dat ik een fles drank kocht voor anderen, haha En toen zei ze tegen mij, je hebt geen eigen merk wijn gekocht nu dus je krijgt geen miles, lol… toen heeft zij mij dat uitgelegd dat dit systeem dus al jaren terug is veranderd, dus be aware!

  Alleen de Praxis hanteert nog de oude miles regels voor zover ik weet, ook V&D heeft het veranderd geloof ik…

  En mijn dochter heeft er gewerkt, toen had zij een speciale pas, en kreeg nog eens zoveel procent korting op de boodschappen welke eens in de maand werd verrekend, tot een bepaald bedrag hoor, maar opa en oma hebben ons toen heel goed geholpen om telkens het maximale eruit te halen ;-)

  X

  1. Dat wist ik niet Morgaine, van die eigen merken! Nou koop ik toch wel vaak van het eigen merk dus dat scheelt. Maar ik had er inderdaad ook over heen gelezen, dus bedankt voor de tip!

  2. haha, ja dat idee had ik al na jou gelezen te hebben, en ik denk dat velen dit niet weten, dus maak er een nieuw bericht van of zo? ;-) Zodat iedereen het weet, ik koop namelijk net onder eigen merk vaak of toch het a merk, ik koop weinig eigen merken van AH dus voor mij is het eigenlijk alleen om de korting dat ik er spaar. En ook, ik weet dit dus ook pas sinds begin deze zomer, is al jaren zo.

   X

 19. Ik heb een bonuskaart die niet is geactiveerd en een losse airmilespas. Voornamelijk gewoon omdat ik geen reden zie hem te activeren.
  Ik vind die privacy nooit zo’n probleem met dingen als passen en online verkeer. Zo bijzonder ben ik niet en ik doe geen illegale dingen ofzo. Dus wat is dan het probleem, vraag ik me af, haha.
  Ik koop niet zo veel bij de supermarkt. Rijstwafels, water, wc papier enzo. Alle verdere etenswaren komen bij Estafette vandaan (de biowinkel waar we lid zijn en dus winkelen met veel korting en alles bio)

  Ik vind het fijn om te lezen dat je het “eerlijk” wilt doen. Ik denk dat het heel erg zou schelen als iedereen zo zou denken :-)

 20. Ik heb al jaren de anonieme AH bonuskaart. Geen bewuste keuze maar meer een kwestie van geen zin hebben in nog een account en het ontvangen van extra mail. Wel kijk ik altijd de bonusfolder of er interessante aanbiedingen zijn.

 21. Ik kom nooit bij AH want die zit ruim 25 km verderop. Wel heb ik een anonieme bonuskaart uit de tijd dat zoon in Groningen op kamers woonden en ik zijn eerste boodschappen kocht.

  1. 25 kilometer zou ik er ook niet voor omrijden. Ik ging eerst altijd naar de C1000 en Aldi, maar de C1000 is veranderd in een Albert Heijn. Dus nu combineer ik die met de Aldi.

 22. Voordeel is dat je nu in de Appie app wel leuk kunt zien wat je meest gedane aankopen enzo zijn, ik vind het zo nu en dan wel leuk om hier eens naar te kijken; geeft soms verrassende inzichten haha.

  1. Dat kan ik me wel voorstellen Bien. Het is toch een soort geschiedenis van je eigen boodschappen patroon. Ik ben benieuwd of ik nog interessante dingen ga ontdekken.

 23. Gebruik GEEN bonuskaart die je via diverse niet-AH websites kunt vinden.
  Dit zijn kaarten van figuren die automatisch koopzegels aan hebben staan op die kaart. En als je die gebruikt koop je dus mooi voor hun koopzegels.

  Zoek maar eens op ‘valse bonuskaarten’ dan kom je diverse nieuws artikels tegen daarover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.