Reacties

Veilig naar school: fietsverlichting — 16 reacties

 1. Met dit soort kleine lampjes ben je totaal onzichtbaar voor het overige verkeer. Het vermindert de veiligheid omdat de fietser denkt dat ie gezien wordt terwijl dat niet zo is.

  Voorlamp en achterlicht op batterijen met een groot oppervlak vergroten de zichtbaarheid. Van die armbanden met lampjes helpen je als voetganger.

  • Deze lichtjes zijn echt wel goed Willemien. Je hebt inderdaad ook van die lampjes die je heel slecht ziet, maar daarom ben ik juist zo blij met deze. Ik zie de kinderen echt helemaal in de verte, door dat lichtje. En ik kan het weten, want ik ren er achteraan.

 2. Zelf geen kinderen. Wel zet ik jaarlijks de auto een paar keer stil om pubers te vertellen dat ik erg van ze schrok, omdat ze voor mij als automobilist onzichtbaar waren en dat ik ze voor hetzelfde geld had aangereden / dat ze voor het tegemoetkomende verkeer echt onzichtbaar zijn en zo echt doodgereden kunnen worden.

  Je weet maar nooit wat er blijft hangen in zo'n puberbrein. Ik hoop er maar het beste van...

  • Ik ben je daar dankbaar voor! Hopelijk blijft het inderdaad hangen in hun brein. Ik probeer de boodschap zelf ook zo duidelijk mogelijk te geven, en vaak te herhalen. En ook dat het echt niet stoer is, om geen lampen aan te doen!

 3. Mijn kinderen rijden auto om naar hun werk te gaan, maar zelf zorg ik nog steeds dat mijn fietslampen het goed doen hoor! Te vaak heb ik zelf gemerkt dat je een fietser zonder licht te laat kunt opmerken als je in de auto zit... En er rijden veel fietsers zonder licht hoor...
  Goede fietsverlichting heb ik dus, maar ik zal toch maar eens zo'n setje aanschaffen, want ook mijn lichten kunnen een keer kapotgaan...
  Fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Eigenlijk moesten kinderen op school in 'n simulator om te laten zien hoe slecht zichtbaar ze zijn. Ik merkte pas hoe gevaarlijk het was op het moment dat ik het rijbewijs had. In mijn tijd had je alleen maar fietsverlichting op dynamo, wat zwaarder trapte en je dus snel uit zette.
  Ik baal er ontzettend van dat fietsers zo goed worden beschermd door de wet maar dat er zo weinig controle is door politie op hen. En ís er controle met boete, dan direct hele commentaren in de krant. Van mij mogen de fietsers net zo gecontroleerd worden als de automobilisten op snelheid. Zou volgens mij de veiligheid 'n stuk omhoog halen.
  Hier hebben ze sinds enkele weken op zo'n donkere landbouwweg allemaal versmallingen aangebracht, heel erg leuk, behalve als je dan zo'n onverlichte (en vaak donker geklede) fietser tegenkomt. Dat is niet zo goed voor je hart!
  Dus wat mij betreft meer controle én sancties op "onveilige" fietsers. Wie niet horen wil, moet maar voelen! (en dan de boete ook zélf betalen, dus niet de ouders)

  • Die simulator vind ik een goed idee. Dan zien ze het zelf hoe slecht ze te zien zijn zonder verlichting. Als ik een kind bij mij in de auto heb, en ik zie iemand fietsen zonder verlichting wijs ik ze dat ook altijd aan.

 5. Wij lopen naar school, dus dat scheelt weer gedoe met lampjes!
  Ik heb gewoon zo'n ouderwetse dynamo en koplamp, dat werkt goed. Maar zo'n achterlicht met een batterij, die is altijd leeg...

 6. In tegenstelling tot veel van die kleine lampjes geven deze van de action een behoorlijk licht en ben je echt wel zichtbaar. Ik heb ze ook. Je moet als fiets altijd rekening houden met auto's en overig verkeer, dus ook wordt je gezien of niet. Auto's zijn gewoon sneller en dus verantwoordelijk, hoe vervelend soms ook, maar ik vind wel terecht.

  Iets heel anders. Is er iets veranderd aan de opmaak van de berichten? Voorheen kon ik het hele bericht in mijn mail lezen, nu nog maar een stukje en dan moet ik voor de rest naar de site. Erg onhandig voor mij omdat ik vaak op mijn telefoon lees en nu dan naar de site moet, dit ook ivm beperkt internet abonnement.

  groetjes Alice

 7. Hallo Vlijtig Liesje,
  Ik ben een anonieme volger.
  Vanmiddag ontvang ik 23 emails/posts van jou.
  Ik vond het een beetje vreemd, 23 stuks in een keer.
  Mss een beetje rare vraag,maar zou het fijn vinden als je even reageert.
  Alvast bedankt.
  Glennie.

  • Hoi Anoniem,

   ik was vandaag mijn blog aan het opruimen, en heb een aantal posts ergens anders ondergebracht. En dat schijnt tot die email lawine te hebben geleid. Excuus voor de overlast! Ik weet nog niet goed wat er mis ging.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder