10 mythes over haarverzorging

 1. Als je je haar laat knippen, groeit het daarna sneller! Helaas een mythe waar ik jarenlang in geloofde. Het hielp me te verzoenen met het feit dat de kapper er een centimeter afknipte, want ik dacht dat ik er dan in snel tempo weer twee centimeter voor terug kreeg.
 2. Gespleten haarpunten zijn te repareren. Hoewel er allerlei producten zijn om gespleten haarpunten te herstellen, blijft een haarpunt gespleten. De enige manier om er vanaf te komen is afknippen. Beter voorkomen dus, want genezen kan niet.
 3. Vitamines slikken om je haargroei te stimuleren helpen. Not.
 4. Door de zon groeit je haar sneller. Ook hier geldt helaas weer dat het een mythe is. Sterker nog, de zon kan je haar uitdrogen en beschadigen.
 5. Als er ‘natuurlijk’ op een shampoo staat betekent dit dat de shampoo geen chemische stoffen bevat. Jammer, maar ook in ‘natuurlijke’ producten zitten meestal conserveringsmiddelen, kleuren en geuren.
 6. Haren moeten dagelijks gewassen worden! Gelukkig niet waar: het is afhankelijk van je haartype wat de beste frequentie van wassen is.
 7. Je moet je haar elke dat 100 keer borstelen om het goed te verzorgen. Gelukkig ook niet waar, want wie heeft de tijd?!
 8. Voor elke grijze haar die je uittrekt, komen er twee terug!
 9. Een fijne hoofdmassage stimuleert de haargroei. Dit is een mythe die ik niet voor mijn man ga ontmaskeren, want ik ben dol op hoofdmassages.
 10. Hoe meer shampoo, hoe beter! Hier heb ik zelf nogal last van. Net als bij schoonmaakmiddelen ben ik geneigd vooral véél te gebruiken. Als een beetje helpt, helpt veel immers nog meer? Niet dus! (Zie ook kappers shampoo)

Lees ook mijn posts over grijs worden! en de prachtige Rock and Ruddle kam die ik cadeau kreeg.

Similar Posts

15 Comments

 1. Wat wel zo is (en dat is al een aantal keren bewezen), is dat wanneer je een buikschuiver (of voorhoofdschuiver) over het asfalt of wat voor ondergrond ook maakt, je haar wel weer aangroeit op die plaats… Ik ken zelfs iemand, die al jaren een behoorlijk teruggetrokken haargrens had boven zijn wenkbrauwen, wiens haar daar weer is gaan groeien….heel apart, maar dat is beslist geen mythe ;-)

  Voor de rest ben je gezegend met licht of donker, snelgroeiend of juist niet, dik of dun haar, steil of krullend…of alles wat er tussenin zit (en je kunt er blij mee zijn of niet – het is zo).

  Lieve groet, Inge

  1. Maar dat schijnt alleen maar ‘extra’ haar te zijn, dat niet uitviel tijdens je zwangerschap vanwege de grotere doorbloeding. Volgens die theorie heb je tijdens de zwangerschap dikker en meer haar, en dat is wat je verliest.

  2. Maar na en zwngerschap verloor ik op een plek zoveel haar dat er een grote kale plek zat. Mensen keken echt maaar het leek of ik een chemokuur had gehad. Het duurde superlang voor het terugkwam.
   Groet, WIlma

 2. 3. Er zijn in Nederland veel mensen die een tekort hebben aan vitamines (ik heb een opname stoornis B12). Als je dan wat B-vitamines bij eet en prikt kan je ineens weer een vollere bos hebben.

 3. Ooooooh hoofdmassages!
  <3

  Mijn schoonmoeder blijft maar vragen welke shampoo ik gebruik. Realiteit is dat ik dik haar heb dat hard groeit en zij heeft peenhaar. Een shampoo verandert daar niets aan.

  Misschien moet ik het zo maar eens tegen haar zeggen. Moet ze wel begrijpen toch?

 4. Ik pak maar weer een fles verf, om mijn toekomstige mooie grijze haren nog even te verstoppen! Nee, haar is haar. Wel raakte ik na elke zwangerschap (3) een beetje krullen kwijt. Maar nu springt het weer alle kanten op en ben verder happy (als de haren geverfd zijn) :)).

 5. Collega van me kreeg ineens een vollere bos haar wat ook veel meer krulde. Was de bijwerking van de vitaminetabletten die ze van de dokter ergens anders voor moest slikken.
  Maar een haar zelf is een dood ding, dus of er moet ietsin je huid, of haarzakje gebeuren, je haar zelf is dood.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.