Appelsnijder: goedkoop en superhandig – voor 1,49 heb je er al eentje!

appelsnijder

Sinds ik de oude appelsnijder van mijn moeder in de garage vond, is een appel klaar maken een eitje geworden!

Mijn moeder had haar huis opgeruimd, en in de garage haar overtollige spullen uitgestald.

Het was net een gratis kringloop!

Ikea appelsnijder

En ik scoorde een prachtige appelverdeler. Ik heb even gecheckt, en hij komt van Ikea. Ik wist niet eens dat ze daar ook al speciale snijders voor appels verkopen. En enigszins tot mijn verbazing werkt hij nog uitstekend ook. Ik hoef alleen maar de appel even te wassen, en dan druk ik de snijder er over heen, en voilà. Hij valt uit elkaar als een prachtig kunstwerkje.

Appel mee naar school

Een appel! Dat is wat ik de kinderen meegeef naar school. Soms afgewisseld met druiven (zonder pit!) of een banaan. Het voordeel van die soorten fruit vind ik dat ik er ‘s ochtends geen werk mee heb. De druiven was ik van te voren, en een banaan komt al in een handige voorverpakte vorm.

Jarenlang schilde ik de appels voor de kinderen, en sneed ze daarin in vier stukken.

Best een gedoe.

En als ze ‘s middags uit school komen krijgen ze weer een stuk Jonagold, in combinatie met een glas sinaasappelsap. Sinaasappelsap is een beetje uit de gratie door alle verhalen over grote hoeveelheden suiker, en dat het zuur in het sap slecht is voor tanden. Maar één keer per dag, voor de vitamines, lijkt me toch wel gezond.

Appelverdeler

Een appelsnijder echt een hulpmiddel dat ik jaren eerder had moeten hebben! En het is nog gezonder ook om de schil om de appel te laten zitten. Met de appelsnijder hoef je alleen de appel maar te wassen. Daarna snijd je hem met de snijder in perfecte stukjes.

appelsnijder

Jonagolds

Ik houd van frisse appels. Kruimige appels vind ik echt erg vies. Helaas betaal je voor een appel tegenwoordig ook al zo 75 cent per stuk. Daarom koop ik ze meestal van het merk Jonagold of Elstar. Volgens mij zijn er veeeel lekkerdere appels op de markt, maar die zijn nog duurder. Ook Granny Smiths vind ik wel lekker, omdat die zelden kruimig zijn. Maar die zijn weer een stuk prijziger.

Snoep gezond, eet een appel

Over de gezondheidswaarde van appels hoor ik trouwens ook tegenstrijdige berichten. Ik groeide op met de slogan ‘Snoep gezond, eet een appel’. Maar een tijdje terug las ik ergens dat er helemaal geen voedingsstoffen in zouden zitten. Sterker nog, ze zouden wél vol gif zitten. Ik voelde me net Sneeuwwitje toen ik dat las. Niettemin las ik een tijdje terug ergens anders juist weer een lovend verhaal over appels. Een burger zou er van in de war raken!

Ikea Appelsnijder in actie!

Hier onder zie je mij in de weer met mijn appelverdeler en een Jonagold. De snijder gaat vrij soepel door een Jonagold heen. Wel moest ik de stukjes daarna even los duwen. Deze snijder snijdt er niet helemáál doorheen. Dat los duwen ging trouwens wel heel gemakkelijk.

 

appel
Kijk mama! Met handen!
appel
Appelsnijder: onderkant
appelsnijder
Partjes er uit drukken

Schermafbeelding 2013 06 19 om 07.28.29

Schermafbeelding 2013 06 19 om 07.27.50

appel

Je kunt ook bij Ikea terecht voor Ikea servies.

Appelsnijder kopen

Bovenstaande appelsnijder komt dus van Ikea. Maar je vindt ze ook bij bol.com.

Appelsnijder Kruidvat

Daarom wilde ik jullie even tippen: gisteren zag ik er bij de Kruidvat eentje liggen voor maar 1, 69.

Ik vind het geen geld, voor een heel handig en makkelijk huishoudelijk hulpje!

Appelsnijder Action

Helaas is op dit moment geen appelsnijder bij de Action te koop. Wel kun je er terecht voor een keramieken appel ; )

Appelsnijder Hema

Ook de Hema verkoopt geen appelsnijder op dit moment. Wel verkoopt de Hema een appelboor. Daarmee kun je het klokhuis eruit halen. Maar dat is wel iets heel anders vind ik dan een Hema appelsnijder. Je krijgt met een Hema appelboor niet van die handige appelpartjes.

hema appelboor

Appelsnijder Xenos

Warempel! Bij de Xenos kun je wel een appelsnijder kopen. En ze zijn er nog spotgoedkoop ook: maar 1,49 voor deze leuke:

xenos appelsnijder

Bij Blokker betaal je voor een appelverdeler die er precies hetzelfde uitziet 3,99!

appelverdeler

Appelsnijder versus appelboor

Een appelsnijder wordt ook wel een appelverdeler genoemd. Hij verdeelt je appel in handige partjes, en je bent het klokhuis kwijt. Een appelboor richt juist alleen op het klokhuis.

Wat is jouw favoriete huishoudelijke hulpje?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik vroeg me altijd al af of dat goed werkte… Nu zal ik ‘m ook kopen. :-)
  Vorige week kocht ik een ‘Kitchen Wonder’ bij Zeeman voor 5 euro. Je kan er allerlei vormen mee raspen, echt mijn beste 5 euro ooit besteed. ;-)

 2. Ik kan hem echt van harte aanraden Sarah! Hij is makkelijk en handig.

  Die kitchen wonder klinkt ook erg interessant. Is het niet lastig om zo’n ding in elkaar te zetten?

  1. Nee, heel makkelijk. :-) Het is eigenlijk een plastiek bakje waar je bovenop een dekseltje zet. In dat deksel heb je een stuk dat je er kan uitschuiven om een andere snijvorm te plaatsen. Simpel maar het werkt goed. :-)

 3. ik heb er ook zo eentje maar dan van de aldi en volledig van metaal. de vorige was net als die van jou voor een deel van plastic en die was te zwak, was al snel kapot.

 4. Ik gebruikte altijd de appelboor om het klokhuis er uit te halen en zo kan een kind de appel gemakkelijk vasthouden vanwege het gat wat er in zit.
  Mijn favoriete huishoudhulpje is de sinaasappelschiller van tupperware. Ik zou nooit meer een sinaasappel eten als ik dat ding niet had. Ideaal. Nooit meer vieze nagels.

  1. Een appel met een gat er in, is ook leuk voor kinderen om te eten! En ook makkelijk om klaar te maken.

   Een sinaasappelschiller kende ik nog niet! Wat handig dat die bestaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.