|

Vacuum

Vacuum
Vacuum pot

Vacuum wil zeggen ‘zonder lucht’. Als je voedingswaren vacuum verpakt, dan blijven ze langer goed. Bovendien blijven de smaak en vitamines beter bewaard.

Vacuum opbergdozen lastig te vinden

Om die reden ben ik dol op vacuum potten en dozen. Maar het valt nog helemaal niet mee, om goede vacuum verpakkingen te vinden. Tupperware heeft een goede reputatie als het gaat om vacuum verpakkingen. Dus kocht ik bij de kringloop een Tupperware doos. Daarin bewaarde ik mijn pepernoten. Maar tot mijn teleurstelling werden ze op een gegeven moment toch zacht!

Waarom zijn koek- en beschuittrommels niet luchtdicht?

Ook voor beschuit vind ik een luchtdichte verpakking erg belangrijk. Niets is zo vervelend als zo’n taaie beschuit. Daarom begrijp ik ook helemaal niet waarom de meeste beschuitbussen niet vacuum zijn! Er staan de leukste prentjes op, maar vacuum ho maar! Hetzelfde geldt voor leuke koektrommels. Ook die zijn meestal niet luchtdicht. Daarom mag ik van mezelf ook geen nostalgische koektrommels meer kopen bij de kringloopwinkel. Ik heb er immers toch niets aan.

Glazen potten met plastic rand zijn luchtdicht!

Gelukkig heb ik nu een goede oplossing gevonden voor mijn vacuum probleem! Glazen potten, met zo’n plastic rand er in verwerkt. Ik zie ze wel eens bij de Action, maar ik kocht de mijne bij de Xenos. Ik bewaar er mijn pepernoten in, en mijn beschuit. Om niet te snel te juichen heb ik gewacht met het schrijven van deze post tot ik zeker wist dat ze goed werkten. En na twee maanden kan ik concluderen: deze glazen potten, met plastic rand, sluiten echt vacuum af.

Zowel mijn pepernoten als mijn beschuit blijven lekker bros. En zo’n glazen pot is ook nog eens veel goedkoper dan de gemiddelde beschuitbus. Voor een goede kwaliteit beschuitbus van Brabantie, betaal je zo 12 euro.

En ik vind mijn glazen potten nog leuk staan ook.

Tupperware heeft voor mij nu toch een beetje afgedaan. En glazen potten vind ik eigenlijk mooier en goedkoper dan Tupperware dozen.

Hoe bewaar jij spullen vacuum?

Similar Posts

21 Comments

 1. Ik was(ben) gek op tupperware, maar na een aantal jaren, sluiten deze dozen trommels ook niet meer zo goed! Dus als je het bij de kringloop koopt heb je kans dat het niet zo goed meer sluit!! Ik vind je “onderzoek” over de glazen potten super, ik vind deze potten ook nog eens veeeeeel leuker staan! Dus ik ben al onderweg naar Xenos!!

  Groetjes, Barbara.

 2. Ik heb plastic bussen van vacuvin. Daar haal je met een pompje de lucht uit de trommel. Ik heb er 4 en ze bevallen prima. In je koektrommel zou je eens een suikerklontje tussen de koekjes kunnen leggen. Dat heb ik eens ergens gelezen. Zelf nog nooit uitgeprobeerd.

 3. Je hebt wel heel erg mooie glazen potten gevonden. Deze staan natuurlijk super mooi op de kast of op het aanrecht… En dat ze beter werken is helemaal geweldig. Enne Tupperware zet je natuurlijk alleen maar IN de kast, want dat plastic is eigenlijk niet om aan te zien natuurlijk…
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Bedankt voor de tip! Hier hebben we natuurlijk ook het probleem met die leuke koektrommels waarin de koekjes helaas zacht worden. Ik ga zeker iets met jouw tip doen!

 5. Koekjes die zacht worden???
  Dat probleem ken ik niet. Ze zijn bij ons op voor ze de kans hebben zacht te worden!!

 6. Heb jij Tupperware bewaardozen die rond zijn of rechthoekig? De rechthoekigen zijn nooit luchtdicht.
  Ik ben nog wel tevreden met het Tupperware spul, al moet ik erbij zeggen dat ik weinig luchtdicht bewaar. Een paar wasknijpers op een open pak macaroni of rijst voldoen me ook goed genoeg. De crackers gaan in een speciale crackerdoos (geen tupperware trouwens) en die blijven lang genoeg knapperig.
  Ik heb geen beschuit, zelden koekjes en chips in huis. Dus heb van dit onderwerp misschien ook veels te weinig verstand om er wat zinnigs over te zeggen :-P

  1. Ik gebruik het Tupperwarespul vooral om groente in te bewaren, als broodbakje voor manlief en voor mezelf als ik ergens heen ga. Ik neem vanwege mijn ingewikkelde dieet overal mijn eigen eten naar toe.

   1. Lang geleden ging ik weleens naar Tupperwareparties en daar hoorde ik van de demonstratrice over het niet luchtdicht zijn van vierkante bakjes.

 7. Net als bij Truus thuis krijgen pepernoten, koekjes, beschuiten enz. bij mij zelden de kans zacht te worden! :-D
  Als ik wel iets wil/moet bewaren gebruik ik soms T.upperware en soms andere plastic of glazen potten. ‘t Is maar net wat er nog ongebruikt in de kast staat. En soms voldoen wasknijpers of andere klemmen op aangebroken verpakkingen ook heel goed.
  Glas vind ik overigens niet altijd even handig. Ik heb kleine handen en het wil nog weleens gebeuren dat ik een wat grotere pot niet goed vastpak en uit m’n handen laat vallen. Is niet fijn als je plavuizen hebt. :-(

 8. Het grote nadeel van de plastic randen in dat soort potten vind ik dat de geur van iets wat je in de pot bewaard hebt, b.v. pepernoten of speculaas, dus iets wat wat sterker geurt, in het plastic trekt en er niet meer uitgaat. Dat heb je ook met deksels van kruidenpotjes of groentepotjes die je later voor iets anders wilt gebruiken. En ik, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk, vind juist die plastic rand niet mooi. Zelf heb ik een paar ouderwetse snoeppotten met zo’n geslepen stop en die sluiten ook perfect af. Enne, je kunt iets wel luchtdicht afsluiten, vacuum is het pas als je alle bestaande lucht eruit gezogen hebt, dan wordt ook het volume kleiner.

 9. Ik heb het meeste in vierkante wekpotten, inclusief een lange voor spagetti, maar ben nog geen wekpot voor beschuit tegen gekomen.
  Daarom leg ik nog steeds een stuk papier tussen deksel en bus om het goed te laten sluiten.

 10. Wij drinken nogal veel oploskoffie van D.E. die gast uit Joure.Dit zijn ook potten met een plasticdeksel aan de binnenkant.Ik gebruik deze potten voor alles en nog wat om in te bewaren.Dus ze gaan echt niet de glasbak in,maar doen nog dienst na koffiegebruik.Je kunt ze zowel groot als klein kopen.Ja voor beschuit zou je een andere bus moeten kopen.

 11. ik ben weer gewoon ouderwetse weckpotten gaan gebruiken, de meeste koop ik op rommelmarkten en in kringloopwinkels , eventuele nieuwe rubbers koop ik bij dille en kamille

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.