Vacuum – luchtdichte pot voor voedsel bewaren: 8,49

Vacuum wil zeggen ‘zonder lucht’. Als je voedingswaren vacuum verpakt, dan blijven ze langer goed. Bovendien blijven de smaak en vitamines beter bewaard.

Vacuum opbergdozen lastig te vinden

Om die reden ben ik dol op vacuum potten en dozen. Maar het valt nog helemaal niet mee, om goede vacuum verpakkingen te vinden. Tupperware heeft een goede reputatie als het gaat om vacuum verpakkingen. Dus kocht ik bij de kringloop een Tupperware koekjesdoos. Daarin bewaarde ik mijn pepernoten. Maar tot mijn teleurstelling werden ze op een gegeven moment toch zacht!

Waarom zijn koek- en beschuittrommels niet luchtdicht?

Ook voor beschuit vind ik een luchtdichte verpakking erg belangrijk. Niets is zo vervelend als zo’n taaie beschuit. Daarom begrijp ik ook helemaal niet waarom de meeste beschuitbussen niet vacuum zijn! Er staan de leukste prentjes op, maar luchtdicht ho maar! Hetzelfde geldt voor leuke koektrommels. Ook die zijn meestal niet luchtdicht. Daarom mag ik van mezelf ook geen nostalgische koektrommels meer kopen bij de kringloopwinkel. Ik heb er immers toch niets aan.

Luchtdichte pot: Glazen potten met plastic rand zijn luchtdicht!

Gelukkig heb ik nu een goede oplossing gevonden voor mijn probleem!

Luchtdicht glazen potten, met zo’n plastic rand er in verwerkt.

Ik zie ze wel eens bij de Action, maar ik kocht de mijne bij de Xenos. Ik bewaar er mijn pepernoten in, en mijn beschuit. Om niet te snel te juichen heb ik gewacht met het schrijven van deze post tot ik zeker wist dat ze goed werkten. En na twee maanden kan ik concluderen: deze glazen potten, met plastic rand, sluiten echt vacuum af.

Zowel mijn pepernoten als mijn beschuit blijven lekker bros. En zo’n glazen pot is ook nog eens veel goedkoper dan de gemiddelde beschuitbus. Voor een goede kwaliteit beschuitbus van Brabantia, betaal je zo 12 euro.

En ik vind mijn glazen potten nog leuk staan ook.

Tupperware heeft voor mij nu toch een beetje afgedaan. En glazen potten vind ik eigenlijk mooier en goedkoper dan Tupperware dozen.

Glazen potjes met deksel Action

Bij de Action hebben ze verschillende glazen potjes met deksel. Je hebt ze in een soort weckflesmodel, met zo’n ouderwetse klem om de deksel vast te zetten. Maar ze hebben ook glazen potjes met een kurken deksel.

Cracker bewaardoos Action

Zoek je een Cracker bewaardoos bij de Action? Dan kom je op dit moment al snel uit bij een Curver vershouddoos van de Action. Maar mijn ervaring met deze Curver vershouddoos is slecht. Ik deed er pepernoten in, en die werden heel snel zacht. Ondanks de belofte van vacuum afsluiten. Ik heb zelfs nog contact gezocht met Curver hierover, maar kreeg geen antwoord.

cracker bewaardoos actionDeze bewaardoos kost 4,49. Maar zoals je ziet is dit niet een officiële cracker bewaardoos van de Action.

Crackerdoos Hema en crackerdoos Blokker zijn betere opties

Een echte cracker bewaardoos kun je beter bij de Hema kopen dan bij de Action. Kijk maar:

cracker bewaardoos

Deze Hema crackerdoos heeft de juiste vorm en kost 6 euro. Bij de Blokker koop je een Mepal cracker bewaardoos voor 6,99.

Glazen Tupperware

Ik vroeg me af of er ook glazen Tupperware te koop is. Ook omdat er tegenwoordig zo vaak gewaarschuwd wordt voor kwalijke stoffen in plastic. Maar ik heb geen glazen Tupperware kunnen vinden helaas. Glazen bewaarbakjes bestaan wel degelijk, maar niet van het merk Tupperware. Op bol.com vind je bijvoorbeeld glazen bewaarbakjes van het merk KitchenBrothers:glazen bewaarbakjes

Samenvattend: luchtdichte pot van glas is perfect voor beschuit bewaren

Mijn beschuit blijft keurig bros in een glazen pot met een soort stolpdeksel. Ik schreef deze post oorspronkelijk in 2014 en het is inmiddels 2022! En ik gebruik nog steeds dezelfde glazen pot met deksel voor mijn schuit.

Op dit moment betaal je bij Xenos voor een dergelijke glazen pot met deksel 8,49.

glazen pot met deksel

Leestip: Zeeman plastic bakjes

Hoe bewaar jij spullen vacuum? Wat vind jij van luchtdichte potten?

Deze post verscheen voor het eerst in 2014 en is geüpdate.

31 Comments

 1. zeefan
 2. Mirjam
 3. Truus
 4. VeggieMo
  • VeggieMo
  • VeggieMo
 5. anoniem
 6. Aukje
 7. johmar
 8. Marjan
 9. Anna

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh