Wandklok

ikea mortrop wandklokDe basischool van mijn twee jongste zoontjes is niet zo maar een basisschool. Als je binnenkomt, lijkt het er zelfs veel op een huiskamer. Van de week zag ik iets erg leuks: een getekende klok!

Muursticker wandklok

Tenminste zo leek het. Het bleek gewoon een muursticker van Ikea te zijn. Goed nieuws voor mij, want ik ben niet zo handig. En het allerleukst is wel de prijs: 9,95. Geen geld voor zo’n leuke klok. En als je wél handig bent, kun je hem natuurlijk ook nog een kleurtje geven. Bovenaan deze blogpost zie je de getekende klok.

De truc is om in het klokgedeelte een echte klok te hangen.

Ik vind deze getekende klok ook een leuk alternatief voor als je van zulke ouderwetse staande klokken houdt. Daar hangt een flink prijskaartje aan. En zo’n klok neemt natuurlijk ook veel plek in. Dit is een goedkoop en ruimtebesparend alternatief vind ik!

Klok aan ketting à la Alice in Wonderland

In onze woonkamer hangt een klok aan een ketting. Ik kocht hem voor zo’n 25 euro bij de Karwei. Hij lijkt op een uit de kluiten gewassen kettinghorloge. En hij doet me aan het horloge van het konijn in Alice in Wonderland denken.

Wandklok Ikea

Helaas is de Ikea wandklok sticker niet meer te koop, maar ik vond dit leuke alternatief:

wandklok

Zie ook mijn posts over onze keukenklok en Bordjes aan de muur.

Wat voor soort klok hangt of staat er in jouw woonkamer?

Similar Posts

17 Comments

  1. Een (nep!) ouderwetse stationsklok, van kensington station in Londen!! Ik vind hem reuze gezellig! Maar die getekende klok vind ik ook heel erg leuk !! groetjes,

  2. Ik heb een klein, halfrond, zwart klokje in één van de vensterbanken van m’n woonkamer staan. Ik was ooit een keer voor iets anders met mijn vader bij een juwelier en had dat klokje daar gezien. Hij wist dat ik het mooi vond maar ‘t was nogal duur. Een week later kreeg ik het cadeau. Lief, hè? :-)

    1. Dat kan natuurlijk ook! Helemaal geen klok zie je volgens mij niet veel. Ik ben toch wel blij met mijn klok. In de woonkamer heb ik er in totaal zelfs 4 nu ik er over nadenk… Hm, wat zou dat over mij zeggen…

  3. Een stolpklok, een oude, die helaas moeilijk optijdlopend te krijgen is. En daarom hangt er nog een ikeaklok, waar ik sneller op kijk dan op mijn horloge. Grappig idee die getekende klok!

  4. In de kamer z’on ouderwetse klok met z’on figuur met een wereldbol op zijn nek. De klok hing vroeger bij oma in de kamer. In de woonkeuken een zilveren ronde wandklok uit een kerstpakket. En in de keuken bij het aanrecht een klok van de Ford Garage waar mijn man werkt.

  5. 30+ jaren terug kocht ik een klok by de Hema. Lijkt op een bladzijde uit een reken schrift met de numbers uitgeschreven. Dus Twaalf Een Twee etc..Gewoon een stukje plastic. Wij wonen in het buitenland dus dit is een hit bij iedereen die voor het eerst bij ons over de vloer komt. En onze kinderen kunnen heel goed tot twaalf tellen en schrijven in Nederlands.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.