Extreem droog: de schapen wandelen in de beek!

Schapen Boven Slinge

De beek Boven Slinge is tussen de plaatsjes Aalten en Varsseveld in de Achterhoek zo droog, dat de schapen er lekker in kunnen wandelen!

En chillen!

Schapen Boven Slinge

Schapen Boven Slinge

Merk jij wat van de droogte?

Similar Posts

20 Comments

 1. Je ziet het aan de natuur dat het kurkdroog is. Alles wordt of is geel.
  Ik heb uitzicht op de duinen en hier is alles groen. Dat komt ook omdat ze hier praktisch geen grondwater meer oppompen. Dat is ook een van de redenen waarom Nederland zo droog is.

 2. Het is zeker droog, de paar regenbuien helpen niet echt.
  In het park staan de slootjes ook allemaal droog.
  De grond in de beek zal nog wel wat koeler zijn en vandaar dat de schapen daar graag vertoeven. Hans

 3. Het ligt er deze zomer nogal aan waar je woont in Nederland. Hier in de Betuwe hebben we regen zat gehad. Onze tuin is een natte bende.

 4. ik merk het hier in Friesland eigenlijk niet zozeer, zei ik zelfs nog van de week... het valt mij nog mee dt het gras zo groen is nog overal hier... maar de bomen laten wel meer blad al los van het verbranden door de felle zon, hier in de tuin, de wilg dan, de magnolia bloeit voor de tweede keer zelfs.

  X

 5. Het gras helemaal verdord, maar dat herstelt wel weer. Zonnebloemen die al heel vroeg hun bloem laten hangen. Tomaten met brandvlekken, vingerhoedskruid en stokrozen die heel snel uitgebloeid waren. ?De pompoenen en kalebassen doen het ondanks de tropische temperaturen en zonder sproeien redelijk. En nu maar hopen op een mooie lange nazomer.

 6. we kregen toch heel wat regen, de laatste tijd..

  droog is wel niet abnormaal op het einde van de zomer

  de vorige jaren mochten we bv de wagen niet wassen, maar beperkende maatregelen zijn er nu niet

  groeten

 7. Weinig van gemerkt nog hier in de omgeving, maar dit is inderdaad extreem. Levert wel weer heel erg mooie plaatjes op, dat dan weer wel...

 8. Ik zie op veel plaatsen droogte. Uitgedroogde velden maar ook landerijen die dagelijks bewaterd worden. Het is wel eens erger geweest maar er moet rap een manier komen om het overige water van de lente te bewaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.