Bordjes aan de muur: bordjes ophangen, 7 methodes

7 1

Ik houd van bordjes aan de muur. Sommige zijn zo mooi dat ik ze graag ophang aan de muur. Maar bordjes ophangen is niet altijd zo eenvoudig.

Want de meeste borden worden nu eenmaal niet verkocht met een handig haakje er aan om ze mee aan de muur te hangen. Daarom deze post met daarin 6 manieren om borden op te hangen.

1. Bordjes aan de muur met dubbelzijdige tape

Bij de Action zag ik prachtige, felgekleurde borden met exotische vogels er op.

Bordjes aan de muur
Mijn keukenmuur!

We hebben op zich genoeg borden. Maar toen bedacht ik dat ik deze borden natuurlijk ook aan de muur zou kunnen hangen. Zeker aangezien ze van melamine waren, en dus heel licht.

Ik kocht er 4 in zo verschillend mogelijke kleuren, zodat ze nog meer vloekten dan ze al deden. Schitterend!

Vervolgens zocht ik bij de Hema naar van die witte plakkertjes met een klein driehoekje die je aan schilderijtjes en borden kunt plakken. De Hema had ze helaas niet. De Wibra, Blokker en zelfs de Karwei ook al niet.

Gelukkig bleek ik thuis nog 3 rollen dubbelzijdige tape van de Xenos te hebben. Ik plakte een stuk tape op de achterkant van elk bord, en hing ze zo aan de muur!

Extra voordeel van deze methode is, dat ik geen spijkers of betonhaakjes hoefde te gebruiken.

bordjes aan de muur

Dat is het voordeel van zulke lichte borden. Met porseleinen of aardewerken borden had ik dit niet gedurfd.

2. Bordjes aan de muur op een schilderijplank

Een andere manier om borden ten toon te stellen en te gebruiken als wandversiering is door middel van een schilderijplank. Dit zijn ondiepe planken met een opstaande rand. Het grote voordeel van een schilderij plank is dat je verder niets met de bordjes hoeft te doen. Je zet ze gewoon op de schilderijplank. Zo kun je ook heel makkelijk wisselen van bordjes.

Hier onder een voorbeeld van zo’n schilderijplank. Deze komt van de Ikea:

bordjes aan de muur
4,99 bij Ikea

3. Bordjes aan de muur met een bordenhanger

Er zijn speciale bordenhangers te koop. Die bevestig je aan de achterkant van je bord, en vervolgens hang je het bord zo even op aan een spijker of wat dan ook.

bordjes aan de muur
3,- bij bordophangen.nl

bordjes ophangen

Of deze:

bordjes aan de muur
4,25 bij ophang-systemen.nl

4. Bordjes aan de muur met een zelfklevende schilderijhaak

Dit is dus het systeem dat ik oorspronkelijk zocht. Zo’n plakkertje met een haakje er aan. Ze verkopen ze bij de Gamma: 1,99 voor 10 stuks.

bordjes ophangen
10 stuks voor 1,99 bij de Gamma

5. Zelf een constructie maken

Deze constructie heeft mijn schoonvader gemaakt. Hij heeft op deze manier talrijke borden opgehangen. Het is een combinatie van ijzerdraad en tape.

bordjes aan de muur

6. Bordenrek kopen

Je kunt ook gewoon een kant en klaar bordenrek kopen. Die zijn er zelfs speciaal voor gemaakt om borden op ten toon te stellen.

bordenrek
49,95 bij Ikea

7. Behang kopen met afbeeldingen van borden!

Vind je dit allemaal maar niks, maar houd je toch van bordjes aan de muur? Dan kun je ook nog kiezen voor behang met borden erop. Dat bestaat namelijk. Op die manier heb je niet het gedoe van borden ophangen : )

Bordjes aan de muur samenvattend

Borden kunnen veel meer zijn dan iets om van te eten. Ze kunnen ook een decoratieve functie hebben. In deze post ls je 7 manieren om borden aan je muur te hangen. Mijn favorieten zijn het bordenrek en het schilderijplankje. Daarmee kun je namelijk het makkelijkste wisselen, en ze zijn ook het simpelst te gebruiken.

Leestip

Accent muur

IJzerwaren

Zijn ze niet prachtig? Heb jij nog leuke ideeën om dingen op een andere manier te gebruiken dan waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn?

Similar Posts

35 Comments

 1. Hier moet je dus echt van houden hoor, zulke felle kleuren… Niet echt mijn ding. Maar als dit nou wel je kleuren zijn, dan is het natuurlijk helemaal geweldig om een set van deze lichte borden te vinden en daarmee je muur heerlijk op te vrolijken… Want ik geef het eerlijk toe, het staat wel heel vrolijk..!
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  1. Mijn oudste dochter vindt ze ook mónsterlijk. Maar net als jij is ze bereid toe te geven dat ze wel vrolijk zijn.

   Mijn man heb ik ze nog maar niet laten zien…

  2. Je man heeft ze allang gezien gisteren en dacht: “Hé, nieuwe wandversiering. Ziet er vrolijk uit”.

   Floris

 2. Hmhm Nicole, inderdaad vrolijk felle kleurtjes en een leuk idee, maar nee, ook mijn smaak niet. Geniet ervan! (wij lezers hoeven ze niet elke dag te zien :) :) )
  Fijne dag toegewenst!

 3. Ik ben benieuwd naar de hele setting! Dus borden mét de muur en wat er verder in je keuken staat. Kan me niet herinneren dat je daar een foto van hebt gepost, dus ik ben nieuwsgierig! ik vind ze wel leuk, maar dan vooral om de kinderen van te laten eten. Ik denk dat ze gaan vechten om de leukste plaatjes!

  1. Als de kinderen er om gaan vechten laat ik ze helemaal aan de muur hangen!

   Ik zal binnenkort eens foto’s maken van mijn keuken. Maar als ik eerlijk ben, passen de borden er niet per sé bij. Aan de andere kant: mijn keuken is toch nogal een mengelmoes. In die zin kan het weer wel.

 4. Leuk!!!! Ik heb ze ook zien liggen en ik had gelijk al een paar in mn handen…en die kommen/schalen zijn ook zoooo leuk! Maar, toen dacht ik: heb ik het nodig, ik heb genoeg schalen om mn fruit en andere dingen in te bewaren en heb ze uiteindelijk niet gekocht, maar ik blijf ze erg mooi vinden! En wat een leuk idee om dit met tape aan de muur te hangen…ik hou zelf ook niet van al die spijkertjes in de muur enzo..

  1. Ik herken je gedachtengang Boukje. Ik liet ze eerst ook liggen omdat ik genoeg borden heb. Maar toen bedacht ik dus ineens dat ik ze ook als wandversiering zou kunnen gebruiken.

 5. De borden hebben vrolijke kleurtjes. Hier in huis zal het niet zo staan. Handige manieren allemaal. En grappig dat voorbeeld van je schoonvader! Ik vind de rekjes van ikea erg leuk. Die grote heb ik op de kamer van mijn dochter hangen om leuke spulletjes op te zetten of zelf gemaakte dingen aan te hangen.

 6. Niet echt iets voor hier. Mijn interieur leent zich er ook niet voor. Ik denk dat het bij jou wel staat, gezien de landelijke omgeving waar je woont.

  1. Eigenlijk vind ik ze in een landelijke omgeving ook niet passen moet ik bekennen. Maar mijn huis is nogal eh… eclectisch ingericht. Dus dan op een bepaalde ook weer alles. Hoop ik.

 7. Ik heb hier leuke pannenonderzetters op een schilderij plankje staan, vond ze zo leuk! En de kindjes gebruiken regelmatig dingen waar ze niet voor bedoeld zijn ???? zo zijn lepels hele leuke drumstokjes!

 8. Ik zie mezelf dit nog wel doen, met bordjes in mijn stijl ;) ik zou dan toch voor een zo zeker mogelijk systeem kiezen. iets als nr 3 :) scherven brengen geluk, maar ook rommel he!

 9. Ik ben fan! Het staat hartstikke leuk en ben gek op zulke kleuren. Goed idee met die tape maar krijg je geen sporen op de muur? Ligt er natuurlijk aan wat voor ondergrond je hebt denk ik? Echt leuke borden en goed idee om ze op te hangen hoewel het met dit warme weer ook leuk is voor een picknick ergens. :D

  1. Nou, dat is inderdaad wel een nadeel Jasmijn. Ik kan de borden er niet met goed fatsoen weer afhalen. Om die reden is een bordenrek ook slimmer, of zo’n schilderijplank.

 10. Als eerste wat een leuke borden! En handige tips. Ik zou zelf niet zo snel borden ophangen, maar dat is omdat het niet in mijn interieur past… Ik vind het vaak wel heel mooi staan als het bij iemand past.
  En dank voor de tip van de schilderijplankjes! Die kan ik namelijk heel goed voor iets anders gebruiken. :)

  1. Ik heb dat vaak bij kleding. Dat ik het heel mooi vind, en heel goed vind staan bij iemand anders. Maar zelf draag ik het dan toch niet omdat het niet bij me past.

 11. Wat veel oplossingen, zou zelf voor het bordenrek gaan denk ik. Vooral omdat je andere alles precies waterpas moet zien te krijgen. Vind je bordjes trouwens echt heel mooi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.