Reacties

10 mythes over haarverzorging + haar wassen met afwasmiddel — 26 reacties

 1. Wat wel zo is (en dat is al een aantal keren bewezen), is dat wanneer je een buikschuiver (of voorhoofdschuiver) over het asfalt of wat voor ondergrond ook maakt, je haar wel weer aangroeit op die plaats... Ik ken zelfs iemand, die al jaren een behoorlijk teruggetrokken haargrens had boven zijn wenkbrauwen, wiens haar daar weer is gaan groeien....heel apart, maar dat is beslist geen mythe ;-)

  Voor de rest ben je gezegend met licht of donker, snelgroeiend of juist niet, dik of dun haar, steil of krullend...of alles wat er tussenin zit (en je kunt er blij mee zijn of niet - het is zo).

  Lieve groet, Inge

  • Maar dat schijnt alleen maar 'extra' haar te zijn, dat niet uitviel tijdens je zwangerschap vanwege de grotere doorbloeding. Volgens die theorie heb je tijdens de zwangerschap dikker en meer haar, en dat is wat je verliest.

  • Maar na en zwngerschap verloor ik op een plek zoveel haar dat er een grote kale plek zat. Mensen keken echt maaar het leek of ik een chemokuur had gehad. Het duurde superlang voor het terugkwam.
   Groet, WIlma

 2. 3. Er zijn in Nederland veel mensen die een tekort hebben aan vitamines (ik heb een opname stoornis B12). Als je dan wat B-vitamines bij eet en prikt kan je ineens weer een vollere bos hebben.

 3. Ooooooh hoofdmassages!
  <3

  Mijn schoonmoeder blijft maar vragen welke shampoo ik gebruik. Realiteit is dat ik dik haar heb dat hard groeit en zij heeft peenhaar. Een shampoo verandert daar niets aan.

  Misschien moet ik het zo maar eens tegen haar zeggen. Moet ze wel begrijpen toch?

 4. Ik pak maar weer een fles verf, om mijn toekomstige mooie grijze haren nog even te verstoppen! Nee, haar is haar. Wel raakte ik na elke zwangerschap (3) een beetje krullen kwijt. Maar nu springt het weer alle kanten op en ben verder happy (als de haren geverfd zijn) :)).

 5. Collega van me kreeg ineens een vollere bos haar wat ook veel meer krulde. Was de bijwerking van de vitaminetabletten die ze van de dokter ergens anders voor moest slikken.
  Maar een haar zelf is een dood ding, dus of er moet ietsin je huid, of haarzakje gebeuren, je haar zelf is dood.

 6. Haar is net als nagels: Het leeft niet, maar waar het uit groeit dat leeft wel. Vitamines en mineralen hebben wel invloed op je huid, nagels en haargroei. Een tekort ga je zien. Ook hormonen beïnvloeden je haar. Luchtverontreiniging en het water waarin je het wast hebben ook effect. Tijdens een vakantie zag ik mijn haar gedurende het reizen veranderen. De ene keer was mijn haar na wassen erg plat en stijl. De andere keer had ik een grote bos krullen. De shampoo was gelijk.

 7. Mijn haar groeit wel soms sneller dan anders, maar waar dat mee te maken heeft, weet ik niet. Maakt ook niet uit, maar ik denk zeker dat het niets met de zon te maken heeft.

 8. Kort haar is wel beter voor het milieu en energieverbruik. Minder warm water, minder shampoo nodig en sneller klaar. Kaal is optimaal, maar dat staat niet iedereen. Mijn moeder ging na het wassen en krulspelden zetten nog een dik uur onder de kap. Tegenwoordig is dat onbetaalbaar. ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>