Reacties

Siliconen vershoudfolie: is dat wat? — 47 reacties

 1. Ik vind het heel interessant! Wij gebruiken glazen bakjes, lege potjes en zelfgemaakte bijenwasdoeken. Maar die laatste mag je niet gebruiken bij gerechten met vlees.
  Dus voor het afdekken van een ovenschaal moet ik toch nog wel eens een stuk alufolie gebruiken, wat ik wegens milieuonvriendelijkheis liever niet doe.
  Plastic zou ik echt nóóit doen. De giftige stoffen trekken zo in je eten. Maar ik ga dus eens kijken naar deze :)

 2. Gewoon een schoteltje of bord gebruiken om iets af te dekken. Ik heb verschillende maten en werkt prima. Plastic folie gebruik ik eigenlijk nooit. Alufolie alleen in de oven als iets wat te bruin wordt maar nog niet gaar is. Ik hergebruik alufolie.

 3. Ik doe restjes gewoon in bakjes. Kwestie van goed opbergen en zo verdwijnen er geen deksels. Ik heb enkel maar de bakjes van de Ikea. Als je van alles door elkaar gaat gebruiken wordt het inderdaad een zootje. Ik vraag me af hoe je die siliconen gevallen goed schoon kan houden. Dat gaat volgens mij niet in de vaatwasser of wel?

 4. Nog nooit eerder van gehoord maar het lijkt mij echt super handig om te hebben. Geen gedoe meer met olies of zakjes.Dat probleem met deksels kwijt zijn ken ik maar al te goed. Bedankt voor je delen van dit artikel!

 5. Ik ken het niet, interessant artikel, wil me daar wel verder in verdiepen.
  Ik wil liever geen plastic gebruiken en gebruik glazen potten/ flessen en schalen van glas of porselein.
  Deze hebben of een deksel of ik dek af met een schotel oid.
  Vries in glazen potten ook van alles in.
  Plactic lekt giftige stoffen

 6. Voor het eerst dat ik dit zie. Als ik het ook zou kunnen gebruiken om het om een aangesneden komkommer te doen, dan ben ik overtuigd! :-D

  En dank je voor je lovende woorden op mijn blogpost over thuisblijven of werken. Veel te veel eer <3

  • Hij was me uit het hart gegrepen Anita! Ik word zo moe van al die mensen die elkaar napraten over jezelf niet ontwikkelen als niet buitenshuis werkt etc....

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>