Tea Topic: hoeveel paar schoenen heb je? Ik heb er 12

paar schoenenHet Tea Topic van vandaag is de vraag:

'Hoeveel paar schoenen heb je?'

Twee dingen komen bij mij op:

 • Ik wil het liefst zeggen dat ik maar 1 paar schoenen heb.
 • Carrie Bradshaw had in de serie Sex in the City een speciale kast, alleen voor haar schoenen!

Hoeveel paar schoenen heb je?

Hoewel ik dus graag zou beweren dat ik slechts 1 paar schoenen heb, zou ik dan liegen. Overigens vraag ik me nu af waarom ik wil antwoorden dat ik maar 1 paar schoenen heb. Blijkbaar heb ik ergens een overtuiging ingeslikt dat weinig schoenen the way to go is.

Letterlijk en figuurlijk ; )

Maar goed, laat ik eens in alle eerlijkheid kijken naar mijn schoenen.

Ik heb 12 paar schoenen

 1. Wolky schoenen met een bandje over de voet.
 2. Dansschoentjes.
 3. Hardloopschoenen.
 4. Tamaris platte balleria's.
 5. Ecco platte schoenen met bandje over de voet: Ecco Simpil.
 6. Birkenstocks in Jezusmodel
 7. Uggs met strikken aan de achterkant, want dat vind ik zo mooi
 8. Uggs Australia met rits die minder lomp zijn.
 9. Uggs Australia in Westernstijl: een miskoop op Vinted, want ze zijn me te klein.
 10. Bruine schoenen met een bandje over de voet die ik ooit kocht bij Manfield, die afschuwelijk zitten. Maar ik kan ze niet wegdoen omdat ze zo leuk zijn, en 'Je weet maar nooit.' Ooit droeg mijn jongste dochter Teuntje ze bij haar Pinokkio outfit, dus ik bedoel maar.
 11. Hoge zwarte schoenen die met vacht gevoerd zijn van Van Haren.
 12. Oeps, ik was nog een paar schoenen vergeten: hele mooie bruine cowboy laarzen die ik zelden aan heb, omdat ze niet lekker zitten...

Als je me vraagt welke schoenen ik het meest draag, dan zijn dat altijd de hardloopschoenen. In de zomer de Tamaris platte ballerina's, de Ecco's en de Birkenstocks, en in de winter de Uggs.

De Wolky schoenen draag ik nog maar zelden tot nooit, omdat ze een hak hebben, en dat vind ik 'gedoe'.

Hoeveel paar schoenen heeft mijn man?

Vervolgens vroeg ik me af hoeveel schoenen mijn man eigenlijk heeft. Hij heeft uiteindelijk 3 paar schoenen:

 • Zijn Birkenstocks die hij het hele jaar door draagt, elke dag.
 • Zijn dansschoenen: die draagt hij net als ik op zondagavond.
 • Zijn 'nette' schoenen. Een paar zwarte schoenen die hij ooit bij Van Haren kocht voor feesten en partijen, en belangrijke gebeurtenissen.

Huisvlijt Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Leestip

Capsule garderobe

N.B. Ik dat liedje in mijn hoofd van Zakdoekje leggen: 'twee paar schoenen heb ik afgemaakt, één van stof en één van leer.'

Hoeveel paar schoenen heb jij? En hoeveel draag je er ook echt dagelijks?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. Best wel veel omdat ik hele slechte voeten heb en orthopedische schoenen in allerlei kleuren,dus ik ben altijd op zoek naar schoenen waar ik nog een beetje goed op kan lopen,maar de orthopedisch schoenen zijn vaak het beste.

 2. Meer dan 30 paar. Ik bewaar mijn schoenen erg lang want ik kan niet heel makkelijk schoenen kopen. Damesmaat 45 is niet overal verkrijgbaar en dan ook nog eens erg duur. Ik heb alles van trainers tot laarzen, hoge hakken, medium hakken, platte, sandalen, nette, casual en vast nog meer!

 3. Het is afhankelijk van je bezigheden hoeveel schoenen je hebt.
  Er zijn er die kasten vol hebben maar ze niet dragen.
  Dus functioneel heb ik zes paar. Hans

 4. Oei, ik wilde ook antwoorden dat ik er maar heel weinig heb, maar door jouw antwoord denk ik aan mijn wandelschoenen en dan zijn het er toch nog wel wat.
  Even rekenen... ik kom op 9. En dan heb ik mijn sloffen e.d. niet meegeteld, dus alleen de schoenen voor buiten.

 5. Veel te veel. Ik heb alleen al acht paar sneakers (die ik ook allemaal draag). Er staat nog één paar hakken dat ik nooit draag, maar ze zijn te mooi om weg te doen. Dan nog mijn gewone schoenen en sandalen, een paar of tien schat ik, en lange en korte laarzen, ook zo'n paar of tien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.