Reacties

Zero Waste: Niets verspillen doe je zo! — 41 reacties

 1. Zoon zou enthousiast zijn over het idee denk ik.... ;-)

  Verder vind ik het idee nogal sexistisch (hoezo mannen wel en vrouwen niet?) en lijkt het me vooral een goede aanzet tot een pittige relatiecrisis of burenruzie.

  • Voor mannen is buiten plassen natuurlijk wel veel makkelijker dan voor vrouwen. Als vrouw moet je helemaal hurken en met de billen bloot. Als man haal je gewoon even je 'gereedschap' te voorschijn.

   Maar erg fris vind ik het niet.

 2. Bij mijn oudershuis in de buurt (buitenaf) wonen een paar vrijgezellen van over de tachtig in een oude boerderij.
  Deze mannen plassen zolang ik me kan herinneren buiten tegen dezelfde kastanjeboom.
  Het is veruit de mooiste en meest uitbundig bloeiende boom in de buurt.
  ;D

  Groet Erna

  • Als je het zo zegt, vind ik het wel leuk klinken. Zeker omdat het van die oude vrijgezellen zijn, en dat ze altijd tegen dezelfde boom plassen. Wel apart dat die zo mooi bloeit!

 3. Ik heb weleens gelezen dat het goed is als mannen op de composthoop plassen ivm stikstof uit de urine. Vrouwen (vandaar dus vrouwen) die de pil slikken kunnen dit beter niet doen ivm de hormonen die ze via de urine uitscheiden.
  Jammer dat het boek tegenviel. Het klink wel veelbelovend.

 4. In Chine ving men vroeger de urine op in een grote kruik om de moestuin te bemesten. Hier op het platteland plassen mannen nog vaak buiten maar ik vind het niet van deze tijd! Je kunt beter een wc met een reservoir voor regenwater of douchewater kopen.

 5. Ik merk dat ook vaak met dit soort boeken... dat je het leest en denk... hmm... ik ken het allemaal nu wel!
  Al kende ik de buitenplas tip nog niet, maar ik denk ook niet dat mijn man daar enthousiast van wordt, haha! Mijn kleuter moet in de speeltuin weleens plassen en dat mag dan in de bosjes (dat kan niet anders) en dat vindt hij machtig mooi, haha...

 6. Ik ben een vrouw maar ik plas (in de zomer) regelmatig buiten. Heerlijk vrij vind ik het. Nu heb ik wel een grote tuin en nergens inkijk van mogelijke buren. Urine is toch heel normaal? Dieren plassen toch ook gewoon in de vrije natuur?
  (Ik denk dat de (drijf)mest van veeteelt en melkveebedrijven veel vervuilender is dan af en toe een menselijk plasje buiten).
  En wat handen wassen betreft: urine is niet vies. (In stoelgang daarentegen zitten wel bacteriën.) Iedereen zal me wel voor gek verklaren, maar ik denk dat we in het westen veel te vaak onze handen wassen, in het gewone dagelijkse leven bedoel ik, in ziekenhuizen e.d. ligt het naturlijk anders.

  • hurken is juist een hele gezonde manier van plassen (en ook ontlasten trouwens), de meest natuurlijke manier en zo raakt je blaas veel beter leeg dan wanneer je gewoon zicht of rechtstaat. Ook voor mannen is hurkend of zittend plassen beter dan rechtstaand plassen (zeggen urologen). Ik heb dat dus ook anageraden aan mijn zonen.
   En ja het geeft een gevoel van vrijheid en een zijn met de natuur.
   Naar het einde van de tuin is het ene kleine 100 meter, maar ik kan ook wat dichterbij het huis als ik wil.0

  • Ik geloof inderdaad best dat een natuurlijke houding is, gehurkt plassen. Daarom moeten wc's ook niet te hoog zijn heb ik begrepen. Maar ik vind het niet fijn zo met de billen bloot.

   Hoewel je natuurlijk wel lekker de frisse wind tegen je blote billen kunt voelen.

 7. De kleinzoon vond het machtig om tegen een boom in onze tuin te plassen, en de kleindochter wou dat ook dat was lachen en het lukte nog ook maar nu doen ze dat niet meer ,en als kleine plas gedaan hebben wachten ze met doorspoelen op de volgende keer.Er zijn andere dingen waar je op kan besparen

 8. haha wat een tips zeg buitenplassen. Moest gelijk aan de wildplassers denken en de boete daarop. maar goed het was in eigen tuin.... Mmm dan de mannelijke visite ook maar massaal de tuin in. De titel klinkt inderdaad leuk. maar jammer dat de inhoud toch een beetje tegen valt. ben wel benieuwd naar dat Koken zonder afval.. is dat met schil en al de aardappels eten ?

  • Ik heb het boek al terug gebracht naar de bieb, dus ik kan het helaas niet opzoeken. Maar als ik het me goed herinner waren het gewoon van die standaard tips over groentes op de markt kopen en zo. Omdat ze daar niet verpakt zijn.

 9. Ik lees weinig over e-waste. Dwz veel mensen vervangen hun smartphone al na 3 jaar. Ik hoop toch wel dat de mijne 2 tot 3x zolang mee gaat. Idem voor laptops, smatywatches en iPads. Recycle en repareren is prima. Daar zit vaak het probleem aan de koopkant. Mensen willen een eerste hands ding, en de 2de handsspullen blijven liggen. Voor FM-geluid gebruik ik nog altijd een walkman uit 1986 met luidsprekers uit 1975. Elektronica kan echt lang mee. Meer besparend is geen wasdroger, maar waslijnen. Kwam er achter dat m'n waterbesparende douchekop van 4,95 prima werkt. Totale waterverbruik op jaarbasis is gezakt van 17,5 naar 14m3. Daarbij bespaart het gas. Meer fietsen en minder autogebruik bespaart ook flink (bijv. op brandstofkosten en afschrijving) en kan er voor zorgen dat je geen tijd en geld hoeft te steken in een sportschool. Na aanvang corona ben ik zelf m'n haar gaan knippen en dat bevalt me goed. Bespaart geld en wachten. Maar kan ook vaker en dat is handig als de groei'snelheid' op het hoofd wisselt per plek. Kort haar of beter nog kaal bespaart veel water, tijd en shampoo. Allemaal zaken die meer opleveren dan in de tuin plassen.

 10. Jammer,dat het boek zo oppervlakkig is,want het klinkt goed allemaal. Mijn man plast wel eens buiten,als hij door pijn zijn nek niet goed kan buigen. Beter dan binnen kwispelen,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder