Reacties

Hoe duurzaam leven? Leef CO2 positief! — 11 reacties

  1. Wauw, dat zijn zeker heel concrete tips! Ik moet wel zeggen dat er dan voor mij nog een hoop winst te behalen is, maar net als jij vind ik een elektrische auto bijvoorbeeld echt te duur.

  2. Wij proberen ook al jeren duurzaam te leven, hebben een warmtepomp, zonnepanelen, IR-hulpverwarming, rijden een kleine zuinige auto (e-auto is idd te duur). De kapster ligt tegenover ons. Hebben een groene tuin met bomen, maar het kan altijd beter. Het beste zou het zijn als de wereldbevolking vermindert.

  3. Vaak ligt de nadruk op CO2. Maar er is ook nog water en bodem,waar we zorg voor dragen.Ik ben het met Sjoerd eens,dat het mooi zou zijn,als de bevolkingsgroei mindert.

  4. Ik doe mijn best maar ik word van dit soort lijstjes altijd een beetje opstandig. Dan krijg ik zin om een zinloos rondje te gaan rijden in mijn auto. Dus ik ben blij dat jij het boek gelezen hebt. Hoef ik het niet te doen ;-)

  5. Hihi Nicky, ben ik niet de enige dwarsligger 😄 Maar ik keek eens naar dat lijstje en dacht "oh, dat doen we al jaren". Niet op alle punten, maar we doen dus al langer ons best.

  6. Heel veel van de tips doe ik al jaren en niet omdat dat nu in een keer zo actueel is. Heel veel tips zijn voor mensen met een minder dan modaal inkomen en wonend in een sociale huurwoning financieel totaal niet haalbaar. Koop je eigen laadpaal of mini windmolen o ja en warmtepomp, ja hoor lekker haalbaar op je flatje op de 10 verdieping of kleine woning met geen ruimte en al helemaal geen parkeerplaats voor de deur .Bovendien vind ik al die boeken die er met tips op de markt komen ook niet bepaald duurzaam, veel tips zijn al in talloze andere boeken en op het net te vinden. En veel zogenaamde experts spreken elkaar tegen zoals bij voorbeeld over de heetwater kraan. Wie moet de leek op dit gebied geloven? Verder lees ik veel neem een dit of neem een dat alsof het over een paar euros gaat, Maar lees ik niets over ga eens niet vliegen, neem geen 2e huis, ga niet meer dan 1 keer per jaar op vakant, ga eens niet groter wonen etc. Greenwashing is een hele nieuwe industrie geworden met een net zo goed een winstoogmerk en we trappen er massaal in, weliswaar met goede bedoelingen maar toch.

    • Je hebt een goed punt. Het wemelt inderdaad van dit soort boeken en tips. Daarom heb ik het boek ook geniet gekocht maar duurzaam geleend in de bieb : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder