Skil Combisaw met koffer: een review

combisaw skilToen de mensen van Skil me benaderden met de vraag of ik hun Combisaw wilde testen, mailde ik ze: ‘Bedankt. Maar dat lijkt me niet zo’n goed idee, want ik ben niet zo handig.’

Ik schrik ‘s nachts nog regelmatig wakker. Dan heb ik een nachtmerrie waarin ik weer op de middelbare school zit, en in de les handvaardigheid ben. Met figuurzagen. Die ellendige zaagjes braken mij steevast spontaan door midden. Als ik ze er al stevig tussen geklemd kreeg…

Dus ik met een elektrische zaag?

Ik dacht het niet. Ik wil mijn kinderen nog zien opgroeien.

Maar toen mailden ze dat de Combisaw juist geschikt is voor onervaren klussers. Tsja, in die categorie val ik zeker. Ik besloot de Combisaw dan toch maar een kans te geven. Dan kan ik mooi die pallets in de garage aan stukken zagen voor de houtkachel,’ bedacht ik. ‘Dat is meteen een mooie test voor de Combisaw!’

Over de Combisaw van Skil

Zoals de naam al zegt is de Combisaw een combinatie van iets. Om precies te zijn is de Combisaw een combinatie van een reciprozaag en een decoupeerzaag. Eerst had je twee verschillende electrische apparaten nodig. Maar met de Combisaw nog maar één! De Combisaw heeft namelijk twee standen: een decoupeerstand en een reciprostand. Met de decoupeerstand zaag je figuren uit plaatmateriaal tot enkele centimeters dik. En met de reciprostand zaag je grovere en dikkere materialen.

De Combisaw is een lichte, makkelijke zaag die je er makkelijk eventjes bij pakt voor wat klusjes in en rond het huis. Klinkt handig! En je kunt er veel dingen mee zagen moet ik zeggen. Namelijk hout, plastic, en metaal. Daarnaast is hij ook geschikt om bomen te snoeien en kun je er ook bochten mee zagen. Er zijn verschillende zaagjes beschikbaar voor elk materiaal.

De Skil Combisaw in een koffer

De Combisaw zit verpakt in een stoere zwarte koffer. Hier onder een foto van de koffer en wat er in zit.

skil combisaw

Eerlijk gezegd voelde ik me zwaar geïntimideerd door zowel de stoere koffer als de Combisaw zelf.

Wat zit er allemaal in de koffer?

 • Decoupeerzaagblad (hout)
 • Decoupeerzaagblad (bochten)
 • Reciprozaagblad (hout)
 • Zeskantsleutel: die gebruik je om het zaagje te wisselen en weer vast te zetten
 • Gebruiksaanwijzing
 • Snoer van 3 meter

‘Kan ik dit wel?’ vroeg ik me handenwringend af. Ik besloot daarom eerst maar eens uitgebreid de gebruiksaanwijzing te bestuderen. Ik heb een grondige hekel aan gebruiksaanwijzingen lezen, maar in dit geval leek het me toch wel verstandig. Ik wilde liever niet een paar vingers verliezen omdat ik de zaag verkeerd gebruikte.

Gebruiksaanwijzingen vind ik vaak niet zo duidelijk. En dat was met de gebruiksaanwijzing van de Combisaw niet anders. Toch lukte het me om binnen een paar minuten de Combisaw van een zaagje te voorzien! Een reciprozaag om precies te zijn.

Tijd voor wat actie!

De Skil Combisaw in actie

De reciprostand
Hoewel mijn vader al net zo min handig is als ik, heeft hij wel een heus ‘timmerhok’ met een werkbank en alles. Dus ik sleepte één van onze pallets naar het timmerhok, en deed de stekker van de Combisaw in het stopcontact. Een beetje bedeesd drukte ik op de aanknop, en werd vervolgens verrast door de kracht van de zaag. Hij ging echt vlot door het hout van het pallet heen. Ik gebruikte hiervoor het reciprozaagblad.

combisaw

Zie je dat stuk hout bij de rode pijl! Dat heb ik er daarna afgezaagd! Een kwestie van een paar minuten met de Combisaw!

combisaw

Tadaaaa!

Skil Combisaw decoupeerzaag

Nu ik een stuk hout van een pallet kon afzagen besloot ik dat het tijd was voor de volgende stap: een patroontje zagen. Hiervoor verwisselde ik met behulp van de zeskantsleutel het decoupeerzaagblad met het reciprozaagblad. Hier onder zie je het resultaat:

combisaw

zagen

Mijn leraar handvaardigheid zou trots op me zijn!

Mijn conclusie over de Skil Combisaw

Ik ben echt helemaal niet handig, maar ik moet zeggen dat ik de Skil Combisaw kan waarderen. Hij ligt lekker licht in de hand waardoor je hem makkelijk even pakt. En omdat je hem voor allerlei dingen kunt gebruiken vind ik hem erg praktisch om in huis te hebben voor allerhande klusjes.

Hij heeft maar één nadeel wat mij betreft: ik merk dat ik een enorme drang voel om takken van bomen te gaan zagen… Gewoon, omdat het zo gemakkelijk kan.

Filmpje van de Skil Combisaw

In onderstaand filmpje zie je heel mooi wat deze Combisaw allemaal kan.

Praktische informatie over de Skil Combisaw

Op de website van Skileurope vind je alle praktische in formatie over de Skil Combisaw. Je vindt daar ook links naar verkooppunten. De Skil Combisaw kost zo’n 74,95.

Binnenkort een winactie waarbij je je een Skil Combisaw kunt winnen!

Zie ook mijn post over bladblazers!

Heb jij electrische doe-het-zelf apparaten in huis? En zo ja welke?

35 Comments

 1. Jet
 2. adrienne
 3. Marga
  • Marga

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh