Tupperware: 9 x Serveerwonder + Sinaasappelschiller!

tupperware

Of je nou een goede huisvrouw bent, of een slechte huisvrouw, Tupperware kent iedereen.

Het merk staat voor kwaliteit en onverwoestbaarheid. Het werd in 1939 uitgevonden door de Amerikaan Earl Silas Tupper, en het mag duidelijk zijn dat het naar hem is vernoemd! Het zou daarna nog 23 jaar duren voordat het in Nederland werd geïntroduceerd.

Bonnie Wise: de vrouw die de Tupperware Parties bedacht!

Tupperware staat bekend om haar Tupperware Parties. Die werden bedacht door de Amerikaanse Brownie Wise. Het was op haar advies dat het bedrijf startte met homeparties. Zze werd gezien als een pionier voor de vrouwenmancipatie omdat deze parties vrouwen de kans boden zelf geld te verdienen! Zie ook Multi level marketing.

Achter een succesvolle vrouw, stond een jaloerse man

Maar Brownie Wise werd zo belangrijk voor het bedrijf dat die stomme Tupper jaloers werd en de samenwerking beëindigde! Sterker nog: hij zorgde ervoor dat de naam van Brownie Wise verdween uit alle documenten van het bedrijf, zodat het leek alsof ze nooit bestaan had. Bovendien kreeg ze slechts 1 jaarsalaris mee, en geen aandelen. Je zou er spontaan anti-Tupperware van worden!

Tupperware vondst bij de kringloop

Omdat het zo duur is, koop ik het nooit. Tenzij ik het tegenkom in de kringloopwinkel natuurlijk! Gisteren was het zover: een handig bord + deksel voor maar 1,50. Nu ik drie kinderen op de middelbare school heb, komt het vaker voor dat er eentje ‘na eet’. En dan vind ik zo’n bord ideaal om de maaltijd optimaal in te bewaren. En ik geef het toe: het feit dat de merknaam er op staat boezemt mij dan veel vertrouwen in.

Lees nu mijn post over mijn Tupperware koekjesdoos!

Maar nu ik de droevige geschiedenis ken van Brownie Wise, noem ik het voortaan mijn Wise bord!

Tupperware sinaasappelschiller

Wist je dat er zelfs een Tupperware sinaasappelschiller is? Hij doet me denken aan een haaknaald, qua uiterlijk! Je kunt er lekker makkelijk sinaasappels mee schillen en andere citrusvruchten natuurlijk. Duur is deze sinaasappelschiller niet. Voor 4,49 koop je er eentje bij amazon.nl.

tupperware sinaasappelschiller

Serveerwonder Tupperware

Een andere bijzondere uitvinding is de serveerwonder Tupperware. Alleen de naam serveerwonder spreekt al tot de verbeelding! Het serveerwonder van Tupperware is enorm multifunctioneel. Je kunt het voor eindeloos veel dingen gebruiken. Als vergiet, om dingen in te bewaren, maar ook om mee te koken!

Op retro-endesign.nl wordt het serveerwonder als volgt omschreven:

‘Grote Groente- en Rijststomer, ideaal voor een groter gezin. Het kan vanuit de magnetron zo naar de tafel.De stomer bestaat uit drie onderdelen te weten een schaal, binnenschaal en deksel. De binnenschaal is ook te gebruiken als gewoon vergiet. Kan in de magnetron gebruikt worden om groenten en rijst mee te stomen. Voor het koken van een gezonde maaltijd. Door de veelzijdigheid van deze stomer wordt hij ook wel het serveerwonder genoemd. ‘

Tupperware serveerwonder uitleg

De enthousiaste mevrouw in dit filmpje kan wel 2 uur praten over wat de serveerwonder allemaal kan!

9 x Serveerwonder toepassingen

 1. Je kunt er yoghurt mee maken.
 2. Voor chips
 3. Vis, gevogelte of fijne groente pocheren
 4. Om een maaltijd mee warm te houden: heet water in de schaal en daarboven het vergiet
 5. De buitenschaal kun je gebruiken als slakom
 6. Voor au bain marie verwarmen
 7. Ben je aan het kamperen: dan kun je de rijst laten nagaren in je serveerwonder. Dan is de pit weer vrij voor andere gerechten.
 8. Houdt gefrituurde hapjes warm: bekleed het vergiet aan de binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet; afdekken met het deksel. Niet te lang wachten met serveren, anders wordt alles slap. (Bron: bol.com)
 9. Barbecuevlees koel houden: ijsklontjes onderin!

Nog meer toepassingen van de serveerwonder van Tupperware vind je op emmi-tupperware.nl!

Serveerwonder kopen

In Nederland zijn ze gestopt, maar in België zijn ze nog wel actief. Maar toen ik op de Belgische website keek, kon ik daar geen serveerwonder vinden. Gelukkig kun je een serveerwonder kopen op bol.com! Hieronder zie je er eentje:

serveerwonder tupperware

Tupperware deksels bestellen

Deksels zijn vaak net zoals sokken: ze hebben de vervelende gewoonte om te verdwijnen! Stel nou dat je een deksel kwijt bent. Of dat je bakje nog prima, is maar het deksel niet. Veel mensen willen dan losse Tupperware deksels bestellen.

Op louiseallerhande.nl biedt zij allerlei losse onderdelen aan, dus je zou daar eens kunnen kijken. Ook op marktplaats kun je kijken voor deksels. Verder kun je in kringloopwinkels zoeken. Helaas worden op de Belgische website geen losse deksels verkocht.

Een andere manier om voedsel duurzaam te bewaren is met een bijenwasdoek! Lees ook mijn post over zo’n handige appelsnijder.

Heb jij Tupperware in huis?

29 Comments

 1. Anonymous
 2. Anonymous
 3. Anonymous
 4. wilma

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh