Reacties

Vacuum - luchtdichte pot voor voedsel bewaren: 8,49 — 31 reacties

 1. Ik was(ben) gek op tupperware, maar na een aantal jaren, sluiten deze dozen trommels ook niet meer zo goed! Dus als je het bij de kringloop koopt heb je kans dat het niet zo goed meer sluit!! Ik vind je "onderzoek" over de glazen potten super, ik vind deze potten ook nog eens veeeeeel leuker staan! Dus ik ben al onderweg naar Xenos!!

  Groetjes, Barbara.

 2. Ik heb plastic bussen van vacuvin. Daar haal je met een pompje de lucht uit de trommel. Ik heb er 4 en ze bevallen prima. In je koektrommel zou je eens een suikerklontje tussen de koekjes kunnen leggen. Dat heb ik eens ergens gelezen. Zelf nog nooit uitgeprobeerd.

 3. Je hebt wel heel erg mooie glazen potten gevonden. Deze staan natuurlijk super mooi op de kast of op het aanrecht... En dat ze beter werken is helemaal geweldig. Enne Tupperware zet je natuurlijk alleen maar IN de kast, want dat plastic is eigenlijk niet om aan te zien natuurlijk...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Heb jij Tupperware bewaardozen die rond zijn of rechthoekig? De rechthoekigen zijn nooit luchtdicht.
  Ik ben nog wel tevreden met het Tupperware spul, al moet ik erbij zeggen dat ik weinig luchtdicht bewaar. Een paar wasknijpers op een open pak macaroni of rijst voldoen me ook goed genoeg. De crackers gaan in een speciale crackerdoos (geen tupperware trouwens) en die blijven lang genoeg knapperig.
  Ik heb geen beschuit, zelden koekjes en chips in huis. Dus heb van dit onderwerp misschien ook veels te weinig verstand om er wat zinnigs over te zeggen :-P

  • Ik gebruik het Tupperwarespul vooral om groente in te bewaren, als broodbakje voor manlief en voor mezelf als ik ergens heen ga. Ik neem vanwege mijn ingewikkelde dieet overal mijn eigen eten naar toe.

  • Lang geleden ging ik weleens naar Tupperwareparties en daar hoorde ik van de demonstratrice over het niet luchtdicht zijn van vierkante bakjes.

 5. Net als bij Truus thuis krijgen pepernoten, koekjes, beschuiten enz. bij mij zelden de kans zacht te worden! :-D
  Als ik wel iets wil/moet bewaren gebruik ik soms T.upperware en soms andere plastic of glazen potten. 't Is maar net wat er nog ongebruikt in de kast staat. En soms voldoen wasknijpers of andere klemmen op aangebroken verpakkingen ook heel goed.
  Glas vind ik overigens niet altijd even handig. Ik heb kleine handen en het wil nog weleens gebeuren dat ik een wat grotere pot niet goed vastpak en uit m'n handen laat vallen. Is niet fijn als je plavuizen hebt. :-(

 6. Het grote nadeel van de plastic randen in dat soort potten vind ik dat de geur van iets wat je in de pot bewaard hebt, b.v. pepernoten of speculaas, dus iets wat wat sterker geurt, in het plastic trekt en er niet meer uitgaat. Dat heb je ook met deksels van kruidenpotjes of groentepotjes die je later voor iets anders wilt gebruiken. En ik, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk, vind juist die plastic rand niet mooi. Zelf heb ik een paar ouderwetse snoeppotten met zo'n geslepen stop en die sluiten ook perfect af. Enne, je kunt iets wel luchtdicht afsluiten, vacuum is het pas als je alle bestaande lucht eruit gezogen hebt, dan wordt ook het volume kleiner.

 7. Ik heb het meeste in vierkante wekpotten, inclusief een lange voor spagetti, maar ben nog geen wekpot voor beschuit tegen gekomen.
  Daarom leg ik nog steeds een stuk papier tussen deksel en bus om het goed te laten sluiten.

 8. Wij drinken nogal veel oploskoffie van D.E. die gast uit Joure.Dit zijn ook potten met een plasticdeksel aan de binnenkant.Ik gebruik deze potten voor alles en nog wat om in te bewaren.Dus ze gaan echt niet de glasbak in,maar doen nog dienst na koffiegebruik.Je kunt ze zowel groot als klein kopen.Ja voor beschuit zou je een andere bus moeten kopen.

 9. ik ben weer gewoon ouderwetse weckpotten gaan gebruiken, de meeste koop ik op rommelmarkten en in kringloopwinkels , eventuele nieuwe rubbers koop ik bij dille en kamille

 10. Ik heb de beschuitbus van Tupperware. Doorzichtig met donkerblauwe deksel. Je bewaart de beschuiten in 2 stapeltjes in de doos. Doordat er ruimte tussen de 2 stapels zit, kun je heel makkelijk een beschuitje pakken. Ik vind hem mooi en de beschuiten blijven er goed in.
  Voor de crackers heb ik dozen van Mepal. Ook doorzichtig met een hoge deksel. https://www.blokker.nl/mepal-knackebrod-doos-stora---wit/1109481.html
  Als je de deksel er af haalt, steken de crackers een paar centimeter boven de doos uit. Dat is handig pakken. En de crackers blijven er goed vers in.
  Al met al goede aankopen en ik heb ze dus ook al jaren.

 11. Die glazen pot die jij daar hebt vind ik leuk! Ik heb wel wát goede bewaarbakjes en dan inderdaad vooral voor crackers. Koekjes heb ik eigenlijk nooit in huis, maar de koektrommel die ik heb, ziet er leuk uit, maar functioneert niet om koekjes lekker te houden.

  • Nee, dat herken ik Naomi. Van die leuke blikken koektrommels zijn eigenlijk helemaal niet geschikt om koekjes vers en knapperig te houden. Best raar eigenlijk.

 12. Je kan ook zelf dergelijke potten maken. Ik heb een aantal identieke grote potten opgespaard (in mijn geval van mayo), de deksels bepakt met een oud plastic speelgoedbeestje dat als knop fungeert en deksel en beestje vervolgens goud gespoten. Staat leuk in de keuken en heeft bijna niets gekost!

 13. Ik heb eigenlijk niet zo veel dingen die ik vacuüm bewaar, bedenk ik me nu. Ik heb nooit koekjes of zo in huis. Wel crackers en die zitten gewoon in een blik. Ze zijn eigenlijk nooit taai of zo. Ik zou sowieso voor zo'n pot gaan. Het ziet er gewoon heel leuk uit. En je kunt makkelijk zien of iets bijna op is. Misschien moet ik er een paar kopen en met pasta vullen. Dat is ook een leuk gezicht!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder