Siliconen vershoudfolie: is dat wat?

Als je een verpakking eenmaal geopend hebt, dan gaat de houdbaarheid van de inhoud meestal vrij snel achteruit. Daarom is het belangrijk om aangebroken etenswaren goed te bewaren en te verpakken. Zo blijven ze zo lang mogelijk houdbaar. Bijvoorbeeld met een bijenwasdoek.

In sommige gevallen maken fabrikanten dit al makkelijker voor je. Zo wordt sommige ham verkocht in een verpakking die je na opening weer hermetisch kunt afsluiten met speciaal plakband.

Voedsel verpakken: 2 meest gebruikte methodes

Maar wat doe je met voedsel uit verpakkingen die je níét goed kunt afsluiten? De meest gebruikte methodes zijn deze:

  1. Hermetisch afsluitbare bakjes met deksel gebruiken. (zie ook vacuum)
  2. Aluminium- of huishoudfolie gebruiken.

De bakjes zijn milieuvriendelijker, omdat je die opnieuw kunt gebruiken. Maar ik weet niet hoe het bij jou is, ik verlies altijd deksels. Net als sokken, hebben deksels bij ons de gewoonte om spoorloos te verdwijnen. En dan zit je dus met nutteloze bakjes zónder deksel.

Maar in een Facebookgroep las ik dat er nu ook zogenoemde siliconen vershoudfolie bestaat. Dus een duurzame vorm van folie.

Siliconen vershoudfolie

Een voorbeeld van siliconen vershoudfolie dat ik tegenkwam is de Stretch and Fresh. De Stretch and Fresh is gemaakt van duurzame en rekbare siliconen. Je kunt de Stretch and Fresh daarom in elke vorm rekken : ) Dus geen gezoek naar een passend deksel meer. De Stretch and Fresh past overal op.

In onderstaand filmpje wordt deze siliconen vershoudfolie gedemonstreerd:

De Stretch and Fresh kost 9,95 voor 3 exemplaren in verschillende maten op dealgrabbers.nl. Maar op de site zelfmaakideetjes.nl heb je er 4 voor 12,95.

Bij bol.com koop je een set van 6 stuks voor 22,95:

siliconen folie

Blijft dat siliconen folie goed zitten?

Bij dit soort producten is het belangrijk dat ze ook echt goed werken. De hamvraag is:

Blijft siliconen folie ook echt goed zitten en als je het ergens over heen hebt getrokken?

Want als het steeds losschiet heb je er alsnog niets aan natuurlijk. Daarom heb ik wat reviews opgezocht. De meeste vond ik op bol.com.

En die vond ik overwegend positief. De truc is om de juiste maat siliconen folie te gebruiken. Want als je erg hard moet trekken om de siliconen folie passend te maken, dan wil het inderdaad nog wel eens losschieten. Maar omdat er diverse maten zijn, hoeft dat geen probleem te zijn. Gebruik dan gewoon een wat groter stuk siliconen folie.

N.B. De siliconen folie van Kitchen Help kreeg een negatieve review op bol.com. Bij ontvangst zat er blijkbaar al een gat in….

siliconen folie

‘Direct gescheurd’ staat er in de review op bol.com

N.B. Versie van de Action

Bij de Action verkopen ze overigens plastic hoesjes waarmee je bakjes kunt afdekken. Het effect is vergelijkbaar met de siliconen folie. Voor 1,02 cent koop je een set plastic hoesjes in diverse maten. Zelf heb ik ze ook gehad, maar het grote nadeel vond ik dat ze zo snel smoezelig gingen voelen. Ondanks wassen met afwasmiddel voelden ze zo vettig.

Siliconen folie samengevat

Siliconen folie is een handig hulpmiddel om pannen, bakjes en voedsel af te dekken. Het is milieuvriendelijker dan aluminium of plastic folie. Het kan ook de oplossing zijn voor bakjes waarvan je de deksel kwijt bent.

Leestip: komkommer bewaren

Wat zijn jouw ervaringen met siliconen folie?

47 Comments

  1. Anke
  2. VeggieMo
  3. Eva
  4. Eva
  5. Marrian

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh