Reacties

Het goede leven: wat is dat? En wat is de rol van de vrije markt? — 13 reacties

 1. Benieuwd hoe je er toe kwam dit boek te lezen want zou dat zoooo laten staan met zo’n titel. Je review doet me beseffen dat ik hem wellicht uit de bieb wil halen, want momenteel ben ik erg bezig met de vraag of ik er allemaal wel zo gelukkig van wordt dat alles mag kan en beschikbaar is

 2. Ik probeer om mijn ecologische footprint zo laag mogelijk te houden en ben zielsgelukkig met een lage energierekening. Maar wat een goed leven is en voor wie dat geldt kan ik ik je niet vertellen...

 3. Een goed leven is voor mij zinvol leven. Dat heeft niet direct te maken met consumeren. Hoewel echt armoede een goed leven misschien moeilijker maakt.

 4. Heel erg boeiend. Ik las gisteren (volgens mij een tip van jou) 'Houd afstand, raak me aan' en daarin komen een paar thema's die ik hier zie ook terug. Het zet me echt aan het nadenken.

 5. Al die mooie boeken over hoe het moet , over hoe het beter kan zijn aan mij niet besteed. De enige die daar beter van worden zijn de auteurs en de uitgeverijen. En bij de zin dat de vrije markt ons zoveel vrijheid oplevert krijg ik toch echt de kriebels, want die vrijheid is alleen weggelegd voor de mensen die geld hebben om in die vrijheid te investeren. Bovendien zorgt die vrijheid ook voor veel problemen bijvoorbeeld voor het milieu. Vrijheid betekend voor mij toch iets anders dan spullen of verre vakanties. En die zogenaamde vrijheid komt ook met veel verplichtingen, we kunnen niet zonder internet, zijn afhankelijk van grote bedrijven enz. Ik ga voor eenvoudig en sober en nee het is niet zo dat ik niet geniet of dat ik geen leuke dingen doe.

 6. Dat is nog eens een prijs voor een boek als dit. Dat geef ik er in elk geval niet voor uit. Wat is het goede leven, voor mij, zoveel mogelijk ouderwets eigenlijk, qua koop gedrag, maar ja, er wordt al jaren en jaren kleding van de andere kant van de wereld gehaald, ook nog voor internet er was, alleen toen moest je nog wel naar de winkel. Dit weet ik... net als vele spullen van de Blokker en ooit Marskramer toen al, made in China of Taiwan was het toen ook al... kortom... tsjah... de massa productie, retailnet werkte ik ooit voor. Prenatal/Babyhallen, toen leerde ik al, Babyhallen was goedkoper dan Prenatal, maar alles stond in 1 en hetzelfde magazijn en werd in verschillende auto's naar de winkels gebracht. Ik weet ook nog heel goed, begin jaren '80 tot midden dus... dat in de zomer de nieuwe collectie al werd bekeken of binnen kwam al zelfs, en dat de directeur en de mensen van sales altijd even een paar weken aan de andere kant van de wereld zaten om het uit te zoeken, de nieuwe positie en ook de baby mode.

  Niks nieuws dus eigenlijk, net zoals, dat mensen vaak denken dat duurkoop, altijd beter is dan goedkoper iets halen. Maar ja, precies wat je zegt, hoe dan, en wie zit erachter, wie heeft het gemaakt, hoeveel houden zij over om van te leven... Daar heb ik niet echt een boek voor nodig eigenlijk.

  Zelf word ik er ook niet zo happy van. Echter, soms kun je niet anders.

  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder