Ik verveel me wat kan ik doen? Een antwoord in 4 stappen!

Ik verveel me wat kan ik doen
Dr. Freud is in da house!

Zit je thuis en denk je: Ik verveel me, wat kan ik doen?

Dan ben je op de goede plek!

En allereerst een compliment voor je positieve instelling wat betreft je verveling. Want veel mensen roepen ‘Ik verveel me,’ maar willen eigenlijk niets doen. Het feit dat je je afvraagt wat je kunt doen is al een stap in de goede richting!

Wil je meteen tips voor wat je kunt gaan doen? Lees dan mijn post over Verveling. Je vindt daar minstens 37 tips voor dingen die je kunt doen.

Ik verveel me wat kan ik doen?

Laat me om te beginnen dit vragen: ‘Zit je? Lig je? Hang je?’

Waar en hoe zit je dit te lezen?

Als je languit in de bank hangt met de vraag Ik verveel me wat kan ik doen, dan heeft dat een ander effect dan als je rechtop achter je bureau zit te lezen.

1. Ga rechtop zitten, met een rechte rug en je voeten op de grond

Dus laten we beginnen met rechtop te gaan zitten als je dat al niet deed. Je zult zien: je voelt je meteen al anders. Dat is het handige met het lichaam. Door het in bepaalde houding te zetten, krijg je automatisch een bepaald gevoel of bepaalde gedachten. Denk maar aan lachtherapie. Daarin moeten mensen gaan lachen, terwijl ze daar helemaal geen zin in hebben. Het ongemak spat ervan af. Je ziet mensen moeizaam lachen, maar naarmate ze het volhouden zie je hoe het steeds natuurlijk wordt! En op een gegeven moment lachen ze echt.

Zo is het ook met verveling.

Als je al eens actief gaat zitten, krijgt je lichaam ongemerkt de boodschap: ‘Ik ben klaar voor actie, ik heb er zin in.’

Terwijl je dit las, heb je je misschien al wat minder verveeld!

2. Wat heb je aan?

Zo, nu je actiever zit komen we bij de volgende stap: Wat heb je aan? Zit je in een comfortabel huispak? Wat heb je aan je voeten? Een paar sloffen? Of veterschoenen? En hoe zit je haar? Heb je vanochtend moeite gedaan om je kapsel op orde te brengen?

Als je hier kwam met de verzuchting Ik verveel me, wat moet ik doen is de kans groot dat je ‘makkelijke’ kleding en schoeisel draagt, en dat je haren slordig zitten.

Dus sta op en ga ‘nette’ kleding aantrekken. Kleren die je zou dragen als je bij iemand op bezoek gaat, of naar je werk. Maak ook je haar netjes voor ‘publiek’.

Ik wacht wel.

Geen probleem als het even duurt. Misschien moet je zelfs eerst nog wel even douchen, voordat je andere kleding aantrekt! En je haar wassen.

3. Pak een pen en papier

Zo, ben je weer fris en fruitig? Dan gaan we een pen en papier pakken. Geen pen? Een potlood mag ook. Heb je niets om op te schrijven? Dan mag typen* op je computer of smartphone ook, hoewel met de hand schrijven wel beter is om een antwoord te vinden op de vraag: ‘Ik verveel me wat kan ik doen?’

Nu je hier rechtop, netjes aangekleed en fris en fruit zit met een pen en papier gaan we opschrijven wat je zoal zou kunnen doen. Om het makkelijker te maken heb ik 6 categorieën. Wat mij betreft hoe je per categorie maar 1 activiteit die je kunt doen op te schrijven, maar meer is natuurlijk ook prima.

Zes soorten activiteiten bij verveling

 1. Ontspannend
 2. Creatief
 3. Praktisch
 4. Nuttig
 5. Gezond
 6. Iets voor een ander

4. Ik verveel me wat kan ik doen? Eén van de dingen uit bovenstaand lijstje!

Nu ga je simpelweg 1 van de dingen uit bovenstaand to do lijstje doen. Ook als je nu denkt: ‘Ja, maar daar heb ik geen zin in.’ Kies er gewoon eentje. Kies desnoods blind: doe je ogen dicht en zet je pen/potlood op een willekeurige plek op je papier. Zit je achter je computer? Doe je ogen dicht, en zet je vinger ergens op het scherm met je antwoorden. Dat ga je dus doen!

Ik verveel me wat kan ik doen?

In deze post help ik je om antwoord te vinden op de vraag Ik verveel me wat kan ik doen? Het begint allemaal met je lichamelijke houding en verzorgde kleding. Daarna is het een kwestie van inventariseren en simpelweg iets dóén.

Nog meer tips nodig tegen verveling?

*Kun je niet typen: denk dan eens aan een cursus DuckTypen!

Similar Posts

22 Comments

 1. Wat leuk deze blog. Nou verveel ik me nu niet en kom ik hier gewoon via mijn mail en ga ik zo beginnen met mijn plannen voor vandaag, maar toch voel ik herkenning! Soms is mijn dag nog zonder plannen, en hoe goed voelt het dan om eerst te gaan douchen en opruimen erna. Daarna komen de plannen wel weer.

  Leuk idee om jouw lijstje van 6 items eens te gebruiken al vraag ik me wel af wat volgens jou het verschil tussen nuttig en praktisch is.

 2. Mijn ouders waren daar makkelijk in: wie zich verveelde kon een klusje voor ze doen.
  Daar word je wel inventief van!

 3. ha Nicole,

  ha! Echt een blogje naar mijn hart!!
  Ik vind vervelen juist wel eens goed namelijk.
  Kom op! Durf je te vervelen. Lekker! Even niksen…
  haha… dat bedoelde je niet natuurlijk…

  groetjes!

 4. Ik begrijp dat men zich kan vervelen, ondanks het vele aanbod in vermaakt.
  Een goede hobby die uitdagend genoeg blijft is de oplossing.
  En op tijd een frisse neus halen werk inspirerend. Hans

 5. Eigenlijk verveel ik me nooit ik heb altijd wel wat te doen.
  Maar nu heb ik mijn pols gebroken en dan is het een ander verhaal.

 6. Leuke blog! Ik verveel me tegenwoordig nooit meer. Als kind wel veel gedaan en ik onthoud gewoon de rest van mijn leven de wijze woorden die mijn vader dan altijd sprak: “Pak een boek en ga zitten lezen.” :)

 7. Vervelen? Uhhhh dat is heeeeeeel lang geleden dat ik daar last van heb gehad, als tiener denk ik. En dan nog, omdat ik van alles wilde doen, maar het kon of mocht niet, het kostte namelijk dan geld of iets, of het was niet aanwezig net niet… In de huidige tijd, kom ik tijd tekort vaak, is de dag zo om.

  X

  PS, er staat een update.

 8. Verveling is mij vreemd. Momenteel schrijf ik dagelijks aan het vervolgverhaal van Chris Faber.
  Lezen en puzzelen heb ik geen moeite mee. Maar ik kan ook heerlijk zitten niksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.