Reacties

11 x oude materialen hergebruikt: van ijzerwaren tot jampot! — 37 reacties

 1. Al die tips leveren aklleen nog meer rommel op die je bewaard. Ik gooi tegenwoordig alles meteen weg, behalve ijzer... Overigens die tip van die hortensia is correct oud ijzer en aluminium doen het goed, maar dan wel mengen met turf om de grond zuur te maken.

 2. Toen ik de ruimte er nog voor had, bewaarde ik zeker materialen die regelmatig weer konden worden gebruikt.
  Zo had ik ook een bak met ijzerwaren, altijd makkelijk als je een schroefje nodig hebt.
  Scheelt je regelmatig een ritje naar de bouwmarkt. Hans

 3. Leuke topic over hergebruik ijzerwaren. Vooral het simpele en waarom ben ik daar niet opgekomen idee van een tissuedoos en doe daar de panty's in vind ik een supergoed idee.

 4. Ik zie overal wat in.
  Met als gevolg bergen materialen die-ik-nog-wel-eens-zou-kunnen-gebruiken.
  Ben daar dus wel steeds selectiever in geworden.
  Maar zet nu vaak dat soort dingen op de weggeefhoek op facebook.
  O.a. yoghurtemmertjes, eierdozen en Tiktakdoosjes ben ik daar zo kwijt.

 5. Gebruik geen pluis van synthetische stoffen in de houtkachel!
  In beschuitrollen en pakjes crackers zit vaak van dat ribbelkarton. Die doe ik onder de zak onderin de vuilnisbak om cindensvocht op te vangen. En ook onderin de rekjes in de koelkast bij de flessen en bij mogelijk kleverige potjes. Ongeveer waar jij Nicole de doorzichtige plastic verpakkingen gebruikt.

 6. Ik deed dat vroeger wel, van alles bewaren. Maar ik ben - met veel moeite -afgekickt omdat je anders zo veel rotzooi in huis krijgt. Maar nog steeds bekijk ik allerlei verpakkingsmateriaal en denk ik "Hmmm, misschien toch bewaren". Voor ijzerwaren maak ik een uitzondering; die bewaar ik wel. Altijd handig.

 7. Ik bewaar spullen alleen als ik er gelijk een doel voor heb. Zo wilde ik in eerste instantie wat kleine bakjes kopen om er losse spulletjes in te doen. Tot ik ergens de tip zag om de onderkant van plastic melkflessen die op mijn werk worden weggegooid daarvoor te gebruiken. Zo heb ik er een paar in mijn voorraadkast staan met zakjes van kruiden . En er staan er een paar in mijn gootsteenkastje met schuursponsjes erin.

 8. Geweldig! Er zitten weer handige tips bij waar ik nog niet aan gedacht had. Zoals bijvoorbeeld een wc rol over een rol met inpakpapier schuiven. Super handig en ga ik direct ff doen. Ziet het er in de kast ook weer wat opgeruimder uit haha.

 9. Zelf gebruik ik plastic zakjes ook als vuilniszak en bewaar ik spulletjes in een schoenendoos. M’n dochter is dol op knutselen met toiletrollen😄. Voor de rest gooi ik liever alles weg

 10. Als je erop let, zie je ineens van alles he! Ik heb niet zoveel ijzerwaren thuis. Afgezien van potjes dan. Die gaan toch vaak naar de glasbak. Al kan ik er ook eentje gebruiken om vogelvoer in te doen nu :)

 11. Die tip voor het hergebruiken van pluis uit de droogtrommel om een vuurtje aan te steken vind ik super gewoon. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. En in de winter steken we regelmatig buiten de vuurkorf aan! Ideaal dus. Ik ben een voorstander voor het hergebruiken van zaken. Echter kan mijn schoonmoeder er iets te ver in gaan als je bijvoorbeeld een kast open trekt en die zit propvol met plastiek eierdoosjes naast 2 andere kasten vol met lege bokaaltjes.

 12. Jaaaa jampotjes! Die gebruik ik inderdaad voor waxinelichtjes. Toen de kids jonger waren, was het het ook meteen een knutselproject want we versierden ze eerst. Ik bewaar oude potjes in een apart kastje bij ons thuis want ze zijn ook handig bijvoorbeeld als je gaat schilderen om er water in te doen voor je kwastjes.

 13. Grappige tips, al zou ik zelf niet snel dat soort doosjes gebruiken om dingen in op te bergen als ze in het zicht staan. Maar dat pluis van de droger is wel echt een goede tip.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>