Reacties

Koekjestrommels — 32 reacties

 1. Volgens mij, althans kijkend naar hoe mijn 93 jarige oma dat doet, moet er tussen trommel en deksel nog een stoffen (dunne, anders past het niet) doek. Op die manier sluit het dan nog veel beter af, denk ik. Of zou dat zijn om het eventuele vocht wat de koekjes slof maakt te laten absorberen?
  Mijn oma heeft van die rood-wit en blauw-wit geruite (vermoedelijk zelf op maat geknipt) doeken tussen de trommels. (Ja, trommelS want behalve voor koekjes is er ook eentje voor chocolaatjes en eentje voor nougat of iets anders te snoepen).

  • Ahaaa! Dat verklaart het dus. Dan snap ik koektrommels eigenlijk niet meer.

   Maar alle koekjes meteen opnemen is natuurlijk ook een uitstekende methode om te voorkomen dat ze oud en taai worden.

  • Ik ken hetzelfde fenomeen met m'n beschuitbus
   daar zit dan zelfs nog zo'n plastic rand in waarmee ie echt goed zou moeten afsluiten.
   Maar de beschuiten worden toch snel oud.
   Dat los ik op door er een stuk papier tussen te klemmen (meestal de verpakking van de beschuit.

 2. Wij hebben niet zo vaak koekjes in huis, en als we ze hebben vrijwel altijd zelfgemaakt. Maar ik heb een enorme blikjesverslaving! Ik heb er denk ik wel 20. De meeste staan in de kast-onder-de-trap met van alles en nog wat erin (verf, haarspulletjes... ik hoef me geen zorgen te maken dat die oud worden ;)). En er staan er ook een hoop in de draai/etenskast. Met allerlei soorten granen erin, noten, cacao, peper etc. etc. En ik heb er nog die leeg zijn om ovengemaakte gierstwafels ed. in te doen en inderdaad soms koekjes.

 3. Zelf voor eigen gebruik heb ik wel een koektrommel maar laat ze dan wel in de verpakking omdat de trommels niet goed afsluiten. Als ik koekjes bak doe ik ze in een plastic zak en dan in de trommel. Suikerklontje kan er geloof ik bij in dat absorbeert vocht maar ik heb het zelf nooit geprobeerd dus weet niet of het werkt.

 4. Ik heb geen trommel want ik presenteer vrijwel nooit koekjes. Koekjes eten wij in de vakantie, want handig tijdens het wandelen. Er zijn hier eigenlijk nooit koekjes in huis. Visite komt meestal eten en dan presenteer ik geen koekjes of het is een verjaardag en dan is er taart. Degene die zomaar op de koffie komen weten dit en nemen hun eigen koek (in overleg) mee.
  Als we koekjes hebben eten we die maar gelijk op.

 5. Ha ha wat een toeval, vanmiddag kwam onze franse schoonzoon even bij ons en voerden we een conversatie over de verschillen tussen Nederlanders en Fransen, en een conclusie was, een koekje bij de koffie/thee en dan de koekjestrommel dicht, dit in het kader van een artikel uit de Volskrant dat de Fransen pessimistischer zijn dan de Nederlanders als het over de economie gaat, wij vonden dat de nederlandse en franse mentaliteit absoluut niet met elkaar te vergelijken waren, daarom hadden we het ook over de koekjestrommel!

 6. In blikken koektrommels worden koekjes zacht en taai en de koekjes gaan ook naar het blik smaken!
  Ik ben geen merk mens maar de koejestrommels van tupper zijn top en de trommels van mepal zijn ook niet verkeerd.

  • Dat is helaas ook mijn ervaring. Maar nu begin ik me dus ernstig af te vragen waarom ik eigenlijk koekjestrommels heb. Want eigenlijk kan ik de koekjes dan denk ik beter in de verpakking laten zitten, en eventueel nog extra inpakken met aluminiumfolie.

 7. Er worden hier weinig koekjes gegeten en ik bewaar ze in een tupperware trommel. Zo blijven ze echt het lekkerst. Die blikken trommels zijn leuk, maar dekeokjes blijven niet vers.
  Ik vind die nostalgische trommels ook leuk, maar heb ze niet. De oude vind ik het leukst, maar zie die maar eenslglutenvrij te krijgen met al die kiertjes.
  Ik bak koekjes altijd zelf en kom er momenteel niet zo vaak aan toe. De laatste dagen eten we meestal een rijstwafels met kokosolie, honing en frambozen uit de tuin,
  Verder zijn balletjes gemaakt van noten, zuidvruchten, kokos, santen en agave hier nogal in trek.

  • Oh, je kunt zo makkelijk zulke heerlijke dingen maken :)

   Wij doen hier ook nogal eens dadelballen:

   1 deel dadels,
   1 deel cashewnoten
   wat cacaopoeder

   In de keukenmachine/staafmixer/klein hakken en rondjes draaien net als je met gehaktballen zou doen. In de koelkast zeker een week houdbaar!

  • Op de website van eetgoedvoeljegoed.com kun je ook recepten vinden.
   Ik rommel vaak gewoon wat aan met ingrediënten die ik lekker vind. Ik gooi de handelin de keukenmachine en meng tot ik de smaak en de structuur goed vind en dan maak ik er balletjes van
   Gemalen walnoten met wat agavesiroop en rietsuiker is ook een lekkere combi. Evt aangevuld met kokosrasp. Wordt de smaak iets zachter van en zo heb je goedkoop meer balletjes.
   Na het draaien van de balletjes, ze even door kokosrasp, gemalen nootjes oid rollen, dan plakken ze niet zo aan elkaar.

 8. In een open trommel. Gaat alles op, dan is het op, jammer dan.

  Bij de kringloop heb ik een keer een zelfde koektrommel gekocht als dat mijn oma vroeger had. Deze is natuurlijk niet van mijn oma geweest, maar ik vond het wel leuk om te hebben. Familie zag trouwens dat het zo'n zelfde was en vonden het leuk.

 9. We hebben 2 trommels van de t upperware. Daar blijven de koekjes krakend vers in. Tip kijk eens op marktplaats of op een rommelmarkt voor een t upperware koektrommel (zijn nieuwe nogal prijzig)

  • Bedankt voor de tip Ernie. Ik vind Tupperware trommels zo saai, maar misschien moet ik me daar toch maar over heen zetten. Verse koekjes zijn toch lekkerder dan van die taaie.

  • We hebben een ronde trommel met een zgn sterdeksel daar blijven de koekjes het langst goed in (mits de huisgenoten er niet teveel opeten op 1 dag)

  • Nee, 14,95 voor 20 jaar is een goeie koop!
   Ik heb geen idee wat nu een t upperware koektrommel kost maar t upperspul is prijzig.

 10. Ik weet niet of het in bovenstaande reacties al is genomed. Maar mijn moeder kocht vroeger altijd zo'n zak allerhande, en scheurde dan de papieren zak van de koekjes op maat en deze werd tussen de deksel gedaan. Koekjes bleven altijd vers, in hoeverre ze niet gelijk opgegeten werden :)

 11. Leg een snee brood in de koekjestrommel om taaie koekjes weer lekker te maken! Ik bak altijd zelf diverse koekjes en deze trick werkt uitstekend. In DK gaan er altijd veel koekjes op de schaal. Wij zijn snoepers. Één koekje bij de thee of koffie voldoet hier echt niet in DK.

 12. Voor mij horen er echt ouderwetse ,liefst zelfgebakken koekjes in zo'n trommel. Mijn man heeft veel trommeltjes in de schuur met schroefjes e.d.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder