Kobo Touch eReader: helemaal niet zo geweldig

Kobo touch ereaderSinds juni van dit jaar heb ik een Kobo Touch eReader.

Enigszins tot mijn verbazing komt de Kobo touch eReader als ‘beste uit de test‘ van de Consumentenbond.

Kobo Touch eReader blijft regelmatig hangen

Want zo fijn vind ik hem eerlijk gezegd helemaal niet… Mijn Kobo eReader heeft namelijk de vervelende gewoonte om regelmatig te blijven ‘hangen’, oftewel nergens meer op te reageren.

Gelukkig is dit wel op te lossen door hem met de usb-kabel aan een computer te verbinden, of door met een paperclip een herstart te forceren, maar van een eReader die als beste getest is verwacht je dit soort gezeur niet. Ik ben dan ook verbaasd dat ik hier nergens over lees. Zou ik soms een maandagmorgenmodel hebben?

Kobo Toicj eReader: batterijen lopen snel leeg

Daarnaast loopt de batterij in snel tempo leeg. Laatst had ik de Kobo eReader een tijdje niet gebruikt, en het ding was zo dood als een pier. Persoonlijk zou ik de Kobo eReader dus niet zo heel hard aanraden. Het is een prima eReader, maar het leest gewoon onrustig als je steeds vreest dat hij weer blijft ‘hangen’. En stel dat ik een keer in de trein zit te lezen, en hij blijft weer eens hangen, en ik heb geen paperclip bij me om hem te herstarten?! Irritant gewoon.

Kobo heeft wel een pagina met informatie voor problemen met je Kobo ereader.

Kobo Touch eReader verliest het van echte boeken

De reden dat ik mijn Kobo eReader nog niet in een hoek heb gegooid, is de toegang die een eReader biedt tot gratis boeken. Want verder vind ik een echt boek nog steeds veel fijner dan een eReader. En een echt boek heeft tenminste geen batterijen die leeglopen, en het blijft niet hangen.

Hoogstens plakken de pagina’s aan elkaar…

Kobo Touch 4 jaar later

kobo ereader

In 2012 kochten zowel mijn dochter als ik een Kobo eReader.

Vier jaar later heb ik de mijne nog steeds, maar gebruik ik hem alleen als het niet anders kan. En mijn oudste dochter is een paar weken gelede overgestapt op een Kindle eReader.

Op mijn review blog vind je de review van mij en mijn dochter. Ook verwijs ik kort naar de ervaringen van Martine, de vrouw achter het blog Min of meer.

N.B. Toen mijn dochter op zoek ging naar een nieuwe eReader was het haar indruk dat je eigenlijk maar keuze hebt uit 2 merken: Kobo vs Kindle.

eReader ervaringen van Huisvlijt bezoekers

 • Ik heb de tolino en ben er best wel tevreden van. (Yvonne)
 • Ik heb ook een Kobo GLO en ik moet zeggen, ik ben er erg blij mee. Ik lees niet heel veel er op maar op vakanties en met weekenden weg gaat hij altijd mee. Op mijn laatste vakantie van 3 weken waarbij ik iedere dag las heb ik hem 1x opgeladen (en hij was niet eens helemaal leeg). Nu heb ik ook geen vergelijkingsmateriaal want ik heb ook nooit een andere ereader gehad maar ik vind het een prettig apparaatje! (Melissa)
 • Manlief en ik hebben (net als jij) 4 jaar geleden ook beiden een Kobo gekocht, en we zijn er nog steeds heel blij mee! Al heel wat boeken zijn er mee versleten en gaan de readers overal mee…de volgende wordt (vast) weer een Kobo!! (Inge)
 • Ik heb een S.ony zonder ingebouwd lapmpje, die ik heb overgekocht van vrienden die er eentje met een lampje wilden. En ze hebben hun boeken er voor mij op laten staan!Handig, zelfde smaak
  Ik lees thuis het liefst papier, maar onderweg is het wel heeeel erg handig! En ik hoef bijna nooit op te laden, zo eens per twee weken laad ik m bij en dan kan ik er zo’n 20 uur mee lezen (over die weken verspreid dus). (Anoniem)
 • Tot volle tevredenheid heb ik al jaren een Kobo Aura HD. Eerder had ik een Sony, maar daar miste ik de achtergrondverlichting. Mijn Kobo gebruik ik dagelijks en hoef ik maar zelden op te laden. Gaat een hele vakantie mee, zonder tussendoor op te laden. Vastlopen heb ik ook nog nooit gehad, gelukkig. (Christina)
 • Ik ben erg blij met mn Kobo! (Mammalien)
 • Ik lees sinds anderhalf jaar intensief op mijn Kobootje en vooral ‘s nachts ben ik daar zo ontzettend blij mee! Nooit problemen, alleen jammer dat ik op bibliotheek.nl erg moet zoeken naar fijne boeken. (Purperpolletje)
 • Vier jaar geleden kocht ik een Kobo touch. Ik gebruik hem dagelijks en tot nu toe nog nooit een mankement aan mijn ereader. Papieren boeken hebben mijn voorkeur , toch ben ik helemaal aan een ereader gewend geraakt. (Marion)
 • Was en ben nog steeds superblij met mijn Kobo. Vooral de ingebouwde verlichting sprak mij erg aan. Mooi lettertype. Gaat al enkele jaren mee en nog nooit problemen gehad. (Gewoon Vlijtig)
 • Naar volle tevredenheid een Kobo ereader met een 7,9″ schermen ingebouwd licht. (Janneke)
 • Naar volle tevredenheid een Kobo ereader…. (Henny)
 • Ik ben volkomen verknocht aan mijn Kindle, mijn favoriete gadget. Maar ik heb geen andere E-reader gehad dus ik kan niet zeggen wat het verschil is met andere merken. (Armande)
 • Ik heb een kobo glo al een tijdje in gebruik. Nooit echt iets mee aan de hand geweest: prima ding. Maar omdat ik altijd mijn ipad bij me heb en daar al heel veel op doe, lees ik daar ook mijn boeken op. Met een nieuwe ipad gaat dat beter dan met een oude, omdat je het licht kan aanpassen naar minder blauwig. Dat is prettiger ‘s avonds. Er is nu een nieuwe kobo op de markt. Het is heel verleidelijk, maar hij ijs best wel duur, dus ik houd het wel bij mijn ipad voorlopig. Als ik thuis ben pak ik nog weleens een gewoon papieren boek. (Eline van Vliet)

Leestips

Als je een eReader hebt: welk merk heb jij dan?

Lees nu ook mijn ervaringen met de Kobo Aura 2 eReader.

Similar Posts

9 Comments

 1. Je hebt hier toch garantie op? Ik zou er mee naar de winkel gaan, dit hoort nl beslist niet. We hebben hier bijna allemaal in de familie een Kobo en niet deze problemen hiermee!

 2. Het punt is dat ik hem via internet heb gekocht. En dat is meteen een duidelijk nadeel van via internet kopen! Anders was ik er inderdaad allang mee naar de winkel terug gegaan.

 3. Slechte e-reader dus. Afgelopen zomer bestelde ik een 5″ apparaat bij markt kraam koopjes voor bijna 300 euro. De gsm van M edion had het begeven. Het nieuwe apparaat is slecht. Ik koop voortaan gewoon via een winkel. Ik wilde tijd besparen, maar nu ben ik nog meer tijd kwijt.

  Mijn zus vindt haar Kobo e-reader geweldi. In de trein kan zij lekker lezen. Ze is lid van een leesclub, praatclubover boeken eigenlijk.

  Wanneer ik met het vliegtuig naar mijn leesvakantie in Spanje vertrek staat mijn ipad vol met boeken en ik bespaar, door alleen handbagage mee te nemen. Heerlijk toch!

  Ik ben het met je eens dat er meer e-boeken moeten komen.

 4. oh ik heb een be-book echt geweldig en na flinke lange tijd op standby draait hij nog steeds op accu….
  enig nadeel vind ik wel dat de digitale boeken net zo duur zijn als papier terwijl ik dat toch bespaar??? ( al zou dat maar een euro schelen…. toch blijf ik dat gek vinden)

 5. Ik heb een tablet, vooral voor de gratis boeken die ik er mee kan lezen. Het type boek dat ik graag lees (Dickens, en meer van rond die tijd en zo) heeft vaak geen copyright meer, en is daarmee gratis te downloaden, terwijl je voor papieren boeken nog steeds de hoofdprijs betaalt. Daarbij heeft Vriend pas een hele hoop andere boeken gedownload, dus ik heb voorlopig wat te lezen! Nou is het touchscreen van deze tablet niet fijn (is gelukkig ook al een oude, via MP gekocht), maar binnenkort krijg ik een ipad, en die schijnt erg fijn te lezen en te gebruiken… ;-)

 6. Ik houd het voorlopig nog bij ‘gewone’ boeken, maar in de toekomst denk ik ook een e-reader. Jammer dat ie het niet goed doet.
  Over de Consumentenbond. Jaren geleden heb ik een wasmachine gekocht die als beste uit de test kwam. Nog nooit zo’n slechte wasmachine gehad. Voortdurend kapot, kleding kapot, manchet kapot.

 7. ik heb meer slechte ervaringen van kobo gehoord. dus mij verbaasd het onderzoek ook. Wij hebben hier meerdere e readres , allemaal sony en vinden ze geweldig. Nergens last van

 8. Echtgenoot en ik hebben beiden een Amazon Kindle en hij is echt geweldig. Nog nooit gecrasht en e-ink zodat je ook in de zon kan lezen.

  Sinds ik een e-reader heb heb ik geen papieren boek meer gelezen! Zelfs, toen een vriendin mij vroeg haar manuscript te lezen vroeg ik haar het te mailen zodat ik het op de Kindle kon lezen.

  Ben het trouwens helemaal eens met bovenstaande: te bizar dat e-books vaak duurder zijn dan gewone boeken terwijl er geen kosten aan verbonden zijn voor drukken, papier, opslag, transport… niet zo gek dan dat iedereen ze gratis download!

 9. Wij hebben ook méér e-readers in huis, maar de Sony is geweldig. Het hoesje is helaas stervens duur, maar wel heel mooi en strak. De reader kost nu 99 euro ook bij AH en Bol.com en het hoesje is met lampje 50 euro.
  Als je online koopt heb je ook recht op garantie hoor. Alleen sturen ze je vaak door naar de fabrikant ipv in de winkel je te helpen. Een online gekochte printer is perfect gerepareerd door Brother.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.