De Avondklok kwestie en Linkparty reminder

De kwestie Avondklok

Gisterochtend werd het kabinet verrast door de uitspraak van de rechter dat de avondklok per direct moest worden ingetrokken.

De wettelijke basis klopt namelijk niet.

Rutte had het eufemistisch over 'een tegenvaller'.

Maar in het nieuws spraken ze over 'een genante dreun voor het kabinet'.

Intrigerende tv

Het leverde intrigerende televisie op. Vooral het filmpje waarin de rechter zegt dat de avondklok voor nu gehandhaafd wordt, in afwachting van het hoger beroep. Alleen al de prachtige tongval van de rechter vond ik bijzonder om naar te luisteren, om nog maar te zwijgen van de reacties van Viruswaarheid op haar besluit.

'U maakt een vergissing!'

Wat vinden Nederlanders eigenlijk van de avondklok?

Op EenVandaag peilen ze de mening van het Nederlandse volk. Uit een peiling die ze gistermiddag deden kwam dit:

 • 60% is voor verlenging avondklok
 • 31% is tegen verlenging
 • 21% ervaart de avondklok als zwaar
 • 78% ervaart de avondklok niet zwaar

Ik schaar mij bij die 78%. Vorige week was ik zelfs even vergeten dat er een avondklok was. Niet omdat ik ergens heen wilde, maar gewoon omdat ik er geen last van heb. Het is buiten koud en donker om 9 uur 's avonds, en alles is dicht. Dus waar zou je heen moeten? Maar goed, ik realiseer me dat dit niet voor iedereen zo is.

Herstel NL

Geloofwaardiger dan Viruswaarheid vind ik het initiatief van een breed collectief van artsen, economen, ondernemers, wetenschappers, psychiaters en hoogleraren. Zij maken zich zorgen over de maatschappelijke, economische en persoonlijke gevolgen van het coronabeleid. Daarom maakten ze een plan waardoor Nederland weer 'open' kan. Dit plan vind je hier.

Wat is wijsheid? Wie het weet mag het zeggen...

via GIPHY

Maar dan nu over naar de wekelijkse linkparty reminder!

Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hoe ervaar jij de avondklok?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. De prachtige tongval van die rechter is nog prachtiger als je weet dat ze na ziekte moest revalideren en opnieuw moest leren praten.
  Avondklok of niet, ik ben zoveel mogelijk thuis. Een (goede) wettelijke basis is vooral nodig voor mensen die corona niet zo serieus nemen.

 2. Het kwam mij voor dat vanuit de klager een terechte vraag vanuit een onjuiste overweging voor het gerecht bracht. Na de uitspraak een nauw verholen oproep om massaal op pleinen te gaan staan hossen.
  Het is een onhebbelijke gewoonte van actievoerders om te doen alsof ze namens iedereen spreken, terwijl dat zeer beslist niet het geval is.

 3. ik heb dit gebeuren niet zonder glimlach gevolgd..

  of het helpt denk ik wel, omdat men het aantal contacten tussen personen wil beperken

  waar moet je trouwens heen, nu alles dicht is

  groeten

 4. Tja, ik vind het niet heel zwaar, dacht ik. Maar toen had ik vorige week een keer 's avonds na negen uur hulp nodig van familie of vrienden, want mijn hoofd draaide door. Kon niet. Vond ik héél erg stom. Ik was dus gisteren heel blij. Het gaf me rust. Maar helaas...

  1. Als iemand dringend hulp nodig heeft mag je de klok negeren, hoor! Je kunt daartoe een formulier/verklaring downloaden en invullen. Sterkte!

 5. De avondklok valt me erg zwaar. Met een zorgintensief kind wat altijd thuis is, kan ik alleen na bedtijd afspreken om een andere volwassene te zien.

  Dat niet kunnen maakt de last echt heel zwaar - te zwaar. Ik ga dus nu toch af en toe (eens in de 1-2 weken) 's avonds coronaproof op bezoek. Avondklok of niet.

  1. Helemaal geen andere volwassenen kunnen spreken in combinatie met een intensieve zorgtaak lijkt me inderdaad heel zwaar Bespaarzuinig. Heb je nog ergens wel een moment om tot jezelf te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.