Tupperware koekjesdoos

tupperware tweedehandsNa de ontmaskering van koekjestrommels als slechte beschermers van koekjes, ging ik naar aanleiding van de comments op zoek naar een Tupperware doos. Want die houden koekjes blijkbaar wel vers en knapperig.

Tupperware op Marktplaats: nog vrij duur

Mijn eerste stop was uiteraard Marktplaats. Daar hadden ze van alles, maar ik kon er niet echt slagen voor een koekjestrommel. Er was één trommel met bloemen. Maar die waren niet mooi, en bovendien kostte de trommel nog steeds zo’n 16 euro. Meer geluk had ik gisteren in De Keerkring in Varsseveld toen ik daar ging kringlopen!

De Keerkring

De Keerkring is een kringloopwinkeltje dat gerund wordt door vrijwilligers van de plaatselijke kerk. Ze hebben er best veel, en de prijzen zijn veel vriendelijker dan in andere kringloopwinkels. En het ruikt er altijd zo lekker naar koffie! Ik kocht er ooit ook dit Poppenkwartet!

Zootje Tupperware

Het was even zoeken, maar toen zag ik de afdeling ‘plastic’. Een medewerkster zat er op haar knieën bij alles uit te zoeken. Want alle deksels moesten bij de juiste doos gezocht worden.

Na heel veel graven, diepte ik de Tupperware doos op, die je linksboven ziet. Hij is heel simpel. Geen leuke bloemetjes of zo. Maar hij sluit wel luchtdicht af! En hij kostte maar 1,50. Thuisgekomen heb ik er meteen mijn bokkepootjes in gestort. Ik ben benieuwd!

Als het goed is blijven ze nu knapperig en vers. Over een week doe ik verslag!

Heb jij nog leuke kringloopadresjes? 

Similar Posts

19 Comments

 1. Bij ons in de stad zitten 2 kringloopwinkels: eentje van de kerk en eentje van de voedselbank. Bij de eerste gaan alle inkomsten naar ‘zrndingsprojecten’ en bij de tweede dus naar de voedselbank. Daarom ga ik toch het liefste naar die tweede toe, omdat ik op die manier bijdraag aan hulp aan armere mensen, ipv aan het bekeren van mensen…. ;)

   1. Als het van het Leger des Heils was zou ik daar inderdaad wel vertrouwen in hebben. Deze is van een hervormde gemeente… Dus ik weet niet of die ook aan voedsel doen :)

     1. Je zal wel gelijk hebben hoor, maar ik zal nooit een verhaal van mijn oma vergeten:

      In de tweede wereldoorlog tijdens de hongerwinter was de kerk in haar stad best wel actief met het uitdelen van eten, maar je kreeg alleen eten als je dan óók voortaan naar de kerk kwam. Anders mocht je wel verhongeren….

      Tsja, met dat in mijn achterhoofd, ik weet niet… :(

 2. Wij hebben hier maar 1 kringloopwinkel en om eerlijk te zijn is dat niet zo’n hele bijzondere. De prijzen zijn relatief netjes, maar het aanbod is vrij beperkt. Of ik ben steeds te laat, dat kan natuurlijk ook.

 3. Zo’n trommel heeft mijn moeder ook, maar dat is bij haar een broodtrommel. Maar ze bewaart haar koeken er in. Volgens mij kunnen erbij haar 2 broden in. Ik ben op zoek naar de bekers en een cakedoos van dit merk. Maar onze kringloop is niet heel bijzonder, al helemaal niet op het gebied van “plastic” Wel heel veel glas, kleding. En ik slaag er bijna altijd voor spelletjes om te doen met de oudste. Jongste is nog te klein. Dus wij hebben thuis een hele verzameling spelletjes waarvan een heleboel nog geen euro p/stuk hebben gekost.
  De laatste keer was voor de vakantie en toen ben ik wel leuk geslaagd, maar daarvoor ook heel vaak niet. Binnenkort toch maar weer eens kijken, Sinterklaas komt er ook bijna aan.

  groetjes,
  Janneke

  1. Mijn trommel is te klein voor een brood. Misschien heb ik de kleinere variant. Een cakedoos klinkt ook interessant trouwens. Cake droogt ook altijd zo snel uit. Waar aan is zo’n Tupperware cakedoos te herkennen?

   1. De cake doos van Tupperware sluit niet zo goed. Tenzij je de echte oude versie hebt. Die was goed.
    Voor de cakes gebruik ik gewoon een grote koek doos / brood doos. Die sluit tenminste lucht dicht.
    Cake doos herken je met zo’n plank als bodem en de deksel is eigenlijk de doos. Net als een koek doos op zijn kop :-)
    Succes.

 4. De bokkenpootjes overleven hier het nooit een hele week, dus deze test zou hier al gedoemd zijn te mislukken :)

  1. Bij ons thuis ben ik de enige die ze eet! Dat helpt. Ik mag er eentje bij de koffie van 10 uur. Verder kan ik er goed van afblijven. Koekjes zijn mijn probleem niet. Chocola wel…

  2. Haha, dat is herkenbaar!

   Ik maak veel gebruik van glazen potten. Die zijn ook altijd luchtdicht. Het feit dat ze licht doorlaten maakt niet uit want ze staan toch in de kast.

 5. We hebben hier Jan’s Twiddehands, een behoorlijk groot pand in het industriegebied.
  Vroeger had ie een klein winkeltje in de winkelstraat, dan liep je veel makkelijker binnen, nu moet ik er echt speciaal voor op pad.
  Bij Jan hangt een gemoedelijk sfeertje dus kom ik er wel graag.

  Af en toe ga ik naar Emmaus in Langeweg.
  Een megagrote kringloop die meerdere panden vult, maar soms behoorlijk prijzig is.
  Of naar St Vincentius in Breda, waar de prijzen beduidend lager zijn.

  La Poupelle in Tilburg is ook een leuke.
  St. Vincentius in Tilburg is een griebuswinkeltje met voornamelijk kleding die ernstig uit de tijd is.

  (adressen zijn allemaal via google te vinden)

 6. mijn favoriet is de Groene Schuur in Meppel. je moet wel van schatzoeken houden, want opgeruimd en georganiseerd is het absoluut niet,maar dat vind ik juist heel erg leuk, op het eerste gezicht lijkt het alleen maar ouwe rommel ,maar heel af en toe zitten er echte juweeltjes tussen.oh en vriendelijk personeel heb je er ook niet ,de eigenaar is een beetje een ouwe brompot,maar je moet wat over hebben voor juweeltjes is mijn motto.

 7. de kunst van goed koekjes bewaren is dat je geen 2 verschillende koekjessoorten bij elkaar in moet doen. En na iedere keer dat de trommel leeg is schoonmaken. dan blijven je koekjes altijd lekker fris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.