Bewaarbakjes van de Zeeman

Schermafbeelding 2014-01-14 om 11.03.11Een paar weken geleden kocht ik er eentje bij de Zeeman. Een mooi geel bewaarbakje, met een deksel dat er uit zag als een bloem. Hij kostte 1,79.

Deksel met luchttoevoer

Het oranje/gele hart van de bloem kun je draaien. Daardoor kun je het bakje afsluiten, of er juist lucht bij laten. Hoewel ik niet weet waarom je dat laatste zou willen.

Impulsaankoop die goed uitpakt

Het was een impulsaankoop. Ik val nu eenmaal op alles waar bloemen op zitten, of op staan… Maar hoewel impulsaankopen meestal slecht uitpakken, bleek dit bakje een gouden greep. Ik gebruik het voortdurend. Vooral vanwege het handige deksel.

Ik vond het bakje zelfs zo fijn, dat ik mijn dochter die bij de Zeeman werkt, vroeg er nog wat mee te nemen. Nu ben ik blije eigenaresse van drie vrolijke bewaarbakjes met bloemendeksel. Ik heb een groene, gele en roze. Ook handig voor mijn man. Die maakt als er geen appels meer zijn voor appeltaarten, namelijk voortdurend griesmeelpudding. En dan pikt hij altijd mijn schalen in. Maar nu kan hij zijn pudding in zo’n mooi bloemenbakje doen.

Ook handig: een bijenwasdoek!

Je vindt ook leuke babykleding bij Zeeman. Zie mijn post Zeeman baby.

En vergeet ook niet mijn post over de Zeeman panty.

Wat was jouw laatste impulsaankoop?

 

Similar Posts

21 Comments

 1. Leuke bakjes!
  Mijn laatste impulsaankoop was een bijna gloedjenieuwe keukenmachine die ik heel voordelig tweedehands kon kopen.
  Mijn oude machine deed het nog wel, maar het mes begon te bot te worden en een mes na bestellen voor een 20 jaar oude machine leek me niet zo handig.
  Een machine die 180 euro had gekost heb ik voor 50 euro gekocht. Hij bevalt me prima en je kunt merken dat hij nog zo nieuw is want hij ruikt gewoon nieuw als ie draait.
  De vorige eigenares had hem nog maar net, maar hij bleek te klein te zijn voor haar gezin.

 2. Leuk zijn ze, die bakjes, en nog handig ook dus…
  Mijn laatste impulsaankoop (geloof me daar heb ik er echt heel weinig van) was een sjaaltje bij de Xenos. Ik vond de kleuren prachtig en de prijs te gek, 1 euro voor een sjaaltje dat zo mooi was… Maar thuis bleek dat het wel heel kort was en de stof erg stug…
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 3. Oei… ik ben al lang niet meer in de winkel geweest, en kan mij dus ook niet meer herinneren wat dat zou kunnen zijn, mijn laatste impulsaankoop…

 4. Schattige bakjes!

  Zijn ze misschien ook geschikt voor de magnetron? Dat zou nl. die luchttoevoer kunnen verklaren. Ik heb zelf een aantal voorraadbakjes die je inclusief deksel in de magnetron kunt zetten. Er zitten afsluitbare luchtgaatjes in het deksel: afsluiten als je het bakje in de koelkast of vriezer zet, openzetten als het bakje de magnetron in gaat. Op die manier kan de hete lucht/condens tijdens het opwarmen door het deksel ontsnappen.

  Mijn laatste impulsaankoop kan ik me zo 1-2-3 niet meer herinneren.

  1. Ik heb meteen even gekeken! Volgens mij staat er een tekentje dat ze in de magnetron kunnen. Een soort grafiekje met pieken! Toch vind ik het een beetje link om ze in de magnetron te zetten…

   1. volgens mij moet je de lucht weer toevoeren voordat je ze opent, anders zet je zoveel druk op het deksel bij het openen dat de deksel op den duur niet meer goed zal sluiten

 5. Ik hoop eigenlijk alleen nog maar echt goede bakjes, de goedkope zijn vaak zo stuk. Ik gebruik wel verschillende bakjes (aardappelsalade etc.) opnieuw. Een bordje op een glazen schaaltje wil ik ook nog wel eens gebruiken om iets in de koelkast te bewaren.

 6. 3 primula’s. Ik hoop maar dat ze een paar weken gezellig blijven bloeien. Oja, 3 voor € 2,50 bij ‘de appie’.

 7. double do snijmalletjes, daar ben ik een beetje aan verslaafd de laatste tijd, dus als ik er weer een paar op MP zie die ik nog niet heb dan kan ik het niet laten om er toch weer bij te kopen

 8. Impuls aankoop: jurkjes voor Lavinia, in de uitverkoop. Alvast de volgende maat, omdat ze nou misschien eindelijk heel hard gaat groeien!

  Hebben ze die bakjes ook met andere deksels dan bloemetjes? Ik vrees dat de jongens deze niet mee naar school willen, als fruitbakje…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.