Tupperware: 9 x Serveerwonder + Sinaasappelschiller!

tupperware

Of je nou een goede huisvrouw bent, of een slechte huisvrouw, Tupperware kent iedereen.

Het merk staat voor kwaliteit en onverwoestbaarheid. Het werd in 1939 uitgevonden door de Amerikaan Earl Silas Tupper, en het mag duidelijk zijn dat het naar hem is vernoemd! Het zou daarna nog 23 jaar duren voordat het in Nederland werd geïntroduceerd.

Bonnie Wise: de vrouw die de Tupperware Parties bedacht!

Tupperware staat bekend om haar Tupperware Parties. Die werden bedacht door de Amerikaanse Brownie Wise. Het was op haar advies dat het bedrijf startte met homeparties. Zze werd gezien als een pionier voor de vrouwenmancipatie omdat deze parties vrouwen de kans boden zelf geld te verdienen! Zie ook Multi level marketing.

Achter een succesvolle vrouw, stond een jaloerse man

Maar Brownie Wise werd zo belangrijk voor het bedrijf dat die stomme Tupper jaloers werd en de samenwerking beëindigde! Sterker nog: hij zorgde ervoor dat de naam van Brownie Wise verdween uit alle documenten van het bedrijf, zodat het leek alsof ze nooit bestaan had. Bovendien kreeg ze slechts 1 jaarsalaris mee, en geen aandelen. Je zou er spontaan anti-Tupperware van worden!

Tupperware vondst bij de kringloop

Omdat het zo duur is, koop ik het nooit. Tenzij ik het tegenkom in de kringloopwinkel natuurlijk! Gisteren was het zover: een handig bord + deksel voor maar 1,50. Nu ik drie kinderen op de middelbare school heb, komt het vaker voor dat er eentje ‘na eet’. En dan vind ik zo’n bord ideaal om de maaltijd optimaal in te bewaren. En ik geef het toe: het feit dat de merknaam er op staat boezemt mij dan veel vertrouwen in.

Lees nu mijn post over mijn Tupperware koekjesdoos!

Maar nu ik de droevige geschiedenis ken van Brownie Wise, noem ik het voortaan mijn Wise bord!

Tupperware sinaasappelschiller

Wist je dat er zelfs een Tupperware sinaasappelschiller is? Hij doet me denken aan een haaknaald, qua uiterlijk! Je kunt er lekker makkelijk sinaasappels mee schillen en andere citrusvruchten natuurlijk. Duur is een Tupperware sinaasappelschiller niet. Voor 4,49 koop je er eentje bij amazon.nl.

tupperware sinaasappelschiller

Serveerwonder Tupperware

Een andere bijzondere uitvinding is de serveerwonder Tupperware. Alleen de naam serveerwonder spreekt al tot de verbeelding! Het serveerwonder van Tupperware is enorm multifunctioneel. Je kunt het voor eindeloos veel dingen gebruiken. Als vergiet, om dingen in te bewaren, maar ook om mee te koken!

Op retro-endesign.nl wordt het serveerwonder als volgt omschreven:

‘Grote Groente- en Rijststomer, ideaal voor een groter gezin. Het kan vanuit de magnetron zo naar de tafel.De stomer bestaat uit drie onderdelen te weten een schaal, binnenschaal en deksel. De binnenschaal is ook te gebruiken als gewoon vergiet. Kan in de magnetron gebruikt worden om groenten en rijst mee te stomen. Voor het koken van een gezonde maaltijd. Door de veelzijdigheid van deze stomer wordt hij ook wel het serveerwonder genoemd. ‘

Serveerwonder uitleg

De enthousiaste mevrouw in dit filmpje kan wel 2 uur praten over wat de serveerwonder allemaal kan!

9 x Serveerwonder toepassingen

 1. Je kunt er yoghurt mee maken.
 2. Voor chips
 3. Vis, gevogelte of fijne groente pocheren
 4. Om een maaltijd mee warm te houden: heet water in de schaal en daarboven het vergiet
 5. De buitenschaal kun je gebruiken als slakom
 6. Voor au bain marie verwarmen
 7. Ben je aan het kamperen: dan kun je de rijst laten nagaren in je serveerwonder. Dan is de pit weer vrij voor andere gerechten.
 8. Houdt gefrituurde hapjes warm: bekleed het vergiet aan de binnenkant met een dikke laag keukenpapier. Laat het frituursel boven de pan eerst goed uitlekken en leg het dan op het papier in het vergiet; afdekken met het deksel. Niet te lang wachten met serveren, anders wordt alles slap. (Bron: bol.com)
 9. Barbecuevlees koel houden: ijsklontjes onderin!

Nog meer toepassingen van de serveerwonder van Tupperware vind je op emmi-tupperware.nl!

Serveerwonder kopen

In Nederland zijn ze gestopt, maar in België zijn ze nog wel actief. Maar toen ik op de Belgische website keek, kon ik daar geen serveerwonder vinden. Gelukkig kun je een serveerwonder kopen op bol.com! Hieronder zie je er eentje:

serveerwonder tupperware

Tupperware deksels bestellen

Deksels zijn vaak net zoals sokken: ze hebben de vervelende gewoonte om te verdwijnen! Stel nou dat je een deksel kwijt bent. Of dat je bakje nog prima, is maar het deksel niet. Veel mensen willen dan losse Tupperware deksels bestellen.

Op louiseallerhande.nl biedt zij allerlei losse onderdelen aan, dus je zou daar eens kunnen kijken. Ook op marktplaats kun je kijken voor Tupperware deksels. Verder kun je in kringloopwinkels zoeken. Helaas worden op de Belgische website geen losse deksels verkocht.

Een andere manier om voedsel duurzaam te bewaren is met een bijenwasdoek!

Heb jij Tupperware in huis?

Similar Posts

28 Comments

 1. Hoi Vlijtig Liesje, Ik kende inderdaad het verhaal van deze Brownie. Wijlen mijn schoonmoeder (geboren in 1927) had heel oude tupperware in huis, ooit gekocht op een Tupperwareparty inderdaad. Ik heb het zelf nooit gehad.

 2. In mijn keukenkasten zul je behoorlijk wat tupper aantreffen, bijna alles gekregen ongeveer 10 jaar geleden van een collegaatje die “het nooit gebruikte” en toevallig kwam ik er vande week achter dat ik ook een wonderbak blijk te hebben, de juiste benaming ben ik kwijt, t is een grote bak met daarin een vergietachtig ding( waar in mn knijpers in heb zitten tegenwoordig) maar blijkbaar kun je kokend water erin doen en dan rijst of pasta en dat afdekken met deksel, dan is het zonder verder gasverbruik binen x min gaar, soort hooikist-idee, dus ehm dat wil ik natuurlijk graag eens gaan proberen alhoewel ik eerlijk gezegd verliefd ben op de hooimadam( echt prachtig zijn die )
  Maar tupper is idd wel superieur-plastik- ik zie wel duidelijk het verschil, maar nieuw is het gewoon erg duur.

  1. Wat jij hebt van tupperware is een serveerwonder. Je hebt een ovale en tegenwoordig een vierkante. Gebruiksaanwijzing kun je nog vinden via google

 3. Ik ben een echte Tuppe3rwarefan. En Gelukkig heb ik alles meegenomen toen we hier naar toe emigreerde. Hier in Servie bestaat het niet en zijn opbergdozen oid vreselijk duur. Dus iedere dag ben ik blij met alles wat ik heb. Omdat we op het platteland wonen moeten we alles in opbergdozen bewaren zodat er geen muizen of andere enge beesten bij kan

  1. Cisca wat bijzonder dat je in Servië woont! Ik wilde je meteen mailen om te vragen of je zou willen meedoen aan een interview voor de rubriek Expat Mama’s van Het Moederfront. Daarin vertellen Nederlandse vrouwen over hun leven in het buitenland. Servië hebben we nog niet!

   Dus als je dit leest, en je wilt wel geïnterviewd worden via de mail, laat het me dan weten via [email protected]!

 4. Ik zou echt niet zonder Tupperware willen. Van mijn moeder en schoonmoeder veel oude Tupperware gekregen en dat voldoet prima. Deze zomer kwam ik er in ons vakantiehuis achter dat je met een klein bakje met rasp prima kaas kan raspen terwijl ik dacht dat het voor nootmuskaat was. Ik ben een grote fan.

 5. Ik heb het eea aan Tupperware voor in de keuken maar houd voor aan tafel meer van aardewerk. Op de Koninginnenmarkt scoorde ik een aantal jaren terug een aantal sinaasappelschillers, voor 5 cent of zo, en die zijn enorm handig! Ik ben nooit gastvrouw geweest voor een party trouwens.
  Loonlijstmama

 6. Ach zo gaat het toch altijd! Rosalind Franklin ontdekte het DNA en Watson en Crick gingen er mee aan de haal en kregen de Nobelprijs! Ik ben een Curver gebruiker, ook omdat ik het party-idee niets vind, bah…

  1. Curver is inderdaad ook zo’n bekend merk. Ik was nieuwsgierig wat de geschiedenis van Curver was, en vond hun website. Blijkbaar is Curver een echt Nederlandsmerk, dat werd ontwikkeld door de heren Pierre CURtius en Ad VERschuren in Tilburg . Curver is een samentrekking van hun naam!
   Net als Tupperware verkopen ze o.a. ook bakjes om eten in op te bergen.

   Ik vraag me af wat beter is: Tupperware of Curver?! Iemand ervaring?

   Persoonlijk spreekt Tupperware meer tot mijn verbeelding!

 7. Ik heb er niets van, hoewel ik het wel zou willen hebben als ik het aangeboden kreeg. Zo kopen is me veel te duur, maar de kwaliteit is wel goed. Thuis hadden we het vroeger wel, dat gebruikt mijn moeder nog steeds.

 8. Ik heb en gebruik ook heel weinig van Tuperware. In het begin van mn trouwen heb ik wat dingentjes aangeschaft, wat oparmbakjes, vind ik zowiezo wel handig. En nog die vierkante doosjes [soort van broodtrommeltjes, met die blauwe en groene dekseljes. Ik vind het ook echt te duur. [ maar het verhaal erachter, had ik nog nooit gehoord!!!!]

 9. ik heb nog wel enkele tupperware spulletjes, ooit gekregen, want inderdaad erg duur, alhoewel wel erg onverslijtbaar, zelf ben ik aan het overstappen op glas i.p.v. plastic uit milieu overwegingen. wel gooi ik niets weg van het plastic ,maar breng het naar de kringloop of geef het aan kennissen.

 10. Is het nou Bonnie of Brownie Wise? ;-) (er staat 1 keer Bonnie in, dus ik vermoed het laatste). En ik heb welgeteld één bakje van Tupperware. Wat ik nooit gebruik…

 11. Ik heb geloof ik helemaal geen tupperware, maar eerlijk gezegd zou ik ook niet weten hoe ik echte tupperware zou kunnen herkennen. Iemand een handleiding? Dan kan ik voortaan in de tweedehands zien of het duur spul is of niet, haha.

 12. Ooit voor mijn uitzet mezelf uitgeleefd op een paar van die party’s, inmiddels staat er nog maar een beetje in het keukentje en een groot deel ongebruikt in een doos op zolder. Ik ga nog één keer een selectie maken en daarna gaat alles wat ik niet gebruik maar eens op Marktplaats.

  Geweldig spul, maar het keukentje is te klein, dus weinig ruimte om van alles in allerlei trommels, bakjes etc. te bewaren.

 13. Hier ook wel TUpperware.Ook al veel bij de kringloop. Brooddoosjes hier voor 75 dollarcent en veel goedkoop. Kijk meestal wel even of er iets is,Laatst nog een “melkemmer”(tenminste daar word het veel voor gebruikt) voor een paar dollar.
  Wist de story ook niet.
  Groet, Wilma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.