Reacties

Heb jij 18 electronische apparaten in huis? — 48 reacties

 1. Even tellen: deurbel,router,frituur ,fondu, computer, tablet, printer, radio, oven en microgolfoven, wasmachine, grasmaaier, dampkap,scheer toestelletje, boormachine, 2 zagen en een schuurmachine en als nummer 20 verwarming tja dat komt toch in de buurt als koppel of gezin kun je u aantal toestellen wel delen door het aantal leden

 2. diepvries, wasmachine, droger, weckketel, koelkast, oven, afzuigkap, televisie, stereo, dvd speler, nog een diepvries, laptop, tablet, wekker, naaimachine, lijmpistool, lamineerapparaat, vacuumzuiger. Ik vergeet nog de handmixer, de staafmixer en de stofzuiger. Kom ik op 21 stuks. En scheerapparaat van man en 2 elektrische tandenborstel, oh en een printer...

  • Wat gaat het hard hè Ipie? Een weckketel associeer ik met nostalgie en puur, maar dat is uiteindelijk dus ook weer een electrisch apparaat....

   Mijn man scheert met van die gewone scheermesjes. Dat scheelt in ieder geval nog weer.

 3. Ik vind 18 eigenlijk helemaal niet zoveel, en dan heb ik nog zo min mogelijk electrische apparaten! In de keuken: koel-/vrieskast, koffiezetapparaat, staafmixer, klok. In de gang: deurbel, 3 zaklampen. Huiskamer: tv, computer, strijkijzer, er staan nog een radio/versterker, cd-speler, videoapparaat (moet nog weg), cassettedeck (idem), fototoestel, telefoon. Slaapkamer: nog een telefoon, mobiel, föhn. Werkkamer: vaste computer (moet nog weg), klok. En dan nog 4+1+1+1+1+1+2+2+1 lampen....

  Ik weet nooit zo goed het verschil tussen electra en electronica - tellen we alles met stekker en / of batterijen mee?

  • O, en dan vergeet ik de stofzuiger, wasmachine en de CV-combiketel nog....

  • Als deurbel hebben wij zo'n ouderwetse klingelbel! De helft van de tijd hoor ik het ding niet, maar hij is in ieder geval niet electrisch. Dus dat scheelt weer 1 apparaat : )

 4. Ik mis nog wel wat apparatuur in de lijstjes: ik heb nog een cv ketel, een luchtbehandelingsinstallatie. Een boormachine, een schuurmachine, verlichting. En als ik goed ga nadenken kom ik vast nog wel meer onverwachte dingen tegen.

 5. koffiezetter ,broodrooster,fruitpers mixer ,klok,oven,grill,koelkast wasm,diepvr,pc,printer,cdspeler radio ,2wekkers,stofz en telefoon,
  is best veel als je dat opgeschreven ziet staan .en als ik in jef zijn werkhuis moet beginnen?,,,

  • Onze fruitpers is zo'n hand dingetje. Ik geloof dat ik het ding ooit voor 2 euro kocht bij de Blokker. De rest van jouw apparaten heb ik ook.

 6. Zijn dat de apparaten die in gebruik zijn (vrijwel)dagelijks of wekelijks?

  Zal gauw op 3-4 zitten denk ik want vriend heeft veel doe-het-zelf spul. Bovendien is hij van reserve en staan er van verschillende apparaten dubbel!!!!!!!!!!!! Voor als.............

 7. Wanneer ik jouw lijstje bekijk, veel meer dan dat.
  Wat zou ik kunnen missen? Kruimeldief, stofzuiger, gsm, tablet, printer, keukenrobot, blender, boxen en usb-hub voor computer, deurbel (als de deur vast is zijn we niet thuis LoL), senseo, snelkoker, elektrische tandenborstel, ... Goh, dat zijn er al dertien.

  • Ja, tuurlijk, ik moet hem alleen nog leren de spullen uit de kast te halen LoL

   Neem maar eens een kijkje bij VandenBorre :p ach, die dingen zijn vooral handig wanneer de armen en handen moe zijn.

 8. Als je internet hebt, heb je nog een "modem" en/of een router, en volgens mij is een Samsumg Galaxy note ook een elektrisch apparaat. Hebben de kinderen geen mobieltjes?

  Met de laptops, tablets en telefoons........brrrr. ik heb 2 stofzuigers, ivm het sjouwen,
  En dan moet ik beneden nog alles tellen van magnetron tot tv tot router/modem/ aansluiting glasvezel, decoder kastjes tv, koelkast, vriezer, dus ik hou er mee op, elektrisch fornuis. Oh ja een keukenmachine voor het grote werk, een blendertje voor mijn dochter haar smoothies, een staafmixer, ik ga niet tellen.

  Als ik iets kwijt moest zou ik mijn droger weg doen: gebruik hem nauwelijks, kost heel veel energie, en aan de lijn droogt het net zo goed. Kwestie van plannen. Maar wij zijn
  niet met zevenen dat scheelt!

  Een kruimeldief heb ik niet (meer).

  Ik wil de vaatwasser niet kwijt, niet omdat ik een hekel heb aan afwassen, maar vooral omdat de hele dag je aanrecht schoon is c.q. kan zijn.

  • Wat je zegt over de vaatwasser herken ik helemaal! Zonder afwasmachine heb je veel sneller een rommelig aanrecht. Ik zou hem ook niet graag missen.

   Waarom heb je geen kruimeldief meer? Ging hij kapot of had je hem niet meer nodig? Ik gebruik hem op het moment veel om dode vliegenlijken op te zuigen!

 9. 18?
  1 diepvries
  2 magnetron
  3 frituurpan
  4 wasmachine
  5 oplaadbare bouwlamp
  6 schuurmachine
  7 schuurmachine
  8 decoupeerzaag
  9 slijptol
  10 bovenfrees
  11 accuschroefmachine
  12 klopboor
  13 soldeerbout
  14 koelkast
  15 mixer
  16 staafmixer
  17 ijsmachine
  18 citruspers
  19 fornuis
  20 blender
  21 Senseo
  22 waterkoker
  23 vaatwasser
  24 klok
  25 digitale piano
  26 Xbox
  27 stereotoren
  28 desktop
  29 dvd speler
  30 modem
  31 router
  32 tv-scherm
  33 scheerapparaat
  34 tandenborstel
  35 epilator
  36 stereotoren met platenspeler
  37 verwarming aquarium
  38 licht aquarium
  39 pomp aquarium
  40 desktop
  41 pc-scherm
  42 mp3 speler
  43 printer
  44 lijmpistool
  45 naaimachine
  46 stofzuiger
  47 nat/droogzuiger
  48 droger
  49 strijkijzer
  50 mechanische ventilatie
  51 afzuiging badkamer
  52 cv-ketel
  53 temperatuur ding
  54 wekker
  55 klok
  56 klok
  57 horloge
  58 omvormer zonnepanelen
  59 ventilator
  60 oplaadbare kampeerlamp
  61 kerstverlichting
  62 buitenlamp
  63 bandenblazer op stroom van de auto
  64-96 lampen
  97 & 98 vaste telefoons
  99-103 mobiele telefoons
  104 camera
  105 iPad
  106 laptop mans werk
  107-110 afstandsbedieningen
  111 hogedrukspuit
  112 & 113 elektrische kachels
  114 autosleutel

  Daarnaast een pc-scherm plus desktop, een decoder plus afstandsbediening ergens in een doos ongebruikte spullen. Daar liggen ook een poloroid camera en twee camera's met rolletjes en een kinderpottenbakkersschijf, een hometrainer voor een Barbie en een blaffend hondje.
  Dat maakt 124 dingen waar ik me bewust van ben...
  Plus een trimmer, grasmaaier, tondeuse

  We gebruiken gelukkig minder dan 1500kwh per jaar.. De meeste dingen gebruiken we niet zo vaak en dan liggen de stekkers er gewoon uit.

  Stiekem wil ik graag nog een stoomreiniger, een schrobapparaat en een ruitenreiniger. Mijn man heeft een afkortzaag op zijn lijstje, met een compressor en we willen eigenlijk wel screens op de ramen laten zetten.
  in een volgende modernisering komt er een stuk vloerverwarming, spiegelverwarming, in de badkamer.

  Eigenlijk, best vreemd dat ik drie weken kampeer. Met een gedeelde koelkast en licht als enige elektrische ding. En ik mis niks.

  • Prachtig dat contrast: 114 electronische apparaten en toch prima 3 weken kunnen kamperen met maar 2 apparaten!

   Dat vind ik wel een eye opener.

   Bedankt voor je uitgebreide lijstje!

  • Nou ..ik sluit mij aan in de rij.. maar ik heb de magnetron weggedaan.. Heb ik echt niet nodig.
   ik heb jaren zonder afwasmachine gekund. .. maar die zou ik nu niet meer kwijt willen. .Heb hem geeerfd.

  • Ja, het is ook een kwestie van wennen... Als je eenmaal gewend bent aan het gemak dat een apparaat biedt, wil je het niet meer kwijt. De afwasmachine zou ik ook niet willen missen. Dan doe ik bijvoorbeeld liever mijn stofzuiger weg!

 10. dingen die ik zou kunnen missen wegens zeer weinig gebruik: broodbakmachine, ijsmachine, sapcentrifuge, wafelbakding, dunne wafelbakding. Verder begin ik niet eens aan lijst, als ik alleen al denk aan bureaulampjes en lampjes bij het bed of elektrische tandenborstels, laptops en smarthones/ gsm....Tja met veel in huis, groot huis en niet goed weg kunnen doen ...Overigens liever de vaatwasser weg dan de stofzuiger

 11. Ik heb er ook een hoop. Ik ga niet eens tellen. Allemaal prettige apparaten, die hun nut hebben. Wat ik me afvraag is waarom je zou moeten streven naar minder elektrische apparaten? Welke gedachte zit daarachter? Is mechanisch beter dan elektrisch?

  • Een goede vraag Zita. De meeste van deze apparaten zijn inderdaad heel nuttig en maken het leven makkelijker.

   Een reden om er minder te willen zou voor mij kunnen zijn dat ik minder afhankelijk van electrische apparaten zou willen zijn. Afgezien daarvan heb je natuurlijjk nog milieu overwegingen en kosten.

 12. Ik blijf zelf onder de 18 maar het scheelt weinig hoor. Komt voornamelijk doordat ik weinig elektrische keukenapparatuur heb want anders gaat het behoorlijk hard inderdaad. Ik weet nog een keer een aantal jaren terug toen onze droger ging en dat mijn (inmiddels ex-)man naar me toe kwam "De drooooger is stuuuk!! Wat nuuuu?".....Eh, moest toen wel lachen om die paniek reactie...De was ophangen misschien? :)

  • Goed zeg, Frederique! Je bent op dit moment de enige geloof ik. Ik dácht er onder te zitten, maar dat is dus helemaal niet het geval.

 13. Ik weet zeker dat ik er meer als 18 heb. Hier in huis zijn alleen al 5 wekkers en 4 mobieltjes. Over een paar dagen ook 5 mobieltjes. 3 laptops, 2 wasmachines en een wasdroger. Zo gat het al erg hard. De rest ga ik niet opnoemen.

  • We hebben 6 kinderen, de 7de is op komst, dus best een redelijk groot gezin Die 2de machine konden we een aantal jaren geleden krijgen van iemand. En omdat we toch ruimte in de bijkeuken hadden voor een 2de machine hebben we hem aangenomen. Toen hij kapot ging hebben we er weer 1 bijgekocht, dit keer een 7-kilo machine. Nu hebben we 1 7-kilo machine en 1 kleinere. Ik vind het heel fijn, zeker als we zieken hebben of als we op vakantie willen of terugkomen. Je hebt alles veel sneller weggewassen.

  • Goed punt. Zeker bij zieken of als je thuiskomt met een boel vieze was helpt zo'n extra machine om de boel onder controle te houden en sneller de was weg te werken.

 14. Dat gaat inderdaad hard met het aantal apparaten. Hier in huis zijn het er ook vreselijk veel. Grappig dat je dit onderwerp aansnijdt, ik had laatst een gedachte (of een wild plan) om mezelf uit te dagen en te kijken welke elektrische apparaten ik uit huis zou kunnen doen.
  Ik heb nog geen een apparaat aan kunnen wijzen dat daarvoor in aanmerking komt....(en daar baal ik stiekem wel een beetje van).

 15. Ik vind achttien eigenlijk nog vrij weinig als gemiddelde.... Ik kan me voorstellen dat iedereen wel aan meer komt. Hier ook hoor: vaatwasser, senseo, waterkoker, afzuigkap, magnetron, koel/vries, tv, dvdspeler, wii, ventilator, frituurpan, 6 lampen beneden, wasmachine, droger, stofzuiger, airco, nog een ventilator, laptop, telefoon, computer, printer, elektrische tandenborstel, fohn, stijltang, 6x verlichting boven, een blender, een staafmixer, twee elektrische pannen, en ik vergeet vast nog wel iets. En dan tel ik mijn salonapparatuur nog niet eens mee.

 16. Waw, we hebben inderdaad best veel elektronische toestellen in huis als je het zo nagaat.
  De ventilator had ik deze hittegolf toch niet willen missen hoor, dat (inderdaad nog steeds warme) windje deed zo deugd!

  • Zo'n ventilator kan inderdaad wat verkoeling brengen. Ik had er eentje naast mijn bed staan. Weliswaar was het warme lucht, maar het was tenminste iets.

 17. Ik ben denk ik zowat de enige die de vaatwasser zou kunnen missen, die is toch te klein dan kunnen we net zo goed alles met de hand afwassen. Wij komen ruim over de 18 stuks, waaronder 3 diepvriezers, 2 koelkasten, 4 tv's, 6 ventilators, mobiele airco, alle verlichti g, .an z'n werkgerief, een hoop mobieltjes, zwembadpomp, zwembadverwarmkng, keukenapparatenwaar ne misselijk va wordt,...we zouden een hoop kunnen buitengooien maar dan kring ik de huisgenoten achter me aan vrees ik;)

  • Jullie hebben vast een flinke voorraad met drie vriezers en twee koelkasten! Waar staan alle tv's? Ik stel me voor: woonkamer, keuken, slaapkamer.

   Maar waar zou de vierde staan....

  • De tv's staan in de woonkamer en de slaapkamers. Het grappige is dat we er niet eens naar kijken sinds we hier wonen, nu toch al zo'n 3 jaar. Enkel die in de woonkamer speelt. De jongste (6j) heeft uiteraard geen tv op de slaapkamer. We hebben idd een hele voorraad, de koelkast in de garage dient vooral voor drank en voorraad margarine enzo. De vriezers hebben we echt wel nodig met onze moestuin, ze zitten nu al bijna vol en we hebben nog geen derde geoogst...De gewone voorraadkasten zitten ook bomvol (ik gebruik daarvoor de boekenkasten van Ikea : overzichtelijk en stevig!). Hoe dat komt, weet ik niet precies maar ik heb altijd het gevoel dat ik alles in huis wil voor het geval dat ik er eens een week of 2 tussenuit val. Ofzo. Excuses :D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>