Boodschappen doen: op welke dag van de week doe jij ze?

boodschappen doen

Er zijn zeven dagen in de week. En door de zondagopening van veel supermarkten heb je dus ook bijna zeven dagen per week waarop je boodschappen kunt doen.

Nou ben ik wel benieuwd op welke dag van de week jij je boodschappen doet.

Maandagmorgen

Zelf doe ik de boodschappen altijd op maandagmorgen. Ik haal dan voor de hele week. Als je op het platteland woont is dat het handigst. Anders ben je veel te veel geld kwijt aan benzinekosten. Ik ga eerst hardlopen, daarna douchen en rond een uur of 9 stap ik in de auto. Dan rijd ik naar de Albert Heijn en Aldi, want die zitten naast elkaar. Als ik snel klaar ben, loop ik graag nog even door de Kruidvat die er ook zit. En om 10 uur ga ik dan koffie drinken met twee vriendinnen. Dat doe ik inmiddels al zo’n 14 jaar elke maandagochtend, en afwisselend zijn we gastvrouw. Op de dagen dat ik gastvrouw ben, en de koffie bij mij is,  doe ik de boodschappen meestal pas rond 12 uur. En dan doe ik ze in een dorpje hier in de buurt bij de Lidl. Maar altijd op maandag dus.

Lees ook: Boodschappen per maand.Wat is een reëel bedrag?

Op welke dagen en tijden is het druk bij de supermarkt?

Vrijdag en zaterdag zijn drukke dagen in de supermarkt. Op die dagen zul je mij daar dan ook niet vinden! Vreselijk! Als ik op maandagochtend om 9 uur boodschappen doe dan is het in de regel rustig. Ik heb meestal niet meer dan 1 of 2 mensen voor me. Soms zelfs dat niet. Dan kan ik meteen doorlopen. Als ik om 12 uur boodschappen doe bij de Lidl dénk ik altijd dat het wel rustig zal zijn. Want komen dan niet de kinderen van de basisschool thuis eten? Maar door het continurooster dat op steeds meer scholen is ingevoerd geldt dit niet meer. Echt heel druk is het niet om 12 uur bij de Lidl op maandag, maar het is wel wat drukker dan om 9 uur ‘s ochtends bij de Albert Heijn. De drukste dag van het jáár in supermarkten schijnt de dag voor Kerstmis te zijn. Ook dan zul je mij daar niet vinden.

Trends in boodschappen doen

Ik doe eigenlijk geen van deze drie punten… Wel koop ik biologische zuurkool en winterpenen,  en bij de Lidl biologische kip, en bij de Aldi biologisch gehakt.

Leuke cijfertjes over boodschappen doen:

Op het CBS vond ik deze leuke statistieken over supermarkten en boodschappen doen:

boodschappen doen

Op welke dag(en) en tijdstip doe jij jouw boodschappen? En herken jij je in het gemiddelde van 26 minuten om boodschappen te doen?

55 Comments

 1. Wilma
  • Wilma
 2. Jet
 3. Lot
  • Manon
 4. Gewoon Vlijtig
 5. VeggieMo
  • VeggieMo
 6. VeggieMo
 7. Janneke
 8. marjolein
 9. Lot
  • Jet
 10. Pascale Van Strydonck
  • Pascale

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh