Reacties

Waarom ik nu pas een AH bonuskaart heb — 63 reacties

 1. Ik woon in Zwitserland en hier hebben we (helaas) geen AH.
  Maar ik doe mijn boodschappen bij de Migros en die hebben een zgn Cumuluskaart.
  1% van de waarde van je inkopen krijg je om de 2 maanden als waardebon thuis gestuurd- en om te stimuleren dat mensen niet allemaal op de drukste dagen vd week hun boodschappen in huis halen (maandag en zaterdag) krijg je op donderdag de dubbele waarde van je inkopen erbij geschreven. Het scannen gaat via een code en ik heb dan ook een cumuluskaart op de naam van iemand anders, dat mag. Het is de kaart van een bejaarde vrouw uit onze buurt, die heel blij is met die 2maandelijkse waardebonnen, waar ze toch af en toe "gratis" boodschappen mee kan gaan doen.

  • Wat grappig dat in Zwitserland maandag een drukke dag is in de supermarkt! Dat had ik niet verwacht.

   Die cumuluskaart klinkt aantrekkelijk. En slim dat ze je dubbele waarde geven als je op rustige momenten de boodschappen doet. Ik denk dat dit goed werkt! Het zou mij tenminste wel motiveren.

   En aardig van je dat je spaart voor een bejaarde vrouw uit de buurt! Hartverwarmend : )

 2. Ik had al vrij snel een anonieme bonuskaart. Geen airmiles, omdat dat eerst alleen voor vliegen was - en dat hoef ik niet. Wat me nu tegenhoudt is inderdaad mijn privacy: AH hoeft niet te weten wat ik koop...

 3. Ik heb sinds een maandje of zo ook een bonuskaart. Maar geen airmiles, omdat die een houdbaarheidsdatum hebben - ik haal het nooit met sparen omdat ik weinig naar de appie ga. Ik heb de mijne ook niet geregistreerd. Ik blijf liever anoniem.

  • Ik wist niet dat airmiles een houdbaarheidsdatum hebben. Dat is balen zeg. Dat ga ik dan eens even nakijken. Want als ik niets aan de airmiles heb, ga ik voor de anonieme kaart.

  • Je kan de airmiles ook makkelijk bij Bol . com inleveren voor korting. Hier al heel wat euro's verrekend :-)

 4. Ik zit er sterk over de denken om de airmiles weer los te koppelen van de bonuskaart en anoniem te gaan. In het verleden kocht ik al mijn boodschappen bij AH , maar nu is het mijn winkel niet meer. De meeste boodschappen doe ik nu bij de Lidl.
  Ik kreeg vorige week wel een voor mij speciaal geselecteerde bonusaanbieding via de mail:
  korting op een Duck-type cursus voor mijn kinderen.
  Voor de goede orde, mijn zoons zijn 22 en 23 jaar. (Mijn geboortedatum is ook bij AH bekend)

  • Die koppeling tussen je bonuskaart en je persoonlijke situatie is dus niet erg goed zeg! In die zin is dat hoopgevend: ze weten duidelijk niet zoveel over je.

   Want een duck-type cursus voor een paar volwassen mannen lijkt me toch niet de bedoeling : )

 5. Ik maak al enkele jaren gebruik van de Bonuskaart. Het AH programma vindt ik hartstikke handig. Op zondagavond een mail met welke boodschappen, die ik regelmatig koop, die week in de aanbieding zijn. Airmiles sparen zonder gedoe. En dat ze weten wat ik koop vindt ik niet erg. Zo kunnen ze de aanbiedingen aanpassen op de artikelen die ik ook daadwerkelijk gebruik.

  • Grappig Tanja, dat jij het dus juist een pluspunt vindt dat de Albert Heijn weet wat je koopt. Er zitten inderdaad ook zeker voordelen aan. Net als bij bol.com dat je suggesties kijkt voor leuke boeken op basis van de boeken die je eerder kocht.

 6. Ik heb er wel een maar nooit gebruikt in de winkel, het gaat sowieso altijd automatisch als je online besteld. Ik vind het net fijn dat ze kunnen zien wat ik koop. Ik zie zo m'n laatste bestellingen en wat ik het meest koop, perfect! Daarbij, het maakt mij niet uit dat AH kan zien wat ik koop (dat doen ze toch wel als ze m'n bestelling klaar maken of wanneer ik bij de kassa sta. Hun maakt echt niet uit wie die boodschappen doet. Dit geldt ook voor ieder ander die mijn aankopen kan zien als ze mijn gegevens hebben, boeiend. Het zijn maar boodschappen. Als ik me daar al druk om moet maken is het einde zoek. Misschien motiveert het mensen wel om gezonder te eten als ze mijn aankopen zien, dat is alleen maar mooi, lol.

 7. Ik had mijn bonuskaart ook geactiveerd. In het foldertje had ik me laten verleiden door hun aanbod dat ze mij dan exclusieve aanbiedingen zouden mailen, die speciaal op mij van toepassing zouden zijn. Ik dacht dat ik dan kortingen zou krijgen op de producten die ik er heel vaak koop. Maar niet, dus. Ik kreeg alleen aanbiedingen in mijn inbox van producten die mij niet interesseren. En ik ontving veel te veel mailtjes van ze.
  Op een gegeven moment was ik die kaart kwijt. Toen heb ik een nieuwe genomen, maar deze dus lekker niet meer geactiveerd. Zo krijg ik ook al die vreselijke mailtjes niet meer.

  • Ik vind de mailtjes wel leuk. Ik krijg wel goeie aanbiedingen en zeker 1x per maand een gratis! artikel die ook nog eens aansluit bij mijn koopgedrag! Aangezien ik elke week wel een keer naar de ah ga is het niet zo dat ik speciaal voor dat gratis artikel ga en zo extra spullen koop (want dat zal er ws wel achter zitten ;-) )

 8. Ik vind de AH een fantastische winkel- en boodschappenbelevenis, ze hebben er werkelijk alles (bijna alles) wat je je maar kan bedenken en toch... toch kom ik er nooit.

  Uit principe. Ik vind de AH een veel te grote en machtige club in de voedingsindustrie. Dat stuit me tegen de borst. Jaren geleden kwam ik er nog wel maar dat gevoel (of de aversie eigenlijk) werd alleen maar groter. Ze hebben zich jaren geleden ook in de puur, eerlijke en biologische levensmiddelen gestort en sindsdien vind ik er helemaal niets echts meer aan bij Appie. Een bonuskaart en Airmiles had ik ook ooit, in de tijd dat ik nog gevoelig was voor luieraanbiedingen enzo ;) en beiden heb ik na nooit meer gebruikt te hebben anderhalf jaar pas geleden officieel opgezegd, weg ermee. Heerlijk ;).

  Neen, ik ben geen liefhebber.

 9. Ik heb en gebruik mijn geactiveerde bonuskaart al jaren, kan me niet eens meer herinneren dat ik er geen had... Het maakt mij helemaal niets uit dat Albert Heijn ziet dat ik daar mijn keukenrol, tomatenketchup en rijstwafels koop, vrijwel geen vlees en steeds minder vaak groente en fruit. Een groot deel van mijn boodschappen doe ik elders en daar weet Albert Heijn lekker niets van... ;-)

 10. Ik heb een geactiveerde bonuskaart, alleen doe ik weer niks met mijn airmiles. Ik doe wel veel boodschappen bij de AH en vooral de bonusaanbiedingen, vlees met kortingssticker en glutenvrij spul. Vooral de biologische rijstwafels en producten van Schar. De crackers zijn bij hen toch 20 cent goedkoper.
  Deze week heb ik al vier zakken aardappelen van 5 kilo gekocht. In twee keer want ik moet het wel met de fiets thuis krijgen. De druiven (ook bonus) zijn ook heerlijk. Ik vind hun fruit meestal heel goed en de appels zijn nu voordeliger bij hen dan bij Lidl.
  Ik krijg er altijd een kick van als ik op de kassabon zie wat het totaal bedrag is van de boodschappen en hoeveel korting ik heb gekregen :D

  • Zijn de appels bij de AH voordeliger dan bij de Lidl? Dat had ik niet verwacht! Eigenlijk ga ik er een beetje klakkelos vanuit dat het bij de Lidl goedkoper is... De volgende keer zal ik eens goed naar de prijzen kijken!

 11. Ik had een anonieme bonuskaart, maar het ging toch wringen dat de airmiles aan mijn neus voorbij gingen. Dus ging ik ook voor de bijl en krijg nu zelfs via de mail gepersonaliseerde aanbiedingen (wel 25% korting). Ik weet nog steeds niet of ik daar wel blij mee ben.
  De airmiles heb ik al heel fijn gebruikt voor korting op Walibi-kaartjes :-)

 12. Ik vind het juist super makkelijk dat ze dat kunnen zien. Scheelt me iedere keer weer met online boodschappen doen. Kan zo aankruisen wat ik dit keer nodig heb voor de boodschappen.

 13. Als ze die dingen van je willen weten, komen ze er toch wel achter denk ik dan maar. Ik heb hem al heel lang en airmiles ook. Ik koop regelmatig producten die in de bonus zijn bij de AH. De rest bij de aldi en de Jumbo. Met mijn airmiles maak ik gebruik van kortingen op parfum. Deze actie hebben ze vaak bij de Etos. Soms dan ineens de hele fles gratis!

 14. Ik heb een anonieme bonuskaart en een aparte airmileskaart. Ik geef ze gewoon allebei aan de kassa. Mijn airmiles gaan allemaal automatisch naar de Stichting Aap. Dus ook de airmiles van bv de benzine en de Etos. Ik steun ze op deze wijze zonder dat het me direct geld kost

  • Nee, die bonuskaart blijk je echt verrassend makkelijk even te kunnen ophalen bij de Albert Heijn. Je kunt bij wijze van spreken voordat je gaat winkelen er nog even eentje pakken en dan helemaal anoniem boodschappen doen.

 15. Och ja, al vanaf het begin om de airmiles dus, maar er is wel iets veranderd in die airmiles sparen bij de AH, iets wat bijna niemand weet en ook overheen leest, je krijgt alleen airmiles op hun eigen merk producten, vroeger was het bij een bepaald bedrag wat je besteedde, maar nu echt alleen op eigen merken, anders geen airmiles, dus is ook een verkoop truc. Dit weet ik zelf pas sinds deze zomer omdat ik bij gall en gall een fles wijn kocht voor mijn ouders als een dank je wel mijn pas gaf, want gall en gall is ook van AH, en ook daar spaarde ik miles voor die 3x per jaar dat ik een fles drank kocht voor anderen, haha En toen zei ze tegen mij, je hebt geen eigen merk wijn gekocht nu dus je krijgt geen miles, lol... toen heeft zij mij dat uitgelegd dat dit systeem dus al jaren terug is veranderd, dus be aware!

  Alleen de Praxis hanteert nog de oude miles regels voor zover ik weet, ook V&D heeft het veranderd geloof ik...

  En mijn dochter heeft er gewerkt, toen had zij een speciale pas, en kreeg nog eens zoveel procent korting op de boodschappen welke eens in de maand werd verrekend, tot een bepaald bedrag hoor, maar opa en oma hebben ons toen heel goed geholpen om telkens het maximale eruit te halen ;-)

  X

  • Dat wist ik niet Morgaine, van die eigen merken! Nou koop ik toch wel vaak van het eigen merk dus dat scheelt. Maar ik had er inderdaad ook over heen gelezen, dus bedankt voor de tip!

  • haha, ja dat idee had ik al na jou gelezen te hebben, en ik denk dat velen dit niet weten, dus maak er een nieuw bericht van of zo? ;-) Zodat iedereen het weet, ik koop namelijk net onder eigen merk vaak of toch het a merk, ik koop weinig eigen merken van AH dus voor mij is het eigenlijk alleen om de korting dat ik er spaar. En ook, ik weet dit dus ook pas sinds begin deze zomer, is al jaren zo.

   X

 16. Ik heb een bonuskaart die niet is geactiveerd en een losse airmilespas. Voornamelijk gewoon omdat ik geen reden zie hem te activeren.
  Ik vind die privacy nooit zo'n probleem met dingen als passen en online verkeer. Zo bijzonder ben ik niet en ik doe geen illegale dingen ofzo. Dus wat is dan het probleem, vraag ik me af, haha.
  Ik koop niet zo veel bij de supermarkt. Rijstwafels, water, wc papier enzo. Alle verdere etenswaren komen bij Estafette vandaan (de biowinkel waar we lid zijn en dus winkelen met veel korting en alles bio)

  Ik vind het fijn om te lezen dat je het "eerlijk" wilt doen. Ik denk dat het heel erg zou schelen als iedereen zo zou denken :-)

 17. Ik heb al jaren de anonieme AH bonuskaart. Geen bewuste keuze maar meer een kwestie van geen zin hebben in nog een account en het ontvangen van extra mail. Wel kijk ik altijd de bonusfolder of er interessante aanbiedingen zijn.

  • 25 kilometer zou ik er ook niet voor omrijden. Ik ging eerst altijd naar de C1000 en Aldi, maar de C1000 is veranderd in een Albert Heijn. Dus nu combineer ik die met de Aldi.

 18. Voordeel is dat je nu in de Appie app wel leuk kunt zien wat je meest gedane aankopen enzo zijn, ik vind het zo nu en dan wel leuk om hier eens naar te kijken; geeft soms verrassende inzichten haha.

  • Dat kan ik me wel voorstellen Bien. Het is toch een soort geschiedenis van je eigen boodschappen patroon. Ik ben benieuwd of ik nog interessante dingen ga ontdekken.

 19. Gebruik GEEN bonuskaart die je via diverse niet-AH websites kunt vinden.
  Dit zijn kaarten van figuren die automatisch koopzegels aan hebben staan op die kaart. En als je die gebruikt koop je dus mooi voor hun koopzegels.

  Zoek maar eens op 'valse bonuskaarten' dan kom je diverse nieuws artikels tegen daarover.

 20. Ik ben groot fan van de bonuskaart en vooral van de bonusbox. Ik haal er toch iedere week weer leuke kortingen vanaf, met die kaart. Bovendien spaar ik nu met mijn kaart gelijk de koopzegels. Vind ik ook heel handig.

 21. Goedemorgen, weet niet of ik hier kan reageren, maar volgens mij zit er een fout in de opmaak van de tekst. (vreemde woorden en zinnen) misschien ligt het aan mijn pc?

  Vriendelijke groet,
  Gerlien

 22. De reden dat ik geen bonuskaart heb waren juist de Airmiles. In ben daar principieel op tegen. Verlaag gewoon de prijzen. Maar ik vind het ook een klantenbinder. Hier heb ik veel supermarkten, waaronder 3 AH's in mijn wandelgebied. Mijn voorkeur gaat uit naar een regionale super die doorgaans goedkoper is en lekkerder brood heeft, en anders de Jumbo. Toch haal ik af en toe wat bij de AH-XL ook al omdat het daar nu een stuk vlotter gaat sinds je zelf kan scannen. Haal altijd dingen die nooit in de bonus gaan. Bonus zit meestal op producten die bij hen te duur en yuppig zijn.

 23. Ik snap je aanvankelijke terughoudendheid. Je kan wel aan de gang blijven met al die kortingspassen.
  Ik heb al jaren de AH bonuspas en vind 'm echt heel erg handig. Ze weten wel alles van je, welke producten je altijd koopt, welke winkels je naartoe gaat, maar in dit geval wegen de voordelen tegen de nadelen op. Idd gebruik ik 'm met de handscanner. Op mijn AH kan ik op basis van wat ik eerder gekocht heb een boodschappenlijstje samenstellen. Ik sla recepten op.
  Sinds begin dit jaar heb ik ook premium. Dat heb ik heel lang voor me uit geschoven; betalen om korting te krijgen, dan ga ik in verzet :-)
  Maar ook deze premium levert me voordeel op. Ik koop vaak bio producten en die zjin met premium met korting. Ik krijg dus korting op producten die ik normaal al koop. Ook kan ik nu vaker kiezen voor een biologische variant omdat met korting er geen of weinig verschil meer is met een niet-biologische variant. En je krijgt persoonlijke aanbiedingen.

 24. Ik maak dankbaar gebruik van de bonusbox-aanbiedingen die veelal zijn afgestemd op je koopgedrag. Aan de andere kant vind ik het eigenlijk heel vervelend dat ze bij de AH (en waar niet al) hierdoor dus alles van mijn koopgedrag weten, maar goed...vertel eens iets nieuws.
  Toen ik pas mijn premium-abonnement had spaarde ik ook de dubbele koopzegels, maar dat vond ik toch teveel in de papieren lopen. Er komt dan immers steeds 20% bovenop je boodschappen. Ik heb dat toen uitgezet, waardoor ik gewoon enkele koopzegels heb. Maar als je dubbel zo snel wilt sparen kun je het natuurlijk aan laten staan.
  Je spaart wel altijd automatisch dubbel zo snel op acties, zoals Efteling-zegels, pannen, servies e.d. dus dat is mooi meegenomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder