Reacties

Tupperware: 9 x Serveerwonder + Sinaasappelschiller! — 29 reacties

 1. Hoi Vlijtig Liesje, Ik kende inderdaad het verhaal van deze Brownie. Wijlen mijn schoonmoeder (geboren in 1927) had heel oude tupperware in huis, ooit gekocht op een Tupperwareparty inderdaad. Ik heb het zelf nooit gehad.

 2. In mijn keukenkasten zul je behoorlijk wat tupper aantreffen, bijna alles gekregen ongeveer 10 jaar geleden van een collegaatje die "het nooit gebruikte" en toevallig kwam ik er vande week achter dat ik ook een wonderbak blijk te hebben, de juiste benaming ben ik kwijt, t is een grote bak met daarin een vergietachtig ding( waar in mn knijpers in heb zitten tegenwoordig) maar blijkbaar kun je kokend water erin doen en dan rijst of pasta en dat afdekken met deksel, dan is het zonder verder gasverbruik binen x min gaar, soort hooikist-idee, dus ehm dat wil ik natuurlijk graag eens gaan proberen alhoewel ik eerlijk gezegd verliefd ben op de hooimadam( echt prachtig zijn die )
  Maar tupper is idd wel superieur-plastik- ik zie wel duidelijk het verschil, maar nieuw is het gewoon erg duur.

 3. Ik ben een echte Tuppe3rwarefan. En Gelukkig heb ik alles meegenomen toen we hier naar toe emigreerde. Hier in Servie bestaat het niet en zijn opbergdozen oid vreselijk duur. Dus iedere dag ben ik blij met alles wat ik heb. Omdat we op het platteland wonen moeten we alles in opbergdozen bewaren zodat er geen muizen of andere enge beesten bij kan

  • Cisca wat bijzonder dat je in Servië woont! Ik wilde je meteen mailen om te vragen of je zou willen meedoen aan een interview voor de rubriek Expat Mama's van Het Moederfront. Daarin vertellen Nederlandse vrouwen over hun leven in het buitenland. Servië hebben we nog niet!

   Dus als je dit leest, en je wilt wel geïnterviewd worden via de mail, laat het me dan weten via [email protected]!

 4. Ik zou echt niet zonder Tupperware willen. Van mijn moeder en schoonmoeder veel oude Tupperware gekregen en dat voldoet prima. Deze zomer kwam ik er in ons vakantiehuis achter dat je met een klein bakje met rasp prima kaas kan raspen terwijl ik dacht dat het voor nootmuskaat was. Ik ben een grote fan.

 5. Ik heb het eea aan Tupperware voor in de keuken maar houd voor aan tafel meer van aardewerk. Op de Koninginnenmarkt scoorde ik een aantal jaren terug een aantal sinaasappelschillers, voor 5 cent of zo, en die zijn enorm handig! Ik ben nooit gastvrouw geweest voor een party trouwens.
  Loonlijstmama

  • Ik ook niet! Ik houd eigenlijk niet zo van dit soort party's. Je voelt je toch gauw een beetje verplicht om wat te kopen. Hoe ziet zo'n sinaasappelschiller uit?!

 6. Ach zo gaat het toch altijd! Rosalind Franklin ontdekte het DNA en Watson en Crick gingen er mee aan de haal en kregen de Nobelprijs! Ik ben een Curver gebruiker, ook omdat ik het party-idee niets vind, bah...

  • Curver is inderdaad ook zo'n bekend merk. Ik was nieuwsgierig wat de geschiedenis van Curver was, en vond hun website. Blijkbaar is Curver een echt Nederlandsmerk, dat werd ontwikkeld door de heren Pierre CURtius en Ad VERschuren in Tilburg . Curver is een samentrekking van hun naam!
   Net als Tupperware verkopen ze o.a. ook bakjes om eten in op te bergen.

   Ik vraag me af wat beter is: Tupperware of Curver?! Iemand ervaring?

   Persoonlijk spreekt Tupperware meer tot mijn verbeelding!

 7. Ik heb en gebruik ook heel weinig van Tuperware. In het begin van mn trouwen heb ik wat dingentjes aangeschaft, wat oparmbakjes, vind ik zowiezo wel handig. En nog die vierkante doosjes [soort van broodtrommeltjes, met die blauwe en groene dekseljes. Ik vind het ook echt te duur. [ maar het verhaal erachter, had ik nog nooit gehoord!!!!]

 8. ik heb nog wel enkele tupperware spulletjes, ooit gekregen, want inderdaad erg duur, alhoewel wel erg onverslijtbaar, zelf ben ik aan het overstappen op glas i.p.v. plastic uit milieu overwegingen. wel gooi ik niets weg van het plastic ,maar breng het naar de kringloop of geef het aan kennissen.

 9. Ik heb geloof ik helemaal geen tupperware, maar eerlijk gezegd zou ik ook niet weten hoe ik echte tupperware zou kunnen herkennen. Iemand een handleiding? Dan kan ik voortaan in de tweedehands zien of het duur spul is of niet, haha.

 10. Ooit voor mijn uitzet mezelf uitgeleefd op een paar van die party's, inmiddels staat er nog maar een beetje in het keukentje en een groot deel ongebruikt in een doos op zolder. Ik ga nog één keer een selectie maken en daarna gaat alles wat ik niet gebruik maar eens op Marktplaats.

  Geweldig spul, maar het keukentje is te klein, dus weinig ruimte om van alles in allerlei trommels, bakjes etc. te bewaren.

 11. Hier ook wel TUpperware.Ook al veel bij de kringloop. Brooddoosjes hier voor 75 dollarcent en veel goedkoop. Kijk meestal wel even of er iets is,Laatst nog een "melkemmer"(tenminste daar word het veel voor gebruikt) voor een paar dollar.
  Wist de story ook niet.
  Groet, Wilma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder