Reacties

Een rustig leven leiden — 51 reacties

 1. Ik trek mij er niets van aan, ik vind het heerlijk rustig leven. Het leven zelf is al druk genoeg, een gezin kost energie en een huishouden ook. Dan stopt mijn energie al????. Ik vind "kleine" dingen leuk, en geniet daar van

 2. Ik hou ook van lekker thuis met man en boek.
  Laat Kate maar lekker waaien, niets mis mee om zo te leven.
  Er wordt al genoeg verwacht van iedereen en zeker van een prinselijk paar.
  Die hebben hun rust hard nodig.

 3. Echt mooi geschreven! hier nog zo een saai mens ;) met een gewoon rustig leven....zeker als ik het vergelijk met anderen..
  soms voel ik me daar echt een uitzondering door...als mensen over hun dure etentjes praten en fantastische reizen en ik meestal maar gewoon wat rond de kerktoren rijd ;) (bij wijze van spreken dan)

 4. Mooi geschreven!
  Tja ik val dan ook in de categorie saai. Al dat gejaag hoeft voor mij persoonlijk niet, laat mij maar lekker rustig mijn gang gaan.

  Mensen lijken vaak niet te kunnen begrijpen dat wij gelukkig zijn met de eenvoud van ons leven. Belangrijkste is dat mijn man, onze kinderen en ik ons leven leiden zoals het ons goed dunkt en daar tevreden mee zijn.

 5. Een selfie met een boek op facebook staat niet sexy, begrijp dat toch :D
  Flauwekul dat het tegenwoordig zo om de buitenkant gaat. Nee, ben ik echt niet mee bezig.

 6. Waarschijnlijk is het voor veel mensen een mix van gewoon het dagelijkse leven met op zijn tijd een vakantie, etentje en bungyjumpen of zoiets. Ik denk niet dat er veel mensen zijn met genoeg geld en energie om alsmaar met deze zaken bezig te zijn.
  Maar ook al doen sommigen dit wel..leven en laten leven toch ? Niet iedereen voelt zich prettig bij een eenvoudig, simpel,rustig, huiselijk en zuinig leven.

 7. Mooi beschreven en smaken verschillen, zo ook in deze!
  Wat voor de een eenvoudig, sober en matig is, is voor een ander misschien saai, terwijl een ander het een ontzettend rijk leven kan vinden.
  Persoonlijk hou ik van een eenvoudig en overzichtelijk leven.
  Belangrijk is dat je er tevreden mee bent!

 8. Ik ben dan zo iemand die het heerlijk vind om heel veel te doen en als kind was ik al dol op uitjes en reizen. Ik kreeg spierziekte en zat/ zit noodgedwongen veel thuis. Ik probeerde mij te veranderen in een huismus oa door allerlei blogs te lezen voor tips.. Maar het zit schijnbaar echt in de mens, hoe makkelijk het ook zijn zijn als ik het echt leuk zou vinden wat rustiger te leven, het lukt mij niet echt goed. Nu op reis en dat vind ik echt helemaal geweldig. Ik vind het heerlijk om weer een andere supermarkt te zien en een stadje wat ik niet ken door te wandelen. Het zijn ook op reis niet de grote dingen maar dus wel ddie kleine veranderingen zoals nieuwe supermarkten en andere produkten. Onze reis is te volgen op mijn blog, voor de mensen thuis die er wel graag over lezen;-). Het is fijn dat een ieder doet waar hij/ zijnzich goed bij voelt, ook gewoon lekker thuis zijn is prima.

  • Dat lijkt me niet niks Petra als je door je lichaam gedwongen wordt anders te leven dan je eigenlijk bent. Fijn dat je wel kunt reizen en daar zo van geniet!

 9. Sluit me aan bij het rustige thuis leven, ga weinig weg, ben gevoelig voor veel prikkels, wordt ik erg moe van.
  Maar Vind het ook heel Fijn om er voor de (getrouwde)kinderen te zijn,voor allerhande zaken, zoals even oppassen, tijd voor een bakje koffie en vooral tijd voor een luisteren oor. .
  Maar soms wordt ik moe van alle mensen om me heen die druk zijn met van alles en nog wat, en naar het lijkt altijd onderweg zijn naar overal en nergens. Zeker er zijn er bij die veel voor anderen doen, heel goed, er zijn veel medemensen die wel wat hulp en ondersteuning kunnen gebruiken, Maar waarom dat nou altijd uitgebreid gemeld moet worden waar ze druk mee zijn en wat ze allemaal wel doen? Soms wordt ik daar een beetje depri van, krijg dan op een sombere dag het gevoel dat ik niks presteer..en heb op zulke succes verhalen vaak niets te zeggen en zeker geen succesverhaal te vertellen.
  En ik doe toch ook heus wel wat....kom er ook achter dat mensen met veel energie helemaal niet weten dat echt niet iedereen bergen energie heeft.
  Vind het soms moeilijk om dat langs me af te laten glijden, want ik hoor het allemaal wel....maar verder voel ik me er prima bij!

  • M, het ligt denk ik meer aan de behoefte van iemand dan aan de energie van iemand. Ik ben zeer beperkt in mijn fysieke kunnen en altijd heel erg moe, maar ik houd toch van veel meemaken etc. Als jij je goed voelt bij minder doen dan lijkt mij dit prima. Ik zou het niet vergelijken met mensen die veel doen, die doen dat veelal gewoon omdat zij dat prettig vinden.

 10. Met jonge kinderen dan leer je het eenvoudige leven wel waarderen. Lang tafelen in een restaurant met vrienden? Er is gewoon geen enkele vezel in mijn moederlijf die zich daar op kon verheugen. Ik was gewoon kapot om half 10 (eigenlijk al om 7 uur, maar die laatste uurtjes deed ik voor de show mijn best ;-)) en rond 6 uur weer op om de baby's te verzorgen. Zag het nut er niet van in om wilde uitspattingen te doen.

  Gelukkig weten we dat Prive altijd heel genuanceerde stukken schrijft en nooit iets uit zijn verband rukt ;-))

 11. Soms vind ik het een beetje jammer dat mensen de mooie dingen niet meer zien die gewoon dichtbij zijn. Je kan wel verlangen om tijgers in het wild te zien b.v. maar als je in de schemering bij de veluwe een groep wilde zwijnen ziet....of zomaar een ijsvogeltje bij een beekje of zoals wij eergisteren een zeldzame waterspreeuw.daarvoor hoef je niet ver weg er is zoveel moois te zien om ons heen, als je het maar wilt zien.

  • Het een sluit het ander niet uit. Je kunt verre reizen maken en daar van genieten en ook veel van de Nederlandse natuur houden. Ik ken de Veluwe op mijn duimpje en ben ook dol op de bergen. Om maar een voorbeeld te noemen...

 12. Ik houd van beide kanten van het leven: rustige dagen, lekker rommelen in huis en tuin , uren op de bank met een boeiend boek, samen een film kijken, ommetje maken. Lekker een rondje fietsen in de naaste omgeving!
  Maar ook van lange afstandswandelingen maken, onbekende steden, onbekende musea en nieuwe tentoonstellingen bezoeken. Fietsen in het buitenland, zo leuk! Op de bonnefooi weken door b.v. Frankrijk trekken met het campertje. En allerlei nieuwe recepten proberen met ingrediënten die ik alleen uit kookboeken ken.

 13. Ik ben heel saai. Mijn kinderen zullen ook terugkijken op een saaie jeugd, met verjaardagen met koekhappen en ezeltjeprik en spelletjes. Met fietstochtjes in de natuur, met kamperen en zeilen met het hele gezin. Met zondags uitgebreid koken en taarten en koekjes maken. Met woensdag naar de bieb voor nieuwe boeken en daarna allemaal met de neus in de boeken op de bank. Zo saai.
  Verder heb ik geen facebook, blog ik niet, vlog ook niet, zet geen foto's online en heb nog een mobiel die alleen belt en sms't. Zo'n oude mobiel helpt enorm bij het saai blijven.

 14. Ik kan prima thuiszitten en dagen niets doen, behalve op tijd wat boodschappen halen. Maar ik heb ook flinke stukken gefietst tussen Oslo en Lissabon en Athene. Elke dag wat anders zien vind ik dus ook leuk. Dingen nadoen die een ander gedaan heeft trekt me niet. In groepsverband iets doen net zo min. Ik moet mijn eigen tempo kunnen bepalen en doe dat ook. Voor m'n werk ben ik verder geweest en ken op die manier ook de achterkant van de USA, Taiwan en bijvoorbeeld Ukraine. De manier om Nederland meer te waarderen en de regio Alkmaar in het bijzonder. ;-)

  Toch doen mensen niet veel als je het vergelijkt met de Noordse Stern. Een kleine meeuwachtihge die dagelijks 240 km, jaarlijks 70.000 km en in zijn of haar leven 2,4 miljoen km aflegt op eigen kracht zonder hulpmiddelen. Duidelijk geen huismussen.

 15. Ik heb jarenlang het leven geleid à la druk,druk,druk. Sinds 3 jaar thuis wegens chronisch ziek en het heeft me veel tijd gekost om te zeggen foert! Ik leid mijn leven zoals ik voel dat het goed zit. En nu? Nu ga ik naar een gelijkgestemde ziel voor een bakkie koffie zoals jullie Nederlanders dat zo mooi kunnen zeggen! Deze dame -inmiddels vriendin- heeft me zonder het zelf te beseffen het 1 en ander doen inzien:)

 16. Ik denk dat een goed balans tussen avontuur en regelmaat voor iedereen anders is... en daarbij hoeven rust en regelmaat niet perse samen te gaan. Wij hebben een rustig leven maar alles behalve regelmaat. Geen week ziet er hetzelfde uit. En ons leven is ieswat chaotisch. Maar het gekke is dat van wij van regelmaat super rurusteloos worden. Dus een beetje avontuur af en toe hebben we ook wel nodig. Gewoon naar je gevoel luisteren denk ik dan. Wij worden ook vaak als "anders" en "raar" bestempeld. Gewoon je ding doen, laat maar lullen. Uiteindelijk is niemand hehetzelfde. En dat is toch juist het leuke!?
  x

 17. Heerlijk! Ik trek mij er lekker niets van aan. Ik doe best veel leuke dingen, maar ik kom er ook openlijk voor uit dat ik liever niet naar een buurt barbecue ga en liever thuis op de bank een serietje kijk. Ik wil niet meer dingen doen die 'horen' of 'sociaal gewenst' zijn. Lekker thuis zijn, en als ik eindelijk vrije tijd heb bankhangen? Ik zeg: doen.

 18. Ik leef echt absoluut niet voor een ander. Wij doen de dingen die wij leuk vinden en waar we zin in hebben. Als dat dat betekent dat ik de hele dag in mijn bed lig met joggingpak dan is dat zoZ We hebben beide een druk leven en vinden het daarom heerlijk om 's avonds op de bank niks te hoeven. Zwemmen met dolfijnen heb ik gedaan, maar dat stond niet op mijn bucketlist. ????Die mogelijkheid diende zich aan op vakantie en het was heerlijk. Ze ruiken trouwens gigantisch naar vis! ????Ik ben niet opgegroeid met dat soort lijsten...???? We genieten en leven want het kan ineens over zijn...

 19. Ik ben wel een bezige bij (niet voor niks heet m'n blog Aad- ACTIEF ;)) maar ook ik houd niet van die 'moet-dingen'. Vakantie zijn we al jaren niet geweest en met 2 kids ga ik echt niet backpacken, hoe back-to-the-basics het ook lijkt. Gisteren ging dochterlief met haar vriendinnetje (beiden bijna 4) 'picknicken'. Het regende pijpenstelen, dus: Klein kleedje, poppen in de buggy, allebei een tasje, bordje met stukjes soepstengel en allebei een fles met water (natuurlijk een fles, geen beker, dat is te 'normaal' :)...) 1 groot feest, ze hebben heel lief gespeeld... Geen duur snoep, luxe frisdrank, oid, ze waren erg happy. Daar geniet ik meer van dan een dagje pretpark waaraan ik met ons gezin al m'n weekbudget van 50 euro doorheen knal ;)...

 20. Ik leef steeds meer naar hoe ik het wil, eerlijk gezegd. En ik zoek steeds meer naar manieren om mijn leven te versimpelen. Ik houd van eenvoud. Eenvoud vind ik rijkdom. In de breedste zin van het woord!

 21. Heerlijk met een boekje op de bank! Van mij krijg je helemaal gelijk! En op vakantie in eigen tuin. Ook prima! Nou hebben wij een fijne tuin. Als ik drie hoog achter zou wonen, zou ik ook weg willen tijdens mijn vakantie maar dan ook liever naar de Achterhoek dan bergbeklimmen in de Andes.

 22. Woei, dat is een vraag die diep reikt ;-)
  Ik noem mezelf christen, dus ik probeer mijn leven in te richten naar wat God van me verwacht. Daarbij zoek ik naar een evenwicht met de verwachtingen die mijn man, mijn moeder en mijn schoonmoeder van me hebben, die op hun beurt een ander geloof hebben dan ik. Maar ik ben daar zeker niet altijd even gewetensvol mee bezig, ik denk dat ik vaak teveel tijd besteed aan dingen die relatief onbelangrijk zijn, zoals bijvoorbeeld het lezen van jouw blog. Dat is puur 'voor de leuk' :-)

 23. De verplichtingen die mensen elkaar opleggen, het tegen elkaar opbieden en vooral de (voor)oordelen die mensen tegenwoordig over elkaar hebben dat is vooral wat mij tegen de borst stuit. Ik heb een drukke baan, ben veel onderweg door het hele land, maar daar geniet ik enorm van. Al die autoritjes door Nederland ervaar ik niet als druk, maar zet ik om in het genieten van al dat prachtigs wat het landschap op dat moment biedt. Saai? Vast. Na een drukke werkdag is het heerlijk om s'avonds op de bank te zitten met een boek en een haakwerkje. Maar ook eens in het weekend uit eten, een terrasje pakken, een museum bezoeken of soms een stedentrip. Allemaal leuk. De belangrijkste en mooiste erfenis die ik van mijn lieve moeder kreeg is: Genieten van kleine dingen. Tevreden zijn met de dingen die je wel hebt. En dat bepaalt ieder lekker voor zich. Toch?

  • Wat goed dat je die autoritten door Nederland zo positief bekijkt Annemarie. Dan is het ook niet vervelend inderdaad, want je ziet nog eens wat : )

 24. wij zijn het liefst thuis en doen niet aan allerlei bezoekjes of wat dan ook. Ik ben het liefst thuis aan het handwerken en doordat wij eenvoudig leven kunnen wel regelmatig een vakantietrip(je) maken maar ook niet met allerlei toestanden. Maar dat heeft ook met onze leeftijd te maken. Zelfs op deze Koningsdag zijn we lekker thuis.

 25. Ik ben geboren in 1951. Er was niet veel en vrijwel iedereen leefde eenvoudig. Het welzijn stond echter op een hoger niveau dan nu. Zelf merk ik op mijn leeftijd dat ik verzadigd ben met al die materiële dingen om me heen. Vaak verlang ik terug naar de tijd tot circa 1980. Dat was de tijd dat geluk nog de normaalste zaak van de wereld was. Dat doet me denken aan een oudere man een jaar of 20 geleden waar ik vaak gesprekken mee voerde. Hij begon als 14 jarige jongen met een bakfiets. Door weer en wind verkocht hij worsten aan de deuren. Op zijn 70ste ging hij met pensioen en liet een groot goed lopend vleesbedrijf na aan zijn kinderen.
  Zijn grootste ergernis was nadat hij met pensioen ging dat iedereen hem van alles opdrong. Hij moest een wereldreis gaan maken. Hij moest een mooie nieuwe auto kopen enz enz.
  Tegen mij zei hij. Ik wil niets meer. Ik heb ruim 55 jaar gewerkt en ben tevreden met mijn autootje van 13 jaar oud. En ik wil helemaal niet met vakantie. Ik vind het fijn om in mijn groentetuintje te werken. En ik vind het dan geweldig als mijn vrouw met een kop koffie komt en we samen gezellig wat kunnen kletsen en genieten van de tuin en de kippen.
  Ik begrijp die man heel goed. Ik betrap me ook erop, nadat ik 50 jaar gewerkt heb dat het de kleine dingen zijn die me blij maken. Ik heb een kleine 4 jaar geen televisie meer. Ik lees geen kranten meer en de radio wordt 2 keer per week aangezet als mijn poetshulp komt. Ik lees veel boeken, geniet van mijn honden, mijn kippen en mijn tuin. Ondanks dat ik me nu van alles zou kunnen permitteren doe ik dat niet. Ik weet niet wat dat is dat ik nu zo eenvoudig leef. Ik ben tevreden en daardoor ook best wel gelukkig. De hang naar materiële dingen is er niet en is er eigenlijk ook nooit echt geweest. Alleen mijn computer, die kan ik niet missen.

  • Beste Joannes,

   Die oude man en jij kennen het geheim van geluk :-) Jullie bevinden je in goed gezelschap, Paulus schreef:" Wanneer wij daarom voedsel, kleding en onderdak hebben, zullen wij daarmee tevreden zijn.”
   (1 Timotheüs 6:8)

  • Ik kan me ook goed in die man verplaatsen! Hij was gewoon heel blij en tevreden met zijn leven. Wat apart dat andere mensen dat je van allerlei dingen moet gaan ondernemen.

 26. Ik HAD een mega druk leven vol gedoe. Nu, sinds ik huisvrouw ben, vragen velen mij hoe ik dat toch kan, zo'n routineus en rustig leven. Eerlijk, na die jaren van mezelf voorbij lopen kan ik daar zo oprecht van genieten, van die routine.
  En af en toe wordt er al eens zot gedaan en trekken we eropuit. Maar dat hoeft heus niet iedere week of iedere maand te zijn. Het leven is zo ook al mooi genoeg ;)

  • Zelf ervaar ik ook dat door routines er meer ruimte overblijft om bij dingen stil te staan. Omdat routines minder aandacht vragen, kun je die meer 'naar binnen 'richten als het ware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder