Waarom ik nu pas een AH bonuskaart heb

ah bonuskaartBijna elke maandagochtend doe ik mijn boodschappen bij de Albert Heijn. En dan koop ik vooral de aanbiedingen. Oftewel de producten met bonuskorting.

Maar als ik bij de kassa komt en de kassière vraagt: ‘Heeft u een bonuskaart?’ dan moet ik steevast bekennen: ‘Nee, maar ik wil wél graag de korting.’

Geen bonuskaart? Wel korting.

Dan pakt de kassière standaard de bonuskaart die bij de kassa ligt, scant die en dan krijg ik fijn mijn korting. Maar elke week dezelfde vraag van dezelfde kassière gaat toch onprettig voelen. Ik begon zelfs een andere kassa te nemen als ik haar zag zitten. En dus nam ik een paar maandagen geleden van narigheid het foldertje met daarop ‘Alstublieft! Uw nieuwe bonuskaart.’ mee.

Vervolgens vergat ik het.

Ik was dan ook niet zo gemotiveerd. Want zoals ik het heb begrepen is die bonuskaart vooral voor de Albert Heijn: zo kunnen ze zien wat ik bij hen koop. En waarom zou ik ze daarbij helpen? Ik doe liever anoniem mijn boodschappen.

Toch maar een bonuskaart?

Maar vanochtend kwam ik de folder ineens weer tegen in mijn tas. Ik zei tegen mijn oudste dochter: ‘Help me onthouden dat ik die stomme Albert Heijn bonuskaart eindelijk eens activeer!’ Toen wist mijn dochter me te vertellen dat dit eigenlijk niet eens nodig is. Blijkbaar kun je de Albert Heijn bonuskaart ook gewoon al gebruiken! Gewoon zoals hij in dat foldertje geplakt zit.

‘Mooi zo!’ vond ik. ‘Dan activeer ik hem niet! Net zo makkelijk.’

Maar toen wist mijn dochter ook nog te vertellen dat ik dan blijkbaar Airmiles misloop. Nou ben ik niet zo van het sparen van punten en zegels, maar een paar weken geleden kon ik wél de rugzak voor mijn jongste zoon met veel korting komen dankzij Airmiles. Dus toen besloot ik om de Albert Heijn bonuskaart tóch maar te activeren.

Dat was nog best een gedoe, want ik bleek warempel al een bonuskaart profiel te hebben bij de Albert Heijn. Op ons oude adres. En dat kon ik niet aanpassen.

Daarom heb ik maar een heel nieuw profiel aangemaakt met een ander emailadres. Tijdens het activatieproces kun je inderdaad je Airmiles pas koppelen aan je bonuskaart.

Conclusie: waarom ik nu pas een AH bonuskaart heb

Ik was niet zo happig op de Albert Heijn bonuskaart omdat ik het niet nodig vindt dat ze van mij weten wat ik zoal koop. Maar ik wilde wél van hun kortingen gebruik maken… Dat voelde op een gegeven moment toch wat ongemakkelijk. Ik profiteerde van hun kortingen, maar weigerde er iets voor terug te doen. Ongemak was dus de belangrijkste reden om de bonuskaart te nemen. Daar kwam vervolgens bij dat ik het nut van Airmiles ben gaan inzien. En als ik Airmiles kan scoren door boodschappen te doen die ik hoe dan ook nodig heb, waarom dan ook eigenlijk niet. Wat kan het mij ook eigenlijk schelen dat ze weten dat ik, nu er geen Paashazen meer zijn en de Sinterklazen nog niet binnen, Milkarepen eet met gebroken nootjes.

Lees ook: Kosten boodschappen per maand. Wat is reëel?

Heb jij een Albert Heijn bonuskaart? Of kaarten van andere supermarkten? Waarom wel of juist niet?

Wil je een bonuskaart? Die kun je dus gewoon uit het rek pakken bij de Albert Heijn!

Similar Posts

50 Comments

 1. Ik woon in Zwitserland en hier hebben we (helaas) geen AH.
  Maar ik doe mijn boodschappen bij de Migros en die hebben een zgn Cumuluskaart.
  1% van de waarde van je inkopen krijg je om de 2 maanden als waardebon thuis gestuurd- en om te stimuleren dat mensen niet allemaal op de drukste dagen vd week hun boodschappen in huis halen (maandag en zaterdag) krijg je op donderdag de dubbele waarde van je inkopen erbij geschreven. Het scannen gaat via een code en ik heb dan ook een cumuluskaart op de naam van iemand anders, dat mag. Het is de kaart van een bejaarde vrouw uit onze buurt, die heel blij is met die 2maandelijkse waardebonnen, waar ze toch af en toe “gratis” boodschappen mee kan gaan doen.

  1. Wat grappig dat in Zwitserland maandag een drukke dag is in de supermarkt! Dat had ik niet verwacht.

   Die cumuluskaart klinkt aantrekkelijk. En slim dat ze je dubbele waarde geven als je op rustige momenten de boodschappen doet. Ik denk dat dit goed werkt! Het zou mij tenminste wel motiveren.

   En aardig van je dat je spaart voor een bejaarde vrouw uit de buurt! Hartverwarmend : )

 2. Hm nou eerlijk gezegd heb ik er wel een maar die heb ik ook nooit actief gemaakt en als ik al ooit bij albertheintje kom scant de cassiere gewoon met de kassabonuskaart de kortingen voor mij :-)

 3. Ik had al vrij snel een anonieme bonuskaart. Geen airmiles, omdat dat eerst alleen voor vliegen was – en dat hoef ik niet. Wat me nu tegenhoudt is inderdaad mijn privacy: AH hoeft niet te weten wat ik koop…

 4. Als je inlogt op de site van AH kun je de eerder gekochten producten zien. Dat kan sommige een handig overzicht geven van dagelijkse boodschappen.

 5. Ik heb sinds een maandje of zo ook een bonuskaart. Maar geen airmiles, omdat die een houdbaarheidsdatum hebben – ik haal het nooit met sparen omdat ik weinig naar de appie ga. Ik heb de mijne ook niet geregistreerd. Ik blijf liever anoniem.

 6. Ik zit er sterk over de denken om de airmiles weer los te koppelen van de bonuskaart en anoniem te gaan. In het verleden kocht ik al mijn boodschappen bij AH , maar nu is het mijn winkel niet meer. De meeste boodschappen doe ik nu bij de Lidl.
  Ik kreeg vorige week wel een voor mij speciaal geselecteerde bonusaanbieding via de mail:
  korting op een Duck-type cursus voor mijn kinderen.
  Voor de goede orde, mijn zoons zijn 22 en 23 jaar. (Mijn geboortedatum is ook bij AH bekend)

  1. Die koppeling tussen je bonuskaart en je persoonlijke situatie is dus niet erg goed zeg! In die zin is dat hoopgevend: ze weten duidelijk niet zoveel over je.

   Want een duck-type cursus voor een paar volwassen mannen lijkt me toch niet de bedoeling : )

 7. Ik maak al enkele jaren gebruik van de Bonuskaart. Het AH programma vindt ik hartstikke handig. Op zondagavond een mail met welke boodschappen, die ik regelmatig koop, die week in de aanbieding zijn. Airmiles sparen zonder gedoe. En dat ze weten wat ik koop vindt ik niet erg. Zo kunnen ze de aanbiedingen aanpassen op de artikelen die ik ook daadwerkelijk gebruik.

  1. Grappig Tanja, dat jij het dus juist een pluspunt vindt dat de Albert Heijn weet wat je koopt. Er zitten inderdaad ook zeker voordelen aan. Net als bij bol.com dat je suggesties kijkt voor leuke boeken op basis van de boeken die je eerder kocht.

 8. Ik heb er wel een maar nooit gebruikt in de winkel, het gaat sowieso altijd automatisch als je online besteld. Ik vind het net fijn dat ze kunnen zien wat ik koop. Ik zie zo m’n laatste bestellingen en wat ik het meest koop, perfect! Daarbij, het maakt mij niet uit dat AH kan zien wat ik koop (dat doen ze toch wel als ze m’n bestelling klaar maken of wanneer ik bij de kassa sta. Hun maakt echt niet uit wie die boodschappen doet. Dit geldt ook voor ieder ander die mijn aankopen kan zien als ze mijn gegevens hebben, boeiend. Het zijn maar boodschappen. Als ik me daar al druk om moet maken is het einde zoek. Misschien motiveert het mensen wel om gezonder te eten als ze mijn aankopen zien, dat is alleen maar mooi, lol.

 9. Ik had mijn bonuskaart ook geactiveerd. In het foldertje had ik me laten verleiden door hun aanbod dat ze mij dan exclusieve aanbiedingen zouden mailen, die speciaal op mij van toepassing zouden zijn. Ik dacht dat ik dan kortingen zou krijgen op de producten die ik er heel vaak koop. Maar niet, dus. Ik kreeg alleen aanbiedingen in mijn inbox van producten die mij niet interesseren. En ik ontving veel te veel mailtjes van ze.
  Op een gegeven moment was ik die kaart kwijt. Toen heb ik een nieuwe genomen, maar deze dus lekker niet meer geactiveerd. Zo krijg ik ook al die vreselijke mailtjes niet meer.

   1. Ik vind de mailtjes wel leuk. Ik krijg wel goeie aanbiedingen en zeker 1x per maand een gratis! artikel die ook nog eens aansluit bij mijn koopgedrag! Aangezien ik elke week wel een keer naar de ah ga is het niet zo dat ik speciaal voor dat gratis artikel ga en zo extra spullen koop (want dat zal er ws wel achter zitten ;-) )

 10. Ik vind de AH een fantastische winkel- en boodschappenbelevenis, ze hebben er werkelijk alles (bijna alles) wat je je maar kan bedenken en toch… toch kom ik er nooit.

  Uit principe. Ik vind de AH een veel te grote en machtige club in de voedingsindustrie. Dat stuit me tegen de borst. Jaren geleden kwam ik er nog wel maar dat gevoel (of de aversie eigenlijk) werd alleen maar groter. Ze hebben zich jaren geleden ook in de puur, eerlijke en biologische levensmiddelen gestort en sindsdien vind ik er helemaal niets echts meer aan bij Appie. Een bonuskaart en Airmiles had ik ook ooit, in de tijd dat ik nog gevoelig was voor luieraanbiedingen enzo ;) en beiden heb ik na nooit meer gebruikt te hebben anderhalf jaar pas geleden officieel opgezegd, weg ermee. Heerlijk ;).

  Neen, ik ben geen liefhebber.

 11. Ik heb en gebruik mijn geactiveerde bonuskaart al jaren, kan me niet eens meer herinneren dat ik er geen had… Het maakt mij helemaal niets uit dat Albert Heijn ziet dat ik daar mijn keukenrol, tomatenketchup en rijstwafels koop, vrijwel geen vlees en steeds minder vaak groente en fruit. Een groot deel van mijn boodschappen doe ik elders en daar weet Albert Heijn lekker niets van… ;-)

 12. Ik heb een geactiveerde bonuskaart, alleen doe ik weer niks met mijn airmiles. Ik doe wel veel boodschappen bij de AH en vooral de bonusaanbiedingen, vlees met kortingssticker en glutenvrij spul. Vooral de biologische rijstwafels en producten van Schar. De crackers zijn bij hen toch 20 cent goedkoper.
  Deze week heb ik al vier zakken aardappelen van 5 kilo gekocht. In twee keer want ik moet het wel met de fiets thuis krijgen. De druiven (ook bonus) zijn ook heerlijk. Ik vind hun fruit meestal heel goed en de appels zijn nu voordeliger bij hen dan bij Lidl.
  Ik krijg er altijd een kick van als ik op de kassabon zie wat het totaal bedrag is van de boodschappen en hoeveel korting ik heb gekregen :D

  1. Zijn de appels bij de AH voordeliger dan bij de Lidl? Dat had ik niet verwacht! Eigenlijk ga ik er een beetje klakkelos vanuit dat het bij de Lidl goedkoper is… De volgende keer zal ik eens goed naar de prijzen kijken!

 13. Ik had een anonieme bonuskaart, maar het ging toch wringen dat de airmiles aan mijn neus voorbij gingen. Dus ging ik ook voor de bijl en krijg nu zelfs via de mail gepersonaliseerde aanbiedingen (wel 25% korting). Ik weet nog steeds niet of ik daar wel blij mee ben.
  De airmiles heb ik al heel fijn gebruikt voor korting op Walibi-kaartjes :-)

 14. Ik vind het juist super makkelijk dat ze dat kunnen zien. Scheelt me iedere keer weer met online boodschappen doen. Kan zo aankruisen wat ik dit keer nodig heb voor de boodschappen.

 15. Als ze die dingen van je willen weten, komen ze er toch wel achter denk ik dan maar. Ik heb hem al heel lang en airmiles ook. Ik koop regelmatig producten die in de bonus zijn bij de AH. De rest bij de aldi en de Jumbo. Met mijn airmiles maak ik gebruik van kortingen op parfum. Deze actie hebben ze vaak bij de Etos. Soms dan ineens de hele fles gratis!

 16. Ik heb een anonieme bonuskaart en een aparte airmileskaart. Ik geef ze gewoon allebei aan de kassa. Mijn airmiles gaan allemaal automatisch naar de Stichting Aap. Dus ook de airmiles van bv de benzine en de Etos. Ik steun ze op deze wijze zonder dat het me direct geld kost

 17. Ik was mijn anonieme bonuskaart kwijt en vroeg een nieuwe aan. Ik was in veronderstelling dat je bij de nieuwe kaarten verplicht moest registeren. We gaan weer anoniem verder ;-)

  1. Nee, die bonuskaart blijk je echt verrassend makkelijk even te kunnen ophalen bij de Albert Heijn. Je kunt bij wijze van spreken voordat je gaat winkelen er nog even eentje pakken en dan helemaal anoniem boodschappen doen.

 18. Och ja, al vanaf het begin om de airmiles dus, maar er is wel iets veranderd in die airmiles sparen bij de AH, iets wat bijna niemand weet en ook overheen leest, je krijgt alleen airmiles op hun eigen merk producten, vroeger was het bij een bepaald bedrag wat je besteedde, maar nu echt alleen op eigen merken, anders geen airmiles, dus is ook een verkoop truc. Dit weet ik zelf pas sinds deze zomer omdat ik bij gall en gall een fles wijn kocht voor mijn ouders als een dank je wel mijn pas gaf, want gall en gall is ook van AH, en ook daar spaarde ik miles voor die 3x per jaar dat ik een fles drank kocht voor anderen, haha En toen zei ze tegen mij, je hebt geen eigen merk wijn gekocht nu dus je krijgt geen miles, lol… toen heeft zij mij dat uitgelegd dat dit systeem dus al jaren terug is veranderd, dus be aware!

  Alleen de Praxis hanteert nog de oude miles regels voor zover ik weet, ook V&D heeft het veranderd geloof ik…

  En mijn dochter heeft er gewerkt, toen had zij een speciale pas, en kreeg nog eens zoveel procent korting op de boodschappen welke eens in de maand werd verrekend, tot een bepaald bedrag hoor, maar opa en oma hebben ons toen heel goed geholpen om telkens het maximale eruit te halen ;-)

  X

  1. haha, ja dat idee had ik al na jou gelezen te hebben, en ik denk dat velen dit niet weten, dus maak er een nieuw bericht van of zo? ;-) Zodat iedereen het weet, ik koop namelijk net onder eigen merk vaak of toch het a merk, ik koop weinig eigen merken van AH dus voor mij is het eigenlijk alleen om de korting dat ik er spaar. En ook, ik weet dit dus ook pas sinds begin deze zomer, is al jaren zo.

   X

 19. Ik heb een bonuskaart die niet is geactiveerd en een losse airmilespas. Voornamelijk gewoon omdat ik geen reden zie hem te activeren.
  Ik vind die privacy nooit zo’n probleem met dingen als passen en online verkeer. Zo bijzonder ben ik niet en ik doe geen illegale dingen ofzo. Dus wat is dan het probleem, vraag ik me af, haha.
  Ik koop niet zo veel bij de supermarkt. Rijstwafels, water, wc papier enzo. Alle verdere etenswaren komen bij Estafette vandaan (de biowinkel waar we lid zijn en dus winkelen met veel korting en alles bio)

  Ik vind het fijn om te lezen dat je het “eerlijk” wilt doen. Ik denk dat het heel erg zou schelen als iedereen zo zou denken :-)

 20. Ik heb al jaren de anonieme AH bonuskaart. Geen bewuste keuze maar meer een kwestie van geen zin hebben in nog een account en het ontvangen van extra mail. Wel kijk ik altijd de bonusfolder of er interessante aanbiedingen zijn.

 21. Ik kom nooit bij AH want die zit ruim 25 km verderop. Wel heb ik een anonieme bonuskaart uit de tijd dat zoon in Groningen op kamers woonden en ik zijn eerste boodschappen kocht.

 22. Voordeel is dat je nu in de Appie app wel leuk kunt zien wat je meest gedane aankopen enzo zijn, ik vind het zo nu en dan wel leuk om hier eens naar te kijken; geeft soms verrassende inzichten haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.