Ervaringen met de Kobo eReader

kobo ereader

In 2012 kochten zowel mijn dochter als ik een Kobo eReader.

Vier jaar later heb ik de mijne nog steeds, maar gebruik ik hem alleen als het niet anders kan. En mijn oudste dochter is een paar weken gelede overgestapt op een Kindle eReader.

Op mijn review blog vind je de review van mij en mijn dochter. Ook verwijs ik kort naar de ervaringen van Martine, de vrouw achter het blog Min of meer.

N.B. Toen mijn dochter op zoek ging naar een nieuwe eReader was het haar indruk dat je eigenlijk maar keuze hebt uit 2 merken: Kobo en Kindle.

Als je een eReader hebt: welk merk heb jij dan?

Similar Posts

25 Comments

 1. Helaas vind ik de Kobo ook een onding…. ik zweer bij mijn Sony Prs 2 (of trs 2). Mooie onverslijtbare reader, met stevig (duur) hoesje met los lampje. Super ding. Heb m al meer dan 5 jaar denk ik en mijn dochter ook. Zeer tevreden, vriendin van mij ook.

 2. Ik heb een sony en vind hem geweldig. Helaas worden deze niet meer gemaakt, en repareren is daardoor prijziger dan een ander soort reader kopen. Mijn man is overgestapt naar de kobo omdta hij graag licht in zijn boek wilde. Ik duim dat mijn sony het voorlopig nog even blijft doen.

 3. Ik heb een kobo glo al een tijdje in gebruik. Nooit echt iets mee aan de hand geweest: prima ding. Maar omdat ik altijd mijn ipad bij me heb en daar al heel veel op doe, lees ik daar ook mijn boeken op. Met een nieuwe ipad gaat dat beter dan met een oude, omdat je het licht kan aanpassen naar minder blauwig. Dat is prettiger ‘s avonds. Er is nu een nieuwe kobo op de markt. Het is heel verleidelijk, maar hij ijs best wel duur, dus ik houd het wel bij mijn ipad voorlopig. Als ik thuis ben pak ik nog weleens een gewoon papieren boek.

  1. Ik heb ook het liefst een papieren boek in mijn handen Eline. De eReader gebruik ik alleen als ik geen andere mogelijkheid zie. Slim dat ze de nieuwe iPad zo hebben gemaakt dat je het licht kunt aanpassen!

 4. Ik ben volkomen verknocht aan mijn Kindle, mijn favoriete gadget. Maar ik heb geen andere E-reader gehad dus ik kan niet zeggen wat het verschil is met andere merken.

 5. Was en ben nog steeds superblij met mijn Kobo. Vooral de ingebouwde verlichting sprak mij erg aan. Mooi lettertype. Gaat al enkele jaren mee en nog nooit problemen gehad.

 6. Vier jaar geleden kocht ik een Kobo touch. Ik gebruik hem dagelijks en tot nu toe nog nooit een mankement aan mijn ereader. Papieren boeken hebben mijn voorkeur , toch ben ik helemaal aan een ereader gewend geraakt.

 7. Ik lees sinds anderhalf jaar intensief op mijn kobootje en vooral ‘s nachts ben ik daar zo ontzettend blij mee! Nooit problemen, alleen jammer dat ik op bibliotheek.nl erg moet zoeken naar fijne boeken.

 8. Tot volle tevredenheid heb ik al jaren een Kobo Aura HD.
  Eerder had ik een Sony, maar daar miste ik de achtergrondverlichting.
  Mijn Kobo gebruik ik dagelijks en hoef ik maar zelden op te laden. Gaat een hele vakantie mee, zonder tussendoor op te laden.
  Vastlopen heb ik ook nog nooit gehad, gelukkig.

 9. Een meerderheid heeft positieve ervaringen met de Kobo! Misschien had ik dan een maandagmorgen model dat die van mij steeds blijft hangen. En de mijne is ook een wat ouder model denk ik: uit 2012.

  Ik kan me voorstellen dat de nieuwere Kobo eReaders ook weer beter zijn : )

 10. Ik heb een S.ony zonder ingebouwd lapmpje, die ik heb overgekocht van vrienden die er eentje met een lampje wilden. En ze hebben hun boeken er voor mij op laten staan!Handig, zelfde smaak
  Ik lees thuis het liefst papier, maar onderweg is het wel heeeel erg handig! En ik hoef bijna nooit op te laden, zo eens per twee weken laad ik m bij en dan kan ik er zo’n 20 uur mee lezen (over die weken verspreid dus).

 11. Manlief en ik hebben (net als jij) 4 jaar geleden ook beiden een Kobo gekocht, en we zijn er nog steeds heel blij mee! Al heel wat boeken zijn er mee versleten en gaan de readers overal mee…de volgende wordt (vast) weer een Kobo!!

 12. Ik heb ook een Kobo GLO en ik moet zeggen, ik ben er erg blij mee. Ik lees niet heel veel er op maar op vakanties en met weekenden weg gaat hij altijd mee. Op mijn laatste vakantie van 3 weken waarbij ik iedere dag las heb ik hem 1x opgeladen (en hij was niet eens helemaal leeg). Nu heb ik ook geen vergelijkingsmateriaal want ik heb ook nooit een andere ereader gehad maar ik vind het een prettig apparaatje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.