Reacties

Tupperware koekjesdoos toen en nu — 32 reacties

 1. Bij ons in de stad zitten 2 kringloopwinkels: eentje van de kerk en eentje van de voedselbank. Bij de eerste gaan alle inkomsten naar 'zrndingsprojecten' en bij de tweede dus naar de voedselbank. Daarom ga ik toch het liefste naar die tweede toe, omdat ik op die manier bijdraag aan hulp aan armere mensen, ipv aan het bekeren van mensen.... ;)

  • Die zendingsprojecten doen bijna altijd 2 in 1 ... denk maar aan het Leger des Heils. Voedsel en zending.

  • Als het van het Leger des Heils was zou ik daar inderdaad wel vertrouwen in hebben. Deze is van een hervormde gemeente... Dus ik weet niet of die ook aan voedsel doen :)

  • Je zal wel gelijk hebben hoor, maar ik zal nooit een verhaal van mijn oma vergeten:

   In de tweede wereldoorlog tijdens de hongerwinter was de kerk in haar stad best wel actief met het uitdelen van eten, maar je kreeg alleen eten als je dan óók voortaan naar de kerk kwam. Anders mocht je wel verhongeren....

   Tsja, met dat in mijn achterhoofd, ik weet niet... :(

 2. Wij hebben hier maar 1 kringloopwinkel en om eerlijk te zijn is dat niet zo'n hele bijzondere. De prijzen zijn relatief netjes, maar het aanbod is vrij beperkt. Of ik ben steeds te laat, dat kan natuurlijk ook.

 3. Zo'n trommel heeft mijn moeder ook, maar dat is bij haar een broodtrommel. Maar ze bewaart haar koeken er in. Volgens mij kunnen erbij haar 2 broden in. Ik ben op zoek naar de bekers en een cakedoos van dit merk. Maar onze kringloop is niet heel bijzonder, al helemaal niet op het gebied van "plastic" Wel heel veel glas, kleding. En ik slaag er bijna altijd voor spelletjes om te doen met de oudste. Jongste is nog te klein. Dus wij hebben thuis een hele verzameling spelletjes waarvan een heleboel nog geen euro p/stuk hebben gekost.
  De laatste keer was voor de vakantie en toen ben ik wel leuk geslaagd, maar daarvoor ook heel vaak niet. Binnenkort toch maar weer eens kijken, Sinterklaas komt er ook bijna aan.

  groetjes,
  Janneke

  • Mijn trommel is te klein voor een brood. Misschien heb ik de kleinere variant. Een cakedoos klinkt ook interessant trouwens. Cake droogt ook altijd zo snel uit. Waar aan is zo'n Tupperware cakedoos te herkennen?

  • De cake doos van Tupperware sluit niet zo goed. Tenzij je de echte oude versie hebt. Die was goed.
   Voor de cakes gebruik ik gewoon een grote koek doos / brood doos. Die sluit tenminste lucht dicht.
   Cake doos herken je met zo'n plank als bodem en de deksel is eigenlijk de doos. Net als een koek doos op zijn kop :-)
   Succes.

  • Bij ons thuis ben ik de enige die ze eet! Dat helpt. Ik mag er eentje bij de koffie van 10 uur. Verder kan ik er goed van afblijven. Koekjes zijn mijn probleem niet. Chocola wel...

  • Haha, dat is herkenbaar!

   Ik maak veel gebruik van glazen potten. Die zijn ook altijd luchtdicht. Het feit dat ze licht doorlaten maakt niet uit want ze staan toch in de kast.

 4. We hebben hier Jan's Twiddehands, een behoorlijk groot pand in het industriegebied.
  Vroeger had ie een klein winkeltje in de winkelstraat, dan liep je veel makkelijker binnen, nu moet ik er echt speciaal voor op pad.
  Bij Jan hangt een gemoedelijk sfeertje dus kom ik er wel graag.

  Af en toe ga ik naar Emmaus in Langeweg.
  Een megagrote kringloop die meerdere panden vult, maar soms behoorlijk prijzig is.
  Of naar St Vincentius in Breda, waar de prijzen beduidend lager zijn.

  La Poupelle in Tilburg is ook een leuke.
  St. Vincentius in Tilburg is een griebuswinkeltje met voornamelijk kleding die ernstig uit de tijd is.

  (adressen zijn allemaal via google te vinden)

 5. mijn favoriet is de Groene Schuur in Meppel. je moet wel van schatzoeken houden, want opgeruimd en georganiseerd is het absoluut niet,maar dat vind ik juist heel erg leuk, op het eerste gezicht lijkt het alleen maar ouwe rommel ,maar heel af en toe zitten er echte juweeltjes tussen.oh en vriendelijk personeel heb je er ook niet ,de eigenaar is een beetje een ouwe brompot,maar je moet wat over hebben voor juweeltjes is mijn motto.

 6. de kunst van goed koekjes bewaren is dat je geen 2 verschillende koekjessoorten bij elkaar in moet doen. En na iedere keer dat de trommel leeg is schoonmaken. dan blijven je koekjes altijd lekker fris.

 7. Mijn schoonmoeder heeft ontzettend veel Tupperware. Zodanig veel dat er nog nieuwe Tupperware ergens op zolder staat. Ik vind dat je die koekendoos wel heel mooi gepimpt hebt zeg! Ik heb er ook zo staan, niet gepimpt, in verschillende formaten.

 8. ha Nicole,

  leuk om te lezen!
  Eén van mijn tantes was tupperware-ambasadrice... (is vast niet goed geschreven... haha)
  Zij deed Tupperware-parties.
  Ze was altijd ontzettend enthousiast en mijn moeder kreeg bij elke verjaardag wel iets handigs.
  Goed spul...

  Groetjes!
  Marlou

 9. Ik heb zo geen tupperware in huis en koekjes blijven hier ook geen lang leven beschoren.

  Alleen de kleine ienieminiekoekjes die ze mee krijgen naar school.

  Love As Always
  Dimario

 10. Pffff. Ik word altijd zo moe van dat ge-emmer wat weer niet goed voor je is. Van leven ga je dood, jongens. En volgens mij moeten we ook niet met z'n allen 120 willen worden.
  Tupperware is voor mij echt jeugdsentiment. Mijn moeder had alles van Tupperware. Maar dan ook alles. Ik had zelfs Tupperware-blokken om mee te spelen! (die waren zó leuk! met diertjes er in!). Je had levenslange garantie en kon dingen na járen gewoon nog omruilen. Ik heb trouwens een blikken koektrommeltje. Heel klein, met Woezel en Pip er op. Werkt prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder